Sabaraha taun laptop tahan?

Windows 11

Aya jawaban basajan pikeun patarosan sabaraha lila laptop a, sabab gumantung kana sababaraha faktor. Anu kahiji nyaéta kakuatan tim. Upami urang henteu ngainvestasikeun seueur artos dina laptop, éta bakal gancang luntur sareng urang kedah mertimbangkeun mésér anu énggal dina sababaraha taun.

Upami, sabalikna, urang milih investasi sakedik artos sareng ngagaleuh laptop sareng prosesor modern, umur alat bisa diperpanjang considerably jeung, kanyataanna, éta laér leuwih murah dina jangka panjang ti meuli parabot unggal sababaraha taun.

Naon anu kedah urang pertimbangkeun nalika mésér laptop

kakuatan parabot

processor

Di pasar, urang tiasa mendakan alat laptop ti 200 euro. Komputer ieu boga processor pohara kawates, processor dina robah kahiji, Anjeun bisa ngeureunkeun narima apdet.

Hiji tim murah Éta tiasa tahan kami rata-rata 2 atanapi 3 taun, waktos nu urang tiasa manjangkeun ku ngaganti sababaraha komponén di jero, jadi investasi ahir parabot nu ngalegaan ka 300 atawa 400 euro dina komputer nu urang teu bisa dilegakeun processor.

Lamun, sabalikna, urang milih pikeun a processor panganyarna, tina séri Intel 10 sareng 11 (dina waktos nyebarkeun tulisan ieu kami aya dina séri 12), kami badé mastikeun yén alat-alat kami bakal cocog sareng sadaya pembaruan anu dileupaskeun Microsoft pikeun Windows ka hareup.

Salaku tambahan, éta ogé bakal cocog sareng versi Windows salajengna. Durasi alat ieu, tanpa kudu investasi duit tambahan pikeun ngaronjatkeun eta, nyaeta antara 5 jeung 6 taun tanpa masalah.

jumlah mémori RAM

Pikeun alat urang tiasa dianggo dina cara anu pangsaéna, sareng SSD, memori minimum diperlukeun nyaéta 8 GB.

Sagampil sababaraha komputer teu ngidinan urang ngaganti Unit gudang, batur ngamungkinkeun urang rék dilegakeun jumlah RAM ku nambahkeun modul memori tambahan.

Tipe drive gudang

HDD

Tapi, urang henteu ngan ukur kedah tumut kana kakuatan alat anu urang hoyong mésér. Aspék anu penting pisan pikeun dipertimbangkeun nyaéta milih modél anu drive gudang nyaeta SSD.

Upami anjeun milih modél nganggo hard disk mékanis (HDD), kana waktosna anjeun bakal kapaksa ngaganti eta, Ngaronjatkeun investasi anjeun mimitina rencanana nyieun laptop pikeun panungtungan anjeun sababaraha taun.

Ogé, sababaraha model kami teu diwenangkeun pikeun ngaganti Unit gudang, ku kituna dina jangka panjang bisa jadi masalah anu teu boga solusi. Upami anjeun parantos ngalebetkeun SSD, hiji masalah anu teu kedah hariwang di hareup.

Kamungkinan ngaganti komponén

Kacuali urang milarian portabilitas maksimal, sareng milih alat anu alit sareng kompak sabisa, anu nunjukkeun yén euweuh komponén bisa diperpanjang atawa diganti, sabagéan ageung alat ngamungkinkeun urang pikeun dilegakeun salah sahiji komponén, sahenteuna unit panyimpenan sareng RAM.

Kumaha carana ningkatkeun kahirupan laptop

Ganti unit panyimpenan

Hard drive

Unit gudang SSD, jeung Langkung gancang tibatan hard drive tradisional, Kusabab sakabeh informasi disimpen sarta diatur digital, sarta henteu dina piringan nu mana sabudeureun pikeun maca jeung ngarekam informasi.

Jenis drive ieu, sanaos langkung mahal tibatan hard drive tradisional (HDD), ngamungkinkeun henteu ngan ukur ningkatkeun umur mangpaat laptop, tapi ogé. amazingly ningkatkeun kinerja anjeun dina sagala cara.

