Alternatif gratis anu pangsaéna pikeun Microsoft Office

Kantor 365

Sadaya pangguna kedah nganggo suite kantor dina komputer urang. Sabagéan ageung pangguna nganggo Microsoft Office dina komputerna. Tapi éta mangrupikeun pilihan pamayaran, boh pikeun lisénsi atanapi upami anjeun nganggo Office 365 anu anjeun kedah mayar bulanan. Sareng ieu sanés anu dipikaresep ku sadaya pangguna Windows. Bagéan anu saé nyaéta, kami ngagaduhan seueur pilihan gratis.

Langkungna Waktos suite kantor alternatif pikeun Microsoft Office parantos muncul. Sadayana gratis, sareng éta masihan urang fungsi anu sami sacara umum. Maka, upami anjeun milari alternatif gratis, pilihan ieu pastina bakal ngabantosan.

Saprak harita urang badé ngantepkeun anjeun sareng anu parantos aya alternatif gratis anu pangsaéna anu tiasa urang mendakan kana Microsoft Office. Sadayana mangrupikeun pilihan anu saé anu ngabantosan anjeun pikeun ngalaksanakeun padamelan anu sami dina komputer Windows anjeun, naon waé anu anjeun gaduh.

LibreOffice

LibreOffice

Urang mimitian ku pilihan anu parantos janten alternatif utama pikeun pangguna. Éta suite kantor lengkep pisan, éta menonjol pikeun janten sumber terbuka. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé sabab terus ditingkatkeun sareng fungsi-fungsi anyar, anu hartosna yén urang salawasna gaduh paningkatan sareng éta pisan mutakhir dina unggal jalan.

Dina hal fungsi sareng desain, kaleresan aya idéntik sareng Microsoft Office. Éta bakal gampang pisan pikeun urang ngagunakeunana sareng sadaya fungsi anu aya di dinya. Salaku tambahan, urang gaduh sadayana program anu diperyogikeun dina suite. Editor pikeun dokumén, spreadsheets sareng presentasi. Janten urang bakal tiasa dianggo kalayan gampang pisan nganggo suite ieu.

Urang ogé ngagaduhan pilihan sapertos damel sareng dokumén online. Éta sababna naha lengkep sareng pangguna resep pisan. Éta parantos janten pilihan anu dipikaresep ku jutaan pangguna sareng anu leres na éta henteu heran. Lengkep, gampang dianggo sareng sok apdet.

OpenOffice

Kadua, urang mendakan versi anu dipikanyaho ku seuseueurna. Kusabab éta mangrupikeun alternatif pikeun Microsoft Office anu paling lami sareng urang. Pasti langkung ti hiji anu gaduhna atanapi parantos dipasang dina komputerna ayeuna. Sanaos parantos kaleungitan sababaraha taun. Utamana kusabab aya sakedik perobihan dina waktosna.

Desainna saderhana pisan, janten raoseun pisan dianggo pikeun pangguna, kumargi katingalina mirip Kantor tradisional. Janten dina hartos anjeun moal ngagaduhan masalah sareng panggunaan na. Dina hal fungsi, urang tiasa ngalakukeun hal anu sami sacara umum, sanaos seueur fungsi ayeuna anu parantos sumping ka Kantor henteu diréproduksi dina suite ieu.

Ieu pastina masalah utama anu anjeun nyanghareupan, sareng éta teu acan nampi seueur pembaruan langkungna Waktos. Janten desain na tetep sami, teu aya beja anu hébat. Tapi sacara umum anjeunna ngalakukeun padamelan na pisan. Dina suite ieu kami mendakan editor dokumen, spreadsheet sareng editor presentasi. Supados urang tiasa dianggo kalayan lengkep kanyamanan. Éta sayogi kanggo ngundeur di dieu.

Kantor WPS

Kantor WPS

Di tempat katilu urang ngagaduhan suite anu sanés ieu, anu pasti dipikaterang ku seueur anjeun. Sanaos parantos ngalaman sababaraha parobahan nami mangtaun-taun. Baheulana kawanoh salaku Kingston Office, sanaos sababaraha waktos parantos nganggo nami WPS Office, anu seueur pangguna dina teleponna, dina mérek sapertos Huawei. Pilihan anu sanés anu saé kanggo diperhatoskeun.

Mangrupikeun pilihan anu desain na mirip pisan sareng Microsoft Office, anu ngajantenkeun saderhana pisan pikeun dianggo pikeun anu biasa nganggo Microsoft suite. Dina pengertian ieu, éta raoseun pisan sareng nawiskeun seueur fungsi anu penting pikeun tiasa dianggo sacara merenah. Teu aya keluhan dina hal ieu.

Ogé kedah dicatet yén ngadukung seueur format, kalebet .docx sareng .xlsx, anu ngamungkinkeun urang pikeun muka dokumén ieu di Microsoft Office di handap upami diperlukeun. Ieu ogé matak ngamudahkeun pikeun urang damel sareng jalma sanés dina dokumén. Ku cara kieu, henteu aya inpormasi anu bakal leungit iraha waé.

Éta suite anu saderhana pisan, tapi éta menonjol pikeun fungsina. Sapertos dina kasus-kasus sateuacana, urang ngagaduhan editor dokumen, spreadsheet sareng presentasi anu sayogi dina éta. Sadaya alat anu diperyogikeun dina hiji suite. Pilihan anu saé pikeun diperhatoskeun.

Google Docs

Google Docs

Urang réngsé nganggo suite Google, éta sayogi dina awan perusahaan. Urang tiasa lebet tina Google Drive sareng urang ngagaduhan kamampuan pikeun gampang ngadamel dokumén, spreadsheet sareng presentasi. Janten dina pengertian ieu langkung ti ngan ukur cocog salaku suite kantor pikeun pangguna. Tapi anu saé nyaéta urang henteu kedah masang nanaon dina komputer.

Ieu matak ngamudahkeun pikeun digawé, sanaos urang peryogi konéksi internét sepanjang waktos nalika nyiptakeun sareng ngédit dokumén. Tapi ieu sanés masalah ayeuna. Sadaya parobihan anu urang laksanakeun disimpen sacara otomatis, janten urang moal kaleungitan naon-naon. Salah sahiji kaunggulan hébatna nyaéta urang tiasa ngundang jalma sanés kanggo damel dina dokumen pikeun waktos anu sami.

Kusabab kitu, Mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun kedah damel salaku hiji tim sareng upami aya jarak geografis antara anggota hiji tim. Mangrupikeun pilihan anu raoseun pisan dina hal ieu. Disarankeun pisan pikeun murid. Ogé, naon waé anu urang lakukeun dina suite ieu tiasa diunduh dina seueur format. Tina .docx kana PDF, janten gampang pisan ngirimna ka batur atanapi gampang dicitak.

Suite anu teu biasa, tapi pastina mangrupikeun alternatif anu saé pikeun Microsoft Office. Janten pantes dipertimbangkeun nalika ngagunakeun éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.