Kumaha masang DNI éléktronik dina Windows 10

DNI éléktronik

El DNI éléktronik (DNIe) mangrupikeun alat digital anu beuki dianggo pikeun ngalaksanakeun rupa-rupa prosedur administrasi, khususna anu peryogi dokumén. sertipikat digital. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun masang DNI éléktronik dina Windows 10.

Salah sahiji peculiarities tina DNI éléktronik nyaéta yén gawéna ngaliwatan konci swasta. Ieu cocog jeung dokumén fisik hirupna, atawa aya masalah dina meunangkeun DNIe tur nuluykeun mawa DNI dina dompét. Di sisi anu sanés, éta mangrupikeun dokumén anu urang ogé tiasa dianggo dina seueur proyék idéntifikasi digital Éropa anu ayeuna atanapi rencanana.

Naon DNI éléktronik

Dokumén Identitas Nasional éléktronik (DNIe) mimiti dikaluarkeun di nagara urang ku Direktorat Jenderal Polisi di 2006, sanaos éta mimiti ngalebetkeun téknologi NFC dasawarsa ka hareup. Dina naon waé, tujuanana sami: buktikeun jati diri urang nu boga, boh di alam nyata boh di alam digital.

Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ningali sertipikat digital anu dipasang dina Windows 10?

The signature tina sagala dokumén digital ngaliwatan DNIe boga validitas légal sarua salaku signature nyata. Upami urang parantos dipasang dina komputer, urang tiasa neraskeun ngalaksanakeun sagala jinis prosedur digital tanpa kedah ngarambat.

Syarat pikeun masang DNI éléktronik dina Windows 10

jaring chip

Pikeun tiasa nganggo DNIe dina komputer urang peryogi pamaca kartu pinter, sareng parangkat lunak anu cocog.

Maca kartu pinter

Aya seueur pamaca kartu anu tiasa kami anggo. Windows 10 ngakuan ampir sadayana tanpa kedah nganggo supir éksternal. Sanaos seueur pilihan, modél ieu dirarancang khusus pikeun dianggo sareng DNI éléktronik:

DNIe éléktronik / maca DNI 3.0 jeung 4.0

Ieu cara pikeun pariksa yén Windows parantos ngakuan alat ieu:

  1. Anu mimiti, urang angkat ka menu ngamimitian sareng ngetik "Administrator paranti".
  2. Dina daptar alat anu muncul, urang milarian anu muncul kalayan nami pamaca kartu atanapi anu sami. Lamun teu némbongan, klik dina "Alat-alat sanés".
  3. Teras lebet "Alat Anu Teu dikenal" urang pilih tab "Pasipatan".
  4. Lengkah saterusna nyaéta pikeun muka wizard pilarian supir, dimana urang milih pilihan tina "Milarian software supir diropéa otomatis."

software

Salian ti nu maca, simkuring oge bade peryogi teh software resmi pikeun masang sertipikat digital DNI. software ieu bisa diundeur langsung ti ramatloka Korps Pulisi Nasional.

Sakali aya, Anjeun ngan kudu pilih pilihan anu cocog sareng versi sistem operasi urang (32 atanapi 64 bit).

Pamasangan DNIe dina Windows 10

Saatos ngonpigurasi pamaca anu leres sareng parantos diunduh parangkat lunak resmi, waktosna pikeun masangna. Ieu léngkah-léngkah anu kedah diturutan:

  1. Urang ngadamel klik dua kali dina ikon aplikasi nu diundeur pikeun ngamimitian wizard instalasi.
  2. Ti dinya, anjeun ngan kudu mencet "Teras" dina unggal fase pamasangan dugi ka réngsé.
  3. Tungtungna, urang kedah balikan deui komputer urang.

Sakali ieu rengse, urang bakal tiasa nganggo ID éléktronik ku inserting kana slot maca. Urang tiasa pariksa yen sagalana geus dipasang bener, boh DNIe jeung alat bacaan, dina Manajer Alat.

Kumaha ngagunakeun DNI éléktronik dina Windows 10

Babarengan DNI éléktronik, dua sertipikat digital pikeun web browser. Sertipikat ieu mangrupikeun anu ngamungkinkeun urang ngalaksanakeun sagala prosedur sareng portal resmi Administrasi: Jaminan Sosial, FNMT, Direktorat Umum Lalu Lintas, Badan Pajak, jsb.

Pikeun mastikeun yén sertipikat digital ieu parantos dipasang leres, anjeun kedah ngalakukeun ieu:

  1. Dina menu ngamimitian, urang ngetik "Pilihan Internét".
  2. Urang klik pikeun muka jandela konfigurasi, dimana urang milih "Eusi".
  3. Dina menu salajengna nu muka, urang néangan teras klik dina pilihan «Sértipikat».

Lamun DNI éléktronik geus dipasang satisfactorily, urang bakal manggihan eta dina folder ieu. Éta hartosna éta siap dianggo.

Para ngagunakeun DNI éléktronik dina portals sahiji administrasi bédaHenteu paduli anu mana éta, anjeun kedah teras-terasan nuturkeun cara anu sami, éta ngan ukur tiasa bénten dina sababaraha detil leutik:

  • Lengkah 1: Urang asupkeun ramatloka administrasi.
  • Lengkah 2: Urang klik dina "Aksés ku sertipikat" (téks bisa jadi béda, tapi gagasan téh sarua).
  • Lengkah 3: Jandéla pop-up dipintonkeun dimana anjeun kedah mastikeun sertipikat digitalku ngaklik tombol "Kanggo nampi".
  • Lengkah 4: Anjeun kudu asupkeun PIN* pakait jeung ID éléktronik, nu disadiakeun pikeun urang dina waktu issuance.
  • Lengkah 5: Saatos ngalebetkeun PIN, inpormasi anu dipénta dipintonkeun.

(*) Lamun urang geus poho atawa leungit PIN, urang moal boga pilihan tapi indit ka kantor pulisi pikeun renew dokumén.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.