3 alternatif gratis pikeun Microsoft Word

Kecap Mobile

Pasti seueur anjeun, sanaos anjeun nganggo Windows, ngagaduhan masalah sareng Microsoft Word. Pembaruan anu goréng, malware, ngahaja ngahapus file, jst ... sareng hasilna sami: henteu tiasa ngédit dokumén téks kami. Ieu masalah upami urang biasa anggo Microsoft Word sareng kami henteu ngagaduhan alternatif pikeun na.

Percanten atanapi henteu, éta umum. Éta sababna naha saé waé pikeun ngagaduhan alternatif pikeun aplikasi anu seueur dianggo sareng diperyogikeun ieu. Kami ngajukeun tilu alternatif anu gratis sareng sayogi kanggo sadayana.

LibreOffice

LibreOffice mangrupikeun suite kantor anu gratis anu tiasa urang perhatoskeun tina halaman wéb na. Suite kantor ieu ngagaduhan aplikasi anu disebat LibreOffice Writer anu henteu sanés mangrupikeun prosesor kecap anu gratis tapi kuat anu ngamungkinkeun kami ngédit sareng nyiptakeun dokumén ku cara propésional. LibreOffice Writer ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun naon waé anu dilakukeun ku Microsoft Word kecuali makro.

Béda sareng Kecap, Program LibreOffice aranjeunna henteu ngijinkeun kami ngaéksekusi makro Kecap, hal anu ngaganggu pikeun seueur tapi anu ngajantenkeun komputer urang aman. Sareng kaunggulan anu pikaresepeun (sahenteuna salah sahijina) tina LibreOffice Writer nyaéta cara nyimpen dina format pdf. LibreOffice ngagaduhan salah sahiji sistem anu pangsaéna pikeun nyimpen dokumén dina format pdf sareng dianjurkeun pisan upami anjeun damel sareng format éta.

Google Docs

Alternatipna Google ogé pikaresepeun, pikaresepeun pisan. Salian ti bébas sareng gaduh webapps anu tiasa urang pasang di Windows kanggo ngagaduhan word processor, Google Docs ngamungkinkeun urang ngarobih téks kana sababaraha format, diédit ku cara komunitas sareng bahkan lebetkeun kana halaman wéb.

Google Docs henteu ngagaduhan pakakas anu rumit sareng kuat sapertos makro Microsoft Word atanapi éditor gambar, tapi éta ngagaduhan Parangkat lunak TTS anu saé anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun narjamahkeun diksi anu kami jadikan téks. Fitur anu panasaran anu laun-laun kéngingkeun langkung seueur pengikut. Google Docs teu tiasa dipasang, urang peryogi sambungan online pikeun ngédit tapi éta cross-platform. Urang tiasa aksés ngalangkungan halaman wéb Google ieu.

Dropbox Paper

Windows 10

Éditor téks ieu nembé sareng henteu populér pisan tapi éta saé pisan. Mangrupikeun éditor téks anu didamel ku Dropbox, maka namina. Henteu aya aplikasi asli pikeun ieu, tapi salaku imbalanna aplikasi wéb na ngamungkinkeun urang pikeun dianggo ku cara komunitas, nyaéta dina hiji grup. Dropbox Paper ngagaduhan kaunggulan tibatan alternatif sanésna sareng Microsoft Word: integrasi na sareng Dropbox.

keretas ngamungkinkeun urang pikeun dianggo pisan sareng Dropbox, anu hartosna yén urang tiasa nyimpen dokumén, parobihan atanapi gambar dina cloud disk sareng damel sareng Kertas. Ieu ogé kajantenan di Microsoft Word sareng LibreOffice tapi henteu ogé sareng Dropbox. Dropbox Paper tiasa dianggo gratis sareng éta cocog sareng format téks anu paling populér.

kacindekan

Alat anu lengkep sakumaha Microsoft Word sesah dipilarian. Tapi leres ogé yén teu aya anu nganggo alat ieu sapinuhna, nyaéta, aya waé anu henteu urang anggo atanapi urang ngan ukur fokus dina nulis téks. Éta sababna dina kaayaan darurat, salah sahiji tina tilu alternatif ieu saé sareng tiasa ngaluarkeun urang tina seueur masalah.

Sacara pribadi, upami kuring kedah milih aplikasi, Abdi tetep sareng LibreOffice Writer: gancang, tanpa kedah Internét sareng fungsional. Upami urang teras gaduh Internét, Google Docs panginten pantes dicobaan sareng dianggo. Kumaha waé ogé, kusabab éta gratis, urang tiasa nyobian sadayana sareng mutuskeun mana anu urang pilih. Naha anjeun henteu nyangka?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.