Kumaha carana muka jandela paréntah dina Windows 10

maxresdefault

Dupi anjeun milari anu CMD dina Windows 10? Sanaos Windows 10 mangrupikeun sistem operasi anu didukung pisan di lingkungan GUI na, urang henteu kedah hilap yén éta ngagaduhan sistem anu kuat kerang atanapi lingkungan paréntah (pasti kirang ramah tibatan anu sateuacanna) anu ngamungkinkeun seueur operasi dilaksanakeun dina sistem kalayan sisikian palaksanaan anu hadé.

Kusabab munculna Windows 7, lingkungan ieu ditinggal ku PowerShell anu épisién (anu nyayogikeun urang lingkungan anu langkung maju tibatan konsol klasik, kalayan API sareng kamungkinan nyiptakeun sareng ngaéksekusi Skrip), tapi pikeun dasar ngajalankeun paréntah dina Windows 10 seuseueurna pangguna bakal mendakan konsol normal anu cekap. Dina panduan ieu kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngajalankeunana dina Windows 10 komo nganggo nganggo kaistiméwaan administrasi, sahingga anjeun tiasa ngaksés poténsial lengkep anu ditawarkeun ku alat ieu.

Ngajalankeun dina Windows 10

Kusabab Windows 8, aya dua cara pikeun ngagondong konsol paréntah dina Windows 10. Kitu ogé, urang tiasa ngalaksanakeunana ku hak-hak pangguna normal atanapi ku kaistiméwaan Administrator, anu bakal ngamungkinkeun urang ngajalankeun paréntah anu langkung lemes dina lingkungan sareng folder sistem aksés anu dijagaan. Pikeun ngalakukeun ieu, urang tiasa nuturkeun sababaraha léngkah ieu

Paréntah dina Windows 10 tina ménu mimiti

Jalankeun paréntah dina windows 10 tina menu mimiti

Tina menu mimiti sistem, ngalakukeun ngaklik katuhu atanapi mencét kombinasi tombol Windows + X, urang bakal kéngingkeun layar anu sami sareng anu ieu. Sakumaha anjeun tiasa tingali, didieu urang tiasa milih tingkat kaistiméwaan palaksanaan anu urang hoyongkeun.

Windows 8
Tulisan anu aya hubunganana:
Ngalereskeun "Anjeun teu ngagaduhan ijin pikeun ngahemat di lokasi ieu" kasalahan dina Windows 8

CMD dina Windows 10 tina mesin pencari

CMD dina Windows 10 tina mesin pencari

Tina menu mimiti sistem, urang bakal kenalkeun téks cmd sareng kami bakal klik dina aplikasi atanapi, ngagunakeun kombinasi konci CTRL + SHIFT + ENTER, pikeun ngaluncurkeunana ku kaistiméwaan anu luhur. Kombinasi konci ieu ogé dianggo pikeun léngkah sateuacana.

Metoda ieu ogé jalan dina jandéla Windows Explorer naon waé. Ukur ngetik CMD teras pencét kenop ENTER kanggo ngajantenkeun jandéla paréntah.

Seueur pamiarsa bakal mendakan paréntah ieu mangpaat pisan, ngamungkinkeun anjeun ngajajah jero tina sistem operasi hébat ieu sakedik deui.

CMD dina Windows 10 ti task manager

Kami ogé tiasa ngakses jandéla paréntah Windows 10 ti task manager. Urang ngan saukur mukakeunana sareng ngalakukeun salah sahiji léngkah ieu:

  • Tulis CMD sareng nampi dibuka
  • Kami mencét tombol CTRL sareng henteu ngaleupaskeun, kami mencét kana «Laksanakeun tugas énggal». Jandéla paréntah bakal otomatis dibuka.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.