Naon anu kudu dipigawé lamun kuring nyambungkeun hard drive éksternal na teu némbongan

hard drive éksternal teu muncul

Dupi anjeun nyambungkeun hard drive éksternal kana PC Windows anjeun, tapi komputer teu sigana ngakuan eta? Ieu mangrupikeun masalah anu kawilang umum anu ampir tiasa dibenerkeun ku cara anu saderhana. Dina tulisan ieu kami bakal nyobian ngajelaskeun panyabab sareng solusi pikeun kaayaan anu ngaganggu sapertos kieu: "Kuring nyambungkeun hard drive éksternal sareng éta henteu muncul."

Sacara umum, pamakéan drive éksternal Éta henteu gaduh seueur rahasia: anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nyambungkeunana, saatos éta muncul ampir langsung dina layar komputer urang atanapi dina pangatur file. Tanpa basa-basi deui. Drive ieu sering dianggo pikeun nyimpen salinan cadangan tina sababaraha file. Dugi ka penampilan "awan", ieu mangrupikeun metode anu biasa. Kanyataanna, éta masih loba dipaké kiwari.

Hal kahiji pikeun manggihan nyaéta alesan naha drive éksternal ieu teu bisa diakses. Gumantung kana imah, anjeun bakal kudu mutuskeun naon metoda pangalusna pikeun nyobaan pikeun ngabenerkeun masalah. Dina seueur kasus, solusina cukup saderhana, sanaos aya ogé kasus dimana sadayana janten rumit. Urang marios sadayana di handap ieu:

Nyababkeun masalah

Ieu sababaraha kamungkinan alesan kunaon hard drive éksternal anu disambungkeun ku USB henteu muncul dina PC urang. Sahenteuna anu paling sering:

  • Masalah sambungan port USB. ari atawa colokan bisa ruksak. Atawa malah port USB tina komputer urang. Ieu salah sahiji sabab paling umum.
  • Kagagalan catu daya hard drive éksternalboh. Ieu lumangsung nalika drive teu nampi kakuatan cukup ti komputer. Ieu mangrupakeun sabab kirang umum, tapi ogé bisa lumangsung.
  • Kasalahan supir USB, nu ngakibatkeun unit jadi teu stabil atawa langsung corrupting. Kitu ogé, kamungkinan ogé yén panggerak anu dianggo henteu cocog atanapi parantos lami.
  • Karusakan hard drive. Nalika urang pariksa sadayana di luhur sareng masalahna tetep, urang kedah nyimpulkeun yén masalahna aya dina hard drive éksternal. Ieu bakal kudu repaired atawa diganti.

Hard drive éksternal henteu muncul: Solusi

Daptar pondok tina kamungkinan masalah anu kami parantos digariskeun dina bagian sateuacana janten pituduh pikeun ngamimitian nyobian solusi anu béda. Hayu urang analisa sadayana hiji-hiji:

Pariksa yén unit disambungkeun leres tur diaktipkeun

Port USB

Salaku absurd sakumaha sigana, dina sababaraha kali kasalahan kapanggih dina hal sakumaha bodo sakumaha teu sanggeus dipariksa hal sakumaha atra sakumaha yén kabel disambungkeun aman, atawa yén unit geus diaktipkeun. Kadang-kadang urang buru-buru sareng urang mikirkeun hal-hal ieu, janten urang hilap hal-hal alit ieu anu biasana urang anggap biasa.

Émut yén, sanaos leres yén sababaraha unit ngan ukur kedah nampi kakuatan tina port USB PC, anu sanés (anu henteu dirancang pikeun portabel) gaduh kabel pikeun stopkontak. Upami teu kitu, aranjeunna moal tiasa dianggo.

Pareuman deui PC

dibalikan deui

Lain tina solusi klasik. Saatos mariksa yen sagalana disambungkeun ogé, tapi hard drive masih teu muncul dina PC, urang tiasa nyobian trik reboot heubeul.

Éta patut dicobian. Dina loba kasus, CPU dina kaayaan loba stress atawa aya sababaraha masalah kanyahoan sejenna nu bisa nyegah Unit tina muncul. Ieu mangrupikeun kaayaan anu aya kalana, tapi gampang diblokir ku rebooting.. Cara anu leres pikeun ngalakukeunana nyaéta kieu: mimitina anjeun kedah pegatkeun sambungan unit, antosan sababaraha detik teras balikan deui komputer.

Coba kabel atawa port sejen

Palabuhan USB

Kami geus rebooted jeung hard drive éksternal masih teu némbongan. Dina titik ieu perlu ngaluarkeun yén masalahna nyaéta kabel anu goréng atanapi port USB anu parantos lirén damel. Anu tiasa urang laksanakeun dina kaayaan ieu nyaéta Cabut unit sareng cobian sambungkeun ka port USB anu sanés. Kamungkinan sejen nyaeta aya masalah dina kabel USB. Upami kitu, anjeun kedah nyobian anu sanés.

Pikeun ngalaksanakeun pamariksaan langkung aman, éta sanés ide anu goréng coba sambungkeun hard drive éksternal ka komputer sejen pikeun ningali naha éta tiasa dianggo atanapi urang ogé ngalaman kasusah anu sami. Upami henteu, urang kedah milarian asal-usul sareng solusi masalah dina unit éksternal sorangan.

Pembaruan pembaruan

supir pembaruan

Saatos miceun sadayana di luhur, teu aya pilihan tapi pikeun nyimpulkeun yén masalahna aya dina hard drive éksternal sorangan. Kami parantos nganalisis metode pikeun ngapdet panggerak dina blog ieu pikeun kasus anu sanés. Ieu ogé bakal ngawula ka urang pikeun ngamutahirkeun panggerak hard drive éksternal. Mimiti anjeun kedah ngadeteksi kasalahan ku nuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Dina PC Windows kami, kami muka ménu Mimitian.
  2. Di dinya urang nyerat "Administrator paranti" sarta kami klik hasilna pikeun ngamimitian eta.
  3. Salajengna, urang ngalegaan daptar disk drive sareng milarian anu cocog sareng hard drive éksternal anu kami sambungkeun ka komputer (simbol exclamation konéng tiasa muncul di gigireun éta, tanda anu jelas yén aya anu henteu jalanna).
  4. Urang klik tombol mouse katuhu jeung, dina panel nu muka, urang pilih tab «Pasipatan». Rincian kasalahan bakal dipintonkeun di dinya.

Ayeuna urang terang yén aya kasalahan dina apdet, urang teraskeun pikeun ngabéréskeunana, gumantung kana versi sistem operasi Microsoft anu kami anggo:

  • Windows 10: Urang buka "Setélan" jeung dina ménu urang pilih "Update jeung kaamanan". Teras we klik tombol "Mariksa apdet". Nalika anu urang milarian muncul, klik tombol "Pasang ayeuna" pikeun ngaunduh apdet anu sayogi.
  • Windows 11: Urang buka "Setélan" jeung ti dinya urang pilih "Windows Update". Teras we klik "Parios apdet" teras pilih "Unduh sareng pasang" gigireun apdet anu sayogi.

Gemblengna, apdet ngajalankeun otomatis. Nanging, dina kasus sanés (paling saeutik) urang kedah ngaunduhana langsung tina situs wéb produsén. Sakali panggerak anyar dipasang, masalahna bakal direngsekeun.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.