Kumaha ngamimitian dina modeu aman dina Windows 10

Windows 10 ngamungkinkeun anjeun lebet kana modeu aman kalayan gampang

Al boot windows 10 dina modeu aman Naon anu dilakukeun nyaéta ngaksés pérsi penting tina sistem operasi anu henteu ngamuat parangkat lunak pihak katilu atanapi supir khusus pikeun hardware urang. Lebetkeun Windows 10 modeu aman mangrupikeun cara anu saé pikeun ngadeteksi, ngalereskeun, ngahapus atanapi ngahapus parangkat lunak atanapi malware anu tiasa dipasang sacara teu kahaja sareng mangaruhan kana operasi komputer. Dina artikel séjén kami ngabejaan Anjeun kumaha ngamimitian modeu aman dina Windows 11, waktos ieu kami bakal ngabejaan ka maneh kumaha ngalakukeun eta dina versi saméméhna, Windows 10.

Naon Windows 10 mode aman pikeun?

Sababaraha kagunaan anu paling umum pikeun Windows Safe Mode nyaéta nyoplokkeun malware, reinstalling drivers faulty tur nyobian solusi béda. Tina modeu aman langkung gampang pikeun ngahapus program atanapi ekstensi anu ngabahayakeun atanapi cacad anu biasana dipasang deui atanapi ngahalangan sistem damel. Ieu oge mungkin pikeun uninstall drivers faulty tur meunangkeun komputer Anjeun jalan deui. Oge, Anjeun salawasna bisa balik deui ka modeu aman tur nuluykeun nalungtik nepi ka datang nepi ka solusi. Kami ngan nyarankeun asupkeun modeu aman nalika anjeun gaduh pangaweruh khusus ngeunaan masalah anu dimaksud.

Kumaha boot Windows 10 dina modeu aman

Pikeun ngamimitian Windows 10 dina modeu aman, cara panggampangna nyaéta mimiti boot sistem operasi sacara normal. Salajengna, urang mencet tombol ngamimitian, lajeng tombol shutdown, lajeng urang klik Balikan deui bari nahan kenop shift dina keyboard Anjeun. Ieu bakal ngakibatkeun komputer anjeun reboot kana modeu canggih, nu mangrupakeun hambalan saméméhna tina mode aman, tapi anjeun masih peryogi salengkah deui pikeun ngahontal éta. Tetep maca, anjeun ampir euweuh pondok tina ngasupkeun mode aman.

Urang kedah klik restart bari mencét tombol shift

Booting kana modeu aman Windows 10 bakal masihan anjeun pilihan pikeun Teraskeun, Troubleshoot, atanapi Pareuman. Pilih "Troubleshoot" lajeng "Advanced Options". Dina pilihan anu bakal muncul dina ménu di handap ieu, pilih "Setélan ngamimitian" sareng daptar cara pikeun ngamimitian Windows bakal ditingalikeun. pencét dina keyboard Anjeun jumlah pakait jeung mode aman (nganggo atanapi tanpa jaringan, gumantung kana naon anu anjeun peryogikeun) teras pencét deui tombol ngamimitian Windows 10 dina modeu aman.

Nalika mustahil pikeun boot Windows

Upami anjeun henteu terang kumaha cara asup kana modeu aman Windows 10 sabab sistem operasi anjeun sigana ruksak parah sareng layar ngamimitian henteu tiasa dimuat leres, anjeun tiasa ngaksés ngamimitian maju. ti mimiti komputer anjeun ku cara mareuman sareng balikan deui sababaraha kali.

Keur kitu pencét tombol daya dina komputer anjeun sapuluh detik Pikeun mareuman éta, hurungkeun deui sareng ngantosan gambar anu munggaran muncul dina layar, pencét deui tombol daya dina komputer salami sapuluh detik sareng hurungkeun kadua kalina. Pas gambar kahiji nembongan dina layar, pareuman deui tur hurungkeun pikeun katilu kalina, tur ayeuna hayu Windows boot lengkep. Anjeun bakal ngakses menu mimiti canggih. Ti dieu, tuturkeun léngkah-léngkah anu dituduhkeun dina bagian saméméhna.

Kumaha nganonaktipkeun modeu aman dina Windows 10

Upami anjeun parantos ngadamel setélan anu diperyogikeun dina modeu aman sareng ayeuna hoyong ngamimitian komputer anjeun normal, prinsipna anjeun kedah tiasa ngalakukeunana tanpa masalah tina tombol pareum dina ménu ngamimitian. Nanging, upami anjeun masih ngalaman kasusah, anjeun bakal kudu ngalakukeun hal eta sacara manual.

Pencét konci Windows sareng konci R dina kibor pikeun buka menu run. Ketik "msconfig" sareng pencét Lebetkeun. Dina menu nu nembongan, ngakses tab Boot. Diantara pilihan boot dina tab ieu, mareuman hiji nu nyebutkeun Aman Boot. Teras pencét Larapkeun. Komputer ayeuna tiasa dibalikan deui sacara normal.

Kalayan paréntah ngaéksekusi urang tiasa ngalaksanakeun boot tanpa kasalahan

F8 jeung Shift + F8

Dugi sababaraha taun ka pengker, ngaksés mode ieu saderhana sapertos mencét konci ieu. Ayeuna henteu tiasa dianggo dina seueur komputer Windows 10 modern, sanajan aya sababaraha dimana kombinasi konci ieu jalan. Anjeun tiasa nyobian, tapi kamungkinan yén ieu moal dianggo pikeun anjeun. Kabeneran, kami parantos ngabahas cara-cara sanés anu anjeun tiasa ngalakukeun ieu anu henteu peryogi seueur waktos. Komputer sareng komponenana gancang teuing pikeun ngaganggu booting ku konci ieu, tapi henteu aya salahna pikeun pariksa sorangan. Anjeun meureun heran.

Sajauh ieu kami geus bébéja anjeun sababaraha cara pikeun ngakses mode aman tina Windows 10. Sakumaha anjeun tiasa tingali ku mata taranjang, éta teu pajeulit jeung bisa ngajawab masalah sajajalan. Anjeun tiasa ngahemat waktos sareng artos lamun manggihan sorangan tanpa merlukeun profésional. Éta ogé leres yén upami anjeun ngan ukur gaduh kaahlian dina tingkat pangguna, anjeun kakurangan pangaweruh sareng anjeun paling dipikaresep kedah nyandak komputer anjeun ka jasa perbaikan khusus.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.