CTRL + L: Ieu kumaha potong kompas "Panggihan sareng Ganti".

Ctrl + L.

Aya seueur potong kompas dina Windows anu ngabantosan urang nyederhanakeun tugas sareng ngahontal tingkat efisiensi anu langkung ageung nalika urang ngagunakeun komputer. Salah sahiji anu tiasa langkung mangpaat dina kaayaan anu tangtu nyaéta: Ctrl+L, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngalaksanakeun tindakan "Milarian sareng gentos".

Ieu mangrupikeun fungsi anu praktis nalika urang damel sareng dokumén téks, sapertos ngalangkungan Microsoft Word. Atanapi ogé nalika urang ngadamel jumlah data anu ageung dina lambaran Excel. Dina kasus éta, kombinasi konci ieu bakal ngabantosan urang.

Hayu urang tingali kumaha ngagunakeun potong kompas ieu (potong kompas) dina program anu béda. Kalayan sababaraha pengecualian, kombinasi konci sok sami sareng fungsina sami. Dina sababaraha program husus, ieu bisa jadi rada béda. Salaku conto, Dina Google Docs, potong kompas pikeun ngaktipkeun fungsi milarian sareng ngagentos nyaéta Ctrl + H. Nanging, ieu mangrupikeun pengecualian, sabab dina sadaya anu sanésna kombinasi konci anu leres nyaéta Ctrl + L.

Cara jalanna potong kompas dasarna nyaéta kieu: Urang sakaligus mencet kenop Ctrl + L, nu satutasna jandela leutik nembongan dina layar nu urang tiasa milarian kecap atawa frase wae (lajeng ngaganti eta ku téks lianna). Dina kotak aya dua spasi pikeun nulis, sakumaha ditémbongkeun dina gambar di handap, pakait jeung fungsi dina Word:

  • search: Di dieu urang nyerat kecap anu urang hoyong milarian dina téks.
  • Ngaganti ku: Di dieu kecap anyar diwanohkeun jeung urang bade ngaganti kecap saméméhna.

Ctrl+L

Upami kecap anu dipilarian muncul langkung ti sakali dina téks dokumén, aplikasina nyalira bakal milarian sadaya patandingan sareng ogé bakal ngagentosana ku téks anu kami lebetkeun.

Aya sababaraha pilihan di handapeun kotak anu ngamungkinkeun urang pikeun ngagentos kecap anu dipilarian hiji-hiji atanapi sadayana sakaligus. Ogé, pencét tombol Tombol "Leuwih"., urang bakal manggihan deui kemungkinan jeung modus pilarian. Justru pilihan ieu anu ngajantenkeun alat ieu lengkep.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun fungsi anu, upami dianggo saé, Éta tiasa ngahémat seueur waktos nalika ngabenerkeun sareng ngarobih téks. Tapi Ctrl + L sanes hiji-hijina potong kompas keyboard anu bakal ngagampangkeun kahirupan urang. Kanyataanna, aya loba batur nu patut nyaho tur ngagunakeun rutin.

Mangpaat potong kompas Ctrl + L dina program séjén

Ieu cara ngagunakeun fungsi Ctrl + L (manggihan jeung ngaganti) dina program urang biasana ngagunakeun. Sakumaha anjeun tiasa tingali, sakapeung panggunaanana tiasa rada béda:

  • dina browser (Chrome, Edge, Firefox, Opera) ku mencét Ctrl + L kami milih URL tina bar alamat.
  • En Excel jeung program itungan sarupa dipaké pikeun muka dialog Jieun Table.
  • En PowerPoint Potong kompas ieu dianggo pikeun nyaluyukeun obyék atanapi téks anu dipilih sareng sisi kénca slide.
  • Dina Audacity kalawan ieu potong kompas Bagian anu disorot tina hiji lagu audio diredam.

Sababaraha potong kompas keyboard Windows 11 nganggo konci CTRL

potong kompas keyboard windows 11

Teras hayu urang marios sababaraha anu pangsaéna Windows 11 potong kompas dimana konci Ctrl ogé kalibet. Kamungkinan anu ditawarkeun ku kombinasi konci ieu sami sareng anu ditawarkeun ku versi sistem operasi sateuacana, tapi dilegaan sareng ditingkatkeun:

  • Ctrl + A: Pikeun milih sakabéh téks dina kaca.
  • Ctrl + C: Dipaké pikeun nyalin téks nu dipilih ka clipboard (urang ogé bisa ngagunakeun Ctrl + Selapkeun).
  • Ctrl+V: Pikeun nempelkeun téks anu disalin dina tempat anu urang gaduh kursor (Shift + Insert ogé tiasa dianggo).
  • Ctrl + E: Ieu mangrupikeun potong kompas anu ngabantosan urang milih sadaya file sareng polder.
  • Ctrl + F: Wétan potong kompas Éta masihan kami aksés kana bar teang.
  • Ctrl + N.: Kalayan kombinasi ieu urang tiasa muka jandela file explorer anyar.
  • Ctrl + W.: Dipaké pikeun nutup jandela aktip.
  • Ctrl + X: Pikeun motong téks nu dipilih.
  • Ctrl + kabayang mouse: Urang bisa make eta pikeun ngarobah ukuran tina elemen ditampilkeun.
  • Ctrl + Shift + M.: Kalayan kombinasi ieu urang balikkeun sakabéh jandéla ngaleutikan ka layar pinuh.
  • Ctrl + Shift + Kénca atawa Katuhu: dipaké pikeun mindahkeun kursor hiji kecap ka kénca atawa katuhu téks.
  • Ctrl + Shift + Home atanapi End: Dipaké pikeun mindahkeun kursor ka luhur atawa handap téks.
  • Tombol Windows + Ctrl + D: Hal ieu dipaké pikeun nyieun desktop virtual anyar.
  • Tombol Windows + Tab: Kami nganggo éta pikeun muka tampilan desktop virtual ayeuna.
  • Windows Key + Ctrl + Kénca: Pikeun napigasi ka desktop virtual di kénca.
  • Windows Key + Ctrl + Kanan: Pikeun napigasi ka desktop virtual di katuhu.
  • Windows Key + Ctrl + F4: Dipaké pikeun nutup desktop virtual aktip.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.