Kumaha ngalirkeun nomer decimal ka binér sareng sabalikna nganggo kalkulator Windows 10

Kodeu binér

Upami anjeun bakti ka dunya pamrograman, matématika atanapi anu sami, mungkin dina sababaraha waktos anjeun kedah ngalirkeun angka tina sistem binér kana sistem desimal klasik, atanapi sabalikna, ngalirkeun nomer sapopoé kana binér sistem. Peta ieu dilaksanakeun sacara manual meryogikeun sababaraha léngkah, sareng anjeun moal salawasna gaduh konéksi Internét pikeun ngalakukeun itungan online, salaku conto.

Kusabab ieu pisan, kalkulator tina sistem operasi Windows kaasup fungsi berkat dimungkinkeun pikeun ngalakukeun itungan sapertos kitu gancang sareng gampang, kalayan anu anjeun bakal ngahontal kagancangan anu langkung ageung upami anjeun peryogi cukup ku fungsi ieu, sareng di dieu kami bakal nunjukkeun kumaha cara ngalakukeun éta upami anjeun gaduh Windows 10 dina komputer anjeun.

Laksanakeun perhitungan tina decimal sareng sistem binér sareng sabalikna nganggo kalkulator Windows 10

Dina hal ieu, kedah dicatet yén sanaos kanyataanna dina vérsi Windows anu sateuacana pilihan ieu ogé kalebetkeun kana kalkulator, léngkahna rada bénten, sabab éta urang museurkeun tutorial ieu dina Windows 10. Ogé kedah dicatet aya deui sistem saluareun decimal sareng binér, sareng Microsoft ogé ngasupanna kana kalkulatorna nyalira, janten aranjeunna ogé sayogi.

Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara nganggo konverter mata uang dina Windows 10

Ku cara kieu, pikeun ngakses pilihan ieu tina kalkulator Windows 10, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta pencét dina tombol ménu anu anjeun bakal mendakan di kénca luhur teras pencét kana pilihan anu nunjukkeun "Programmer" dina jinis kalkulator aya. Engké, anjeun bakal ningali kumaha di kénca, katuhu dimana hasilna dituduhkeun, sistem anu bénten-bénten anu tiasa di Windows salaku basis na muncul pikeun kalkulator, kalebet decimal sareng binér.

Ngitung nilai dina kode binér nganggo kalkulator Windows 10

Pikeun ngalirkeun nomer naon waé ti anu hiji ka anu séjén, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta pilih sistem anu anjeun badé nyerat anu asli teras, saatos nyerat, pilih anu sanés tina daptar. Pas anjeun ngalakukeun ieu anjeun bakal ningali kumaha otomatis jumlahna bakal dirobih, sareng nilaina bakal sami dina hiji sistem atanapi anu sanés.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.