Henteu ngan ukur bakal ngamimitian dina sababaraha detik, tapi ogé waktos muka aplikasi bakal dikirangan pisan. Hiji-hijina titik négatip nyaéta yén drive kapasitas anu langkung ageung tina jinis ieu langkung mahal tibatan HDD tradisional.

ngalegaan memori

Lamun tim kami ngidinan kami, urang kudu mertimbangkeun ngagedekeun RAM, pikeun ningkatkeun kinerja komputer, supados tiasa muka langkung seueur aplikasi di latar tukang, ngajalankeun aplikasi langkung gancang...

Ku cara kieu, urang nyingkahan komputer ngagunakeun spasi dina drive gudang salaku memori lamun urang geus béak tina eta sabab keur dipake ku aplikasi nu urang geus muka.

ngabersihan laptop

Alat komputer naon waé, boh laptop atanapi desktop, accumulates jumlah badag kokotor ngaliwatan kipas nu ngaluarkeun panas dihasilkeun di jero.

Pikeun ngahindarkeun éta, kana waktosna, tim kami janten langkung panas tibatan biasa sareng yén prosésor nampi panas anu mangaruhan kinerjana, urang kedah périodik ngabersihan daérah kipas.

Ganti témpél termal

Sapanjang taun, témpél termal anu ngagabung sareng IHS prosésor sareng dasar heatsink, geus leungit efektivitas na. Upami komputer anjeun ngamungkinkeun, anjeun kedah mertimbangkeun ngarobih témpél termal prosésor ti waktos ka waktos.

Sakali anjeun muka komputer pikeun ngabersihan tina jero, anjeun kedah nyandak kauntungan sareng ngalaksanakeun sagala tindakan éta merlukeun aksés ka interior alat. Ku cara kieu, anjeun bakal gaduh laptop sababaraha taun deui.

Pegatkeun sambungan batré mun anjeun teu make eta

Ngurus batré

Batré mangrupikeun salah sahiji komponén anu paling gancang ngahinakeun dina laptop. Upami anjeun biasana nganggo laptop di bumi, sareng alat-alatna ngamungkinkeun cabut batréna, mangrupa hal kahiji anjeun kudu ngalakukeun. Tapi mimitina, muatan kudu deukeut ka 80%, pernah handap lamun niat teu make eta pikeun lila.

Upami tim anjeun gaduh batré terpadu, jenis ieu pakakas incorporates hiji sistem ngecas batré calakan, ku kituna sakali eta ngahontal 100%, eta otomatis eureun ngecas tur mimitian nganggo énergi disadiakeun ku carjer.

Gumantung kana pamakéan anu urang rencanana nyieun laptop urang, urang kudu milih hiji tipe laptop atawa sejen, upami urang hoyong batréna awét salami mungkin, sabab, sajaba, éta salah sahiji komponén paling mahal pikeun ngaganti, salami urang cukup untung pikeun manggihan pangganti.

Nyegah parabot tina overheating

Ngagunakeun basa kalawan kipas nu mantuan niiskeun operasi pakakas pernah hurts, utamana lamun aplikasi kami nganggo merlukeun kakuatan processor maksimum.

Murah mah mahal

Henteu sadayana gaduh anggaran anu luhur nalika ngagaleuh laptop. Lamun ékonomi anjeun teu pisan buoyant, Anjeun bisa milih pikeun modél Éntri cheapest di pasar, salami éta nawiskeun kami pangalaman pangguna anu cekap cairan.

Alat-alat jinis ieu gaduh durasi rata-rata 2 atanapi 3 taun, waktos anu tiasa urang perpanjang upami biasana kami ngalaksanakeun tugas pangropéa sapertos ngabersihan, nyegah panas....

Upami, di sisi anu sanés, ékonomi anjeun ngamungkinkeun, tapi anjeun henteu hoyong ngadamel investasi anu ageung, tapi anjeun hoyong alat-alat éta salami sababaraha taun, Anjeun kudu méakkeun saeutik leuwih.

ku sakedik kirang ti 600 euro, dina Amazon, urang bisa manggihan parabot jeung prosesor generasi panganyarna, gudang SSD, 8 memori GB... fitur nu urang bisa manjangkeun umur alat urang pikeun sababaraha taun tanpa masalah kinerja.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.