Hogyan lehet törölni a Cortana által tárolt személyes adatokat

Cortana lekérdezések

A Cortana az a virtuális asszisztens, amelyet a Microsoft a Windows 10 érkezésével mutatott be. Integrálva van az operációs rendszer keresésével, és egyre több funkciót képes végrehajtani. Bár működéséhez sok személyes információhoz kell hozzáférnie. Valami, ami nem sok felhasználót győz meg. Szerencsére törölhetjük a varázsló által tárolt összes információt.

Tehát Cortanának már nem lesznek ilyen adatai, a böngészésről, az előzményekről vagy a tárolt névjegyeinkről. Ennek követése egyszerű, ezért elkerüljük, hogy a Windows 10 asszisztensnek annyi adata legyen rólunk.

Először is ki kell jelentkeznünk a Cortanában található fiókunkból. Ehhez kattintson a tálcán megjelenő mikrofon szimbólumra, ahol az asszisztens található. Kapunk egy menüt, és a bal oldalon kiválasztjuk a Notebook nevű opciót. Ott megkapjuk azt a fiókot, amely az asszisztensben van, rákattintunk a ceruza ikonra, majd az e-mail címre. Ekkor megjelenik az ablak a munkamenet bezárásához.

Cortana Jegyzetfüzet

Ha ez megtörtént, át kell mennünk a Windows 10 konfigurációjára. Ebben be kell lépnünk az Adatvédelem szakaszba, és ott meg kell keresnünk a "Hang, kézírásos bevitel és írás" nevű opciót. Ebben egy gombot látunk, amely azt mondja: "Deaktiválja a hangszolgáltatásokat és a javaslatok írását". Rákattintunk.

Ezután kapunk egy felugró ablakot, amely ezt mondja ha folytatjuk ennek a funkciónak a deaktiválását, akkor már nem fogunk tudni beszélni Cortanával. Ezenkívül a felhasználó írási és tintaszótára is törlődik.

Cortana adatok törlése

Bár ez az első lépés, mivel még nem töröltük el az összes információt, amelyet a Cortana tárol. Ehhez vissza kell térnünk a konfigurációhoz, és be kell lépnünk a Cortana nevű asszisztens szakaszba. Odabent megkapjuk az engedély és a történelem részt. Ezután rákattintunk Változtassa meg, mit tud Cortana rólad a felhőben.

Megnyílik egy ablak, amelyben megtekintheti az összes információt, amelyet a varázsló rólunk ment. Alul van egy törlés gomb. Tehát egyszerűen rá kell kattintanunk, és az összes adat, amely a Windows 10 asszisztensnél van ránk, törlődik.


Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.