Naon bedana antara Windows 10 Home sareng Windows 10 Pro?

Windows 10

Salah sahiji mamang paling sering di kalangan pangguna Windows 10 anu anyar nyaéta naha langkung saé kéngingkeun vérsi Utama atanapi vérsi Pro tina sistem operasi cenah, kumargi sanaos leres yén aya langkung seueur vérsi Windows, dua ieu pamustunganana anu paling dipasarkeun.

Sareng, utamina nalika mésér lisénsi, aya seueur anu langkung berorientasi kana dua vérsi ieu, sareng sakapeung bédana harga tiasa rada luhur antara dua, sanaos gumantung kana jinis pangguna anjeun, éta panginten henteu tiasa dibenerkeun pikeun anjeun. Kusabab kitu, sareng Utamana upami anjeun badé mésér lisénsi ayeuna, penting anjeun terang naon bédana antara Windows 10 Home sareng Windows 10 Pro.

Ieu anu ngabédakeun antara versi Home sareng Pro tina Windows 10

Sakumaha urang disebatkeun, khususna upami anjeun mikir mésér lisénsi énggal tina sistem operasi, penting pikeun anjeun nimbangkeun naon bédana anu anjeun bakal sangsara upami anjeun mutuskeun nganggo Windows 10 Home tibatan versi Pro, sareng sabalikna.

update Windows
Tulisan anu aya hubunganana:
Sabaraha komputer tiasa diaktipkeun ku unggal lisénsi Windows (OEM sareng Retail)

Mimiti, anjeun kedah émut yén lisénsi anu kalolobaan pabrik dilebetkeun sareng alat-alatna tingal kana vérsi Utama, Kusabab éta langkung ti cukup pikeun kaseueuran pangguna bumi. Nanging, upami anjeun kaayaan bisnis atanapi dina sababaraha kasus pribadi, anjeun panginten kedah leres-leres kéngingkeun Windows 10 Pro. fitur utama anu versi Pro nambihan perkawis Bumi:

  • BitLocker - Énkripsi naon waé hard drive internal atanapi éksternal supados teu aya anu tiasa aksés.
  • Perlindungan Informasi Windows (WIP).
  • Kamampuh virtualize sistem operasi séjén nganggo téknologi Hyper-V.
  • Kamampuhan pikeun ngamungkinkeun sambungan jauh (RDP).
  • Fungsi sareng ciri pikeun ngamungkinkeun panggunaan domain padamelan.

Windows 10

Perlindungan sareng kaamanan
Tulisan anu aya hubunganana:
Antipirus pangsaéna kanggo Windows 10 taun 2020

Ku cara kieu, aranjeunna mangrupikeun sababaraha detil anu khusus sareng, kusabab alesan anu sami, kaseueuran pangguna parantos cekap nganggo Windows 10 Home. Nanging, upami anjeun nganggo salah sahiji fungsi anu parantos disebatkeun maka anjeun kedahna kedah mésér Windows 10 Pro, atanapi nganggo sababaraha jinis alternatip, hal anu parantos gumantung kana karesep pribadi anjeun.