Mratelakake panemume Windows 11 Apa luwih apik tinimbang Windows 10?

Wallpaper Windows 11

Wiwit pertengahan 2021, Windows 11 saiki kasedhiya gratis kick kabeh pangguna sing duwe salinan Windows 10 lan kang peralatan meets seri saka syarat minimal, sanajan sing mengaruhi prosesor lan chip TPM bisa mlumpatsanajan ora dianjurake.

Apa worth nganyarke menyang Windows 11? Yen sampeyan isih durung jelas babagan apa pancene kudu nganyarke utawa tuku komputer anyar yen sampeyan ora kompatibel karo Windows 11, ing artikel iki kita bakal nyoba mbusak keraguan sampeyan.

Kinerja

Windows 11

Yen kita ndeleng syarat Windows 11, kita bisa mriksa kepiye syarat minimal supaya bisa nikmati sistem operasi iki. meh padha karo Windows 10, nanging karo sawetara watesan, awit iku mbutuhake prosesor 64-dicokot.

Yen komputer sampeyan mlaku kanthi apik karo Windows 10 lan kompatibel karo Windows 11, sampeyan ora bakal sok dong mirsani masalah kinerja utawa stabilitas. Elinga yen Windows 11 dibangun ing dhasar Windows 10, lan kalebu antarmuka panganggo sing beda, nanging cara kerjane padha.

Ora prelu diucapake yen sampeyan duwe SSD tinimbang hard drive mekanik (HDD) pengalaman operasi bakal akeh permukaané ing loro sistem operasi.

Antarmuka panganggo

Windows 11

Salah sawijining desainer antarmuka Windows 11 nyatakake yen dheweke mutusake kanggo ngowahi cara kerja taskbar adaptasi kanggo monitor saiki, monitor panorama lan luwih gedhe sing meksa pangguna mindhah tampilan ing sisih kiwa supaya bisa sesambungan karo aplikasi lan menu wiwitan.

Ing Windows 11, kabeh lambang taskbar dumunung ing tengah, bebarengan karo tombol wiwitan. Kanthi cara iki, saben kita pengin sesambungan, mbukak aplikasi utawa trabasan, kita ora kudu ngobahake sirah.

Senajan bisa uga katon sepele, gumantung saka ukuran layar komputer, sampeyan bisa mriksa apa tegese. Sawise sampeyan nyoba, sampeyan bakal weruh kepiye ide nempatake aplikasi lan tombol wiwitan sing dipusatake ing taskbar minangka ide sing apik banget.

Ngapikake kinerja desktop

Windows 11 desktop

Windows 11 kalebu akeh dandan sing ora ditrapake kanggo pangguna sing nggarap aplikasi siji ing layar, nanging kanggo wong-wong sing ngentekake pirang-pirang jam ing ngarep komputer lan sing, saliyane, nggarap luwih saka siji aplikasi sekaligus lan nganggo loro utawa luwih desktop.

Kanthi Windows 11, kita bisa ngatur saben desktop sing kita duwe ing peralatan kita supaya, kanthi otomatis, aplikasi diselehake ing.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe desktop virtual anyar ing Windows 10

Yen, contone, kita duwe 3 desktop, saben mbukak aplikasi beda, iku bakal diselehake ing desktop ngendi iku. wektu pungkasan kita mlayu. Kanthi cara iki, nalika kita pengin nggunakake, kita mung kudu ngakses desktop sing kita ngerti kanthi trabasan keyboard.

Yen kita ora nggunakake desktop beda, nanging yen monitor tambahan, kita bakal nemokake operasi sing padha.

Njupuk kauntungan saka widget

Widget ing Windows 11

Kanthi Windows Vista teka widget. Sayange, padha ora duwe sukses sing Microsoft samesthine. Ora mung amarga kinerja woeful saka Windows Vista ing umum, nanging uga amarga widget hampered kinerja komputer, nawakake pengalaman pangguna woeful.

Sawise njabut karo Windows 7, Microsoft wis kalebu maneh ing Windows 11. Nanging, ora kaya Windows Vista, widget bisa digunakake kanthi cara sing beda lan lengkap ing sistem kasebut.

Thanks kanggo widget, kita bisa ngakses informasi cuaca, agenda, dhaptar tugas, email sing durung diwaca uga informasi situs web. ing Mirit ing layar.

Instal Aplikasi Android

Aplikasi Android ing Windows 11

Anyar liyane penting sing bakal teka ing sasi teka kamungkinan saka nginstal app padha sing biasane digunakake ing smartphone Android kita ing Windows 11.

Mangkono, yen kita ora rampung golek aplikasi PC sing nyukupi kabutuhan kita, nanging yen kita nemokake ing Android, kita bisa nggunakake versi kasebut tanpa masalah, supaya isi kasebut diselarasake ing kabeh wektu liwat Google.

Apa worth nganyarke menyang Windows 11?

Ing artikel iki, kita wis ngomong babagan atraksi utama sing bakal kita temokake ing Windows 11, kanthi desain sing paling penting lan sing bakal suwe saya suwe. mung alesan kanggo nganyarke menyang versi anyar saka Windows.

Yen desain paling ora nyenengake kanggo sampeyan, Microsoft ngidini kita ngganti desain lan tetep ditampilake setelan tata letak sing padha karo Windows 10. Nanging, ora perlu diowahi nanging wis biasa, amarga iki minangka desain Windows anyar wiwit saiki.

Uga, distribusi macOS lan umume Linux, nawakake kita desain padha, kanthi kabeh item ing taskbar diselehake ing tengah. Coba lan sampeyan bakal weruh carane desain anyar iki gawe uwong yakin ing pungkasan.

Serangan ransomware sayangé dadi luwih saka biasane ing kabeh jinis perusahaan. Thanks kanggo chip TPM, Microsoft pengin nyegah piranti lunak apa wae supaya bisa nginfeksi komputer lan cepet nyebar ing jaringan.

Yen sampeyan kerja ing lingkungan perusahaan, keamanan data sampeyan ora bisa ditolak. Ora mung nggawe serep saben dina, nanging uga nglindhungi peralatan sampeyan amarga solusi sing ditawakake Windows 11 nganggo chip TPM 2.0.

Modul TPM minangka chip sing terintegrasi menyang motherboard (sing yen peralatan kita ora kalebu, bisa ditambahake mengko), tujuane kanggo mbantu. nglindhungi kunci enkripsi, kredensial pangguna, lan data liyane sensitif konco hardware.

Kanthi cara iki, nggawe alangi sing app ora bisa mlumpat kanggo ngakses data iki. TPM versi 1.0 ora nglindhungi algoritma kriptografi sing canggih kaya sing saiki digunakake ing jinis serangan iki.

Kanthi luwih saka 6 sasi ing pasar (ing wektu nerbitake artikel iki), Windows 11 kanthi fungsi, tegese ora duwe masalah operasi, yen versi pisanan ditawakake, mulane ora dianjurake kanggo nginstal versi pisanan sistem operasi, utamane nalika nerangake komputer sing digunakake kanggo kerja. .


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)