Apa Windows bisa diinstal ing Mac karo prosesor M1?

Windows ing Mac

Akeh pangguna sing ora mung bisa manggon ing ekosistem Apple macOS. Senadyan sistem operasi sing apik banget, nduweni a pangsa pasar mung 10%, nalika Windows 89%. Peralatan komputer liyane dikelola dening distribusi Linux.

Yen sampeyan wis tuku Mac karo prosesor M1 Apple lan pengin nginstal Windows, sampeyan duwe masalah. Lan aku ujar manawa sampeyan duwe masalah saiki (Januari 2022) amarga saiki, sampeyan ora bisa nginstal. Windows ing Mac karo M1.

Instal Windows ing Mac karo M1 native

Windows 11

Wiwit Apple ngalih saka pemroses PowerPC ing komputer Mac menyang Intel, pangguna wis bisa nginstal windows ing mac, ya, liwat alat Boot Camp Apple.

Alat iki tanggung jawab kanggo ngundhuh saben siji saka driver kabeh komponen Mac supaya kita bisa nginstal nalika kita nginstal Windows 10 lan kabeh bisa mlaku kanthi sampurna, amarga, yen ora, ora bakal ana gunane kanggo nindakake proses iki.

Nanging, siji bab driver lan liyane iku arsitektur saka prosesor. Prosesor Intel (i3, i5, i7, i9…) nggunakake arsitektur x86, arsitektur sing padha digunakake dening prosesor sing uga bisa ditemokake ing peralatan komputer liyane.

Nanging, ing Prosesor Apple M1 nggunakake arsitektur ARM, arsitektur sing padha bisa ditemokake ing smartphone lan tablet. Arsitektur iki ngidini nawakake kinerja sing luwih dhuwur kanthi konsumsi sing luwih murah.

Masalahe yaiku aplikasi lan sistem operasi kompatibel karo arsitektur ARM padha ora didhukung dening arsitektur.

Windows kanggo ARM

Lumahing X - Windows ing ARM

Nalika nerbitake artikel iki, wis luwih saka setahun Apple bakal nampilake sawetara prosesor anyar iki, sawetara anyar sing diumumake perusahaan sasi kepungkur.

Ing kabeh wektu iku, Microsoft wis cukup wektu kanggo ngeculake versi Windows 10 ARM menyang pasar, soko sing, sayangé kanggo pangguna saka Mac karo prosesor M1, wis ora kedaden.

Yen Windows 10 ora dirancang kanggo mbukak ing komputer non-x86, iku mokal kanggo nginstal. Siji-sijine solusi yaiku nggunakake emulasi, emulasi sing ora bisa digunakake kaya sing didhukung kanthi lengkap.

Windows ing Mac M1

Ing pungkasan 2021 kita ngerti alesan ngapa Microsoft durung dirilis versi Windows 10 ARM kanggo masyarakat umum, versi sing wis disiapake Windows wiwit 2018 nalika ngenalake Surface X, tablet sing dikelola dening prosesor ARM sing diprodhuksi dening Qualcomm.

Alesane yaiku exclusivity sing loro perusahaan padha digawe nalika lumahing x dirilis. Sawise eksklusivitas kasebut rampung ing awal 2022 (ing teori), perusahaan Satya Nadella (CEO Microsoft) saiki bisa ngluncurake Windows (ing kasus iki 11) ARM menyang masarakat umum.

Nalika Microsoft ngeculake Windows 11 ARM, sembarang pangguna Mac karo prosesor M1 Sampeyan bisa tuku lisensi sing cocog lan nginstal ing komputer kanthi asli, tanpa kudu nggunakake emulasi aplikasi pihak katelu.

Saiki, Windows 11 kanthi dhukungan kanggo piranti ARM ana ing saluran Insider liwat link iki. Saluran Microsoft Insider minangka saluran beta Microsoft, dadi ora a versi final lan, adoh saka iku, stabil.

Instal Windows ing Mac karo M1 karo emulator

Windows ing Mac M1

Sawise kita wis jelas yen tanpa versi final Windows 10 utawa Windows 11 kompatibel karo prosesor ARM ora ana kamungkinan kanggo nginstal Windows ing Mac karo prosesor M1, siji-sijine solusi sing ditinggalake yaiku nggunakake emulator sing beda-beda sing kasedhiya.

Kajaba iku adhedhasar versi final saka Windows ARM, ing kinerja lan stabilitas ninggalake akeh sing dikarepake, nanging mung pilihan sing kasedhiya saiki.

Paralel Desktop

Nalika nerbitake artikel iki (Januari 2022), salah sawijining cara kanggo nginstal Windows yaiku liwat aplikasi kayata Parallels Desktop, liwat a salinan Windows 10 sing wis dikonfigurasi sing perusahaan kasedhiya kanggo kabeh pangguna sing mlebu kanggo rencana Parallels Business Edition.

Apa sing ditindakake aplikasi yaiku niru arsitektur x86 ing prosesor ARM. Kaya kabeh emulasi, kinerja bisa uga ora paling apik, Nanging, dina iki (Aku nandheske ing aspek iki amarga bakal ngganti ing sawetara sasi) iku mung pilihan sing kedhaftar Mac karo M1 kudu nginstal Windows.

UTM

UTM minangka emulator hebat liyane sing bisa digunakake nginstal Windows ARM ing Mac karo M1. App kasedhiya saka Mac App Store y saka situs web sampeyan.

UTM adhedhasar QEMU, a alat virtualisasi kang wis ing pasar kanggo akèh taun, nanging mbutuhake sawetara kawruh saka baris printah.

Sawise kita wis ndownload lan nginstal UTM ing Mac kita, kita bakal nerusake menyang Unduh versi insider windows 11 arm saka situs web Microsoft.

Gambar Windows 11 bakal diundhuh ing format VHDX, dadi kita kudu nggunakake Homebrew (manajer paket kanggo nginstal aplikasi saka baris printah macOS). Kanggo nindakake proses iki, kita kudu mbukak Terminal ing Mac, nyalin lan nempel baris ing ngisor iki:

  • /bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"
  • echo 'eval $(/opt/homebrew/bin/brew shellenv)' >> /Users/$USER/.zprofile
    eval $(/opt/homebrew/bin/brew shellenv)
  • Brew nginstal qemu
  • qemu-img ngowahi -p -O qcow2 X

X: (path ngendi kita wis diundhuh Windows 11 ARM) Yen kita ora ngerti, kita bisa nyeret file menyang terminal yen kita wis nulis printah qemu-img convert -p -O qcow2X

Pungkasan, yen kita wis ngowahi Windows 11 ARM menyang format sing kompatibel karo UTM, kita mbukak aplikasi lan pindhah menyang Sistem – Hardware – Arsitektur nuduhake ARM64.

Ing bagean Drives, klik ing Impor Drive y kita pilih file sing wis diowahi saka Windows 11 ARM. Yen kabeh wis mlaku kanthi bener, jendhela instalasi Windows 11 kudu ditampilake ing ngendi kita kudu ngetutake kabeh langkah kasebut.

Resumeendo

Windows ing Mac M1

Pasang Windows ing Mac karo M1 bisa nanging mung nggunakake emulator. Nganti Microsoft ngrampungake pangembangan Windows 11 ARM lan diluncurake kanthi resmi, kita mung bisa nggunakake jinis aplikasi iki.

Nalika peluncuran kasebut, Apple bakal njupuk kesempatan kanggo miwiti Boot Camp kanggo komputer iki, aplikasi sing saiki mung kasedhiya ing Mac karo prosesor Intel.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)