Naon anu kudu dilakukeun upami HDMI henteu jalan dina Windows 10?

Kabel HDMI

Sambungan HDMI ngagambarkeun undak maju ka sambungan analog heubeul dumasar kana dua atawa tilu kabel: beureum, bodas jeung konéng, ngaliwatan nu audio jeung video anu dikirimkeun. kamajuan ieu undoubtedly signifikan ku ngurangan sagalana kana kabel tunggal jeung ngaronjatkeun kualitas gambar dipintonkeun dina layar. Dina harti éta, Kami hoyong masihan anjeun sababaraha solusi anu tiasa ngabantosan anjeun nalika sambungan HDMI henteu jalan dina komputer Windows 10 anjeun.

Kaayaan ieu langkung sering tibatan anu anjeun pikirkeun sareng panyababna tiasa nunjukkeun sababaraha aspék, janten urang kedah ngalaksanakeun prosés verifikasi.Ti hardware ka software.

Alesan naha sambungan HDMI teu jalan dina Windows 10

Sambungan HDMI

Faktor anu mangaruhan operasi sambungan HDMI sareng Windows 10 aya sababaraha. Ieu mangrupikeun alesan utama naha urang kedah ngalaksanakeun protokol resolusi masalah anu ngamungkinkeun urang gancang-gancang ngadeteksi asal-usulna. Ogé kudu dianggap yén masalah HDMI henteu ngan video, tapi ogé audio.

Ku alatan éta, Perlu disebatkeun sababaraha kasalahan anu paling umum anu urang mendakan di daérah ieu:

  • Kabel HDMI ruksak.
  • Port HDMI ruksak.
  • Panggerak pidéo leungit atanapi gagal.
  • Laju refresh layar teu dirojong.
  • Pilihan kaluaran audio anu salah.

Léngkah pikeun ngadeteksi gagal sambungan HDMI sareng Windows 10

Pikeun ngadeteksi naha HDMI teu tiasa dianggo dina Windows 10, urang bakal nuturkeun urutan logis anu bakal gumantung kana naha masalahna aya hubunganana sareng audio atanapi pidéo.

mariksa kawat

Léngkah anu munggaran sareng paling dasar pikeun nangtukeun kagagalan jinis ieu nyaéta pikeun pariksa yén elemen hardware aya dina kaayaan anu saé sareng tiasa dianggo. Dina harti éta, Hal kahiji nyaéta mariksa kaayaan fisik kabel pikeun milarian daérah anu rusak atanapi bengkok anu tiasa ngaganggu komunikasi.

Ieu mangrupikeun léngkah anu diperyogikeun sabab tiasa masihan urang jawaban langsung ngeunaan panyababna masalah, boh audio atanapi pidéo.

Kitu ogé Upami Anjeun gaduh kasempetan, eta mangrupa pilihan alus teuing pikeun nyobaan kabel dina komputer sejen pikeun nempo lamun boga kabiasaan anu sarua. Ieu ogé bakal ngidinan Anjeun pikeun aturan kaluar yén sesar aya dina port sahiji alat atawa layar.

Pariksa kaluaran audio dina Windows 10

Upami kabel sareng palabuhan leres leres sareng anjeun gaduh masalah sareng sora, maka urang kedah ngalih ka parangkat lunak. Hayu urang émut yén kabel HDMI mangrupikeun sambungan anu ngahijikeun audio sareng pidéo, janten kadang perlu ngabejaan komputer nu kaluaran audio candak.

Proses ieu cukup saderhana, anjeun ngan ukur kedah klik ikon spiker dina taskbar Windows 10, sabeulah waktos.

kaluaran audio windows 10

Ieu bakal ngangkat kenop polumeu sareng di luhur anjeun bakal ningali tab kalayan nami controller audio anu dianggo.

Pilih kaluaran audio

Pikeun ngarobah éta, klik dina éta sareng daptar alat anu sayogi bakal ditingalikeun, di dinya anjeun tiasa milih layar TV atanapi HDMI anjeun.

Deteksi layar sacara manual

Upami anjeun gaduh masalah sareng tampilan gambar, éta tiasa mangpaat pisan pikeun ngaliwat prosés ngadeteksi layar sacara manual. Nalika HDMI henteu jalan Windows 10, éta tiasa disababkeun ku versi port sareng umur tampilanna. A) Sumuhun, Dina kasus ieu, hal anu pangsaéna nyaéta nyarios ka sistem operasi yén aya alat gambar anyar anu disambungkeun.

Jang ngalampahkeun ieu, pencét kombinasi konci Windows + I sareng lebetkeun bagian "System".

Konfigurasi Windows 10

Anjeun bakal langsung aya di daérah anu dikhususkeun pikeun tampilan setélan dina Windows 10. Gulung ka handap sareng dina bagian "Multiple displays", anjeun bakal mendakan tombol "Deteksi".

ngadeteksi layar

Pencét sareng dina sababaraha detik anjeun bakal gaduh monitor atanapi televisi anjeun tiasa dianggo, nyambung ka komputer anjeun.

pariksa supir

Nalika solusi di luhur henteu tiasa dianggo, waktosna pikeun langsung ningali pangendali. Supir mangrupikeun sapotong parangkat lunak anu dianggo salaku sasak antara sistem operasi sareng hardware. Tujuanana nyaéta yén lingkungan nyumponan sarat kasaluyuan anu dipikabutuh pikeun ngadegkeun komunikasi antara dua titik.

Ngamutahirkeun otomatis

Dina hal ieu, Aksi kahiji urang bakal ngalakukeun hiji pilarian otomatis pikeun drivers ti Windows. Jang ngalampahkeun ieu, klik-katuhu dina ménu ngamimitian sareng lebetkeun Manajer Alat.

Pindah ka Manajer Alat

Ieu bakal muka jandela sareng sadaya komponén anu aya dina komputer sareng anu dianggo ku supir. Pilihan kahiji anu muncul nyaéta yén pangendali tampilan, klik dina tab anu nembongan di gigireunana sareng anjeun bakal ningali daptar alat anu ditampilkeun.

Di dinya anjeun bakal ngagaduhan televisi, monitor atanapi alat gambar anu anjeun hoyong sambungkeun, klik katuhu sareng pilih "Update Supir".

Manajer Alat

Jandéla anyar bakal dipintonkeun dimana anjeun kedah milih pilihan "Milarian supir sacara otomatis".

Milarian supir sacara otomatis

Antosan milarian sareng pamasangan réngsé sareng cobian deui upami HDMI henteu tiasa dianggo Windows 10.

Ngagunakeun software pihak katilu pikeun ngapdet

Aya software pihak katilu disebut Genius supir anu lengkep ngagampangkeun apdet sareng pamasangan supir dina Windows 10. Upami anjeun henteu hoyong ngahesekeun diri anjeun, anjeun tiasa nganggo aplikasi ieu sareng ngadamel prosésna ku cara anu langkung saderhana.

Sakali dipasang, parangkat lunak ngamimitian scan sistem pikeun ngadeteksi supir dina komputer anjeun, sabaraha umurna sareng upami aya versi anu langkung énggal.

Analisis genius supir

Saatos réngsé, angkat ka "Update Supir" sareng milarian alat HDMI anu peryogi apdet.

Update Sadaya Supir

Upami anjeun henteu hoyong milarian atanapi henteu mendakanana, anjeun tiasa klik "Update sadayana" sareng dina tungtungna, pariksa operasi sambungan HDMI.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.