Kumaha carana ngaktipkeun aksés desktop jauh (RDP) dina Windows 10

Windows Remote Desktop (RDP)

Kadang-kadang, anjeun panginten peryogi aksés kana komputer Windows tina alat sanés, sapertos komputer. Pikeun ieu, aya seueur program anu tiasa ngabantosan anjeun, tapi sanaos upami anu anjeun pikahoyong nyaéta aksés anu langkung langsung anjeun tiasa anggo alat desktop jauh Microsoft pikeun tiasa aksés.

Dina hal ieu, sadayana langkung rumit tibatan upami, contona, anjeun nganggo alat pihak katilu, saprak Anjeun ngan ukur tiasa ngakses komputer sacara standar tina jaringan lokal, kecuali upami anjeun nyayogikeun alamat IP pikeun aksés Internét anu tiasa diaksés ti luar, anu umumna peryogi biaya tambahan ti operator anjeun. Nanging, upami anjeun hoyong nyobian, anjeun tiasa ngalaksanakeunana tanpa aya masalah.

Kieu kumaha anjeun tiasa ngaktipkeun aksés desktop jauh (RDP) dina Windows 10

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, dina hal ieu dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun aksés ngalangkungan desktop jauh atanapi RDP dina Windows 10. Nanging, sarat dasar anu munggaran anu anjeun kedah perhatoskeun nyaéta anjeun kedah ngagaduhan sahenteuna Windows 10 Pro dina komputer. Ieu disababkeun ku sarat Microsoft nyalira, anu parantos mutuskeun sababaraha alesan pikeun nambihan fitur ieu salaku salah sahiji Beda antara versi Windows 10 Home sareng Windows 10 Pro. Upami anjeun nyumponan sarat ieu, anjeun tiasa neraskeun.

router
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon 192.168.1.1 sareng kumaha ngaksésna tina Windows

Mimiti, pikeun tiasa ngaksés komputer tina komputer sanés, anjeun kedah ngagaduhan aksés anu parantos diaktipkeun dina komputer anjeun. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah aksés heula kana aplikasi pangaturan Windows 'sorangan, sareng, dina ménu utami, pilih anu Pilihan "Sistem", anu bakal nyandak anjeun kana pilihan umum tina tim. Teras, di sisi kénca, anjeun kedah milarian na aksés kana bagian "Jauh Desktop", teras di belah katuhu, pastikeun éta saklar "Aktipkeun desktop jauh" leres ditandaan.

Aktipkeun Konéksi Desktop Jauh (RDP) dina Windows 10

Tina tab anu sami anjeun bakal ngagaduhan kamungkinan, upami anjeun kersa, jantenkeun parobihan kana setélan, khususna maju. Ku cara kieu, anjeun tiasa ngahontal tambahan tina hal kaamanan sareng privasi komputer anjeun, contona, atanapi ningali nami komputer, anu anjeun peryogikeun pikeun nyambung ka komputer anjeun.

Alamat IP
Tulisan anu aya hubunganana:
IP Publik: Naon éta, kumaha terang sareng kumaha ngarobihna

Kumaha nyambungkeun kana komputer nganggo desktop jauh

Sakali anjeun parantos ngaktipkeun aksés sual pikeun ngamungkinkeun sambungan, anjeun ayeuna tiasa neraskeun nyambung. Léngkahna bénten-bénten gumantung kana alat anu anjeun badé anggo pikeun éta, ogé naha anjeun badé nyambungkeun liwat jaringan lokal atanapi ti luar negeri ngalangkungan Internet.

Mimiti, upami anjeun badé nyambung tina alat sanés sareng sistem operasi Windows, sebutkeun éta dina kaseueuran kasus aplikasi anu disebut "Remote Desktop Connection" dilebetkeun, hatur nuhun dimungkinkeun pikeun ngawangun komunikasi. Nanging, upami anjeun hoyong, anjeun ogé bakal tiasa nyambung tanpa masalah ti Mac, Android atanapi iOS, sareng anu sanésna. Anjeun ngan bakal peryogi unduh sareng instal klien resmi Microsoft, sayogi di toko sapertos App Store o Google Play, Diantarana.

Windows 10

Saatos éta, leres yén sambunganna rada-rada gumantung kana aplikasi, tapi intina dina sadaya kasus sami. Anjeun ngan ukur kedah lebetkeun nami komputer anjeun upami anjeun sambungan dina jaringan lokal (contona, nyambungkeun kadua alat pikeun jaringan Wi-Fi anu sami), atanapi upami anjeun ngalaksanakeunna liwat Internét, alamat IP umum komputer atanapi nami host atanapi domain tina éta.

web
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon alamat IP anu dinamis sareng tetep

Upami sadayana saé, pikeun ngakses komputer anjeun wizard sambungan éta nyalira éta bakal naroskeun nami pangguna sareng kecap konci pangguna komputer pikeun alesan kaamanan. Anjeun ngan ukur kedah ngalebetkeun inpormasi ieu, nampi sertipikat upami diperyogikeun sareng, pas alat-alatna siap, sambunganna bakal dimimitian ngalangkungan desktop jauh.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.