Kumaha carana ngalereskeun jaringan anu teu dikenal dina Windows 10 sareng Windows 11

Internet

Salah sahiji masalah nyeri sirah anu paling umum pikeun pangguna Windows aya hubunganana sareng sambungan jaringan, khususna sareng pesen na jaringan unidentified, sabab, hanjakalna, meureun aya loba alesan naha komputer urang, dikelola ku Windows 10 atawa Windows 11, teu bisa nyambung ka jaringan.

Alesan utama naha tim kami tiasa nunjukkeun jaringan pesen anu henteu kapendak aya hubunganana sareng a konfigurasi IP salah, sanajan urang kudu tega dina pikiran nu masalah bisa jadi teu ngan patali jeung alat urang, tapi bisa mangaruhan agén éksternal teu patali jeung konfigurasi pakakas urang.

Salajengna, kami nunjukkeun anjeun alesan utama sareng solusi nalika Windows 10 sareng Windows 11 henteu ngaidentipikasi jaringan atanapi henteu tiasa nyambung leres.

Ganti kabel jaringan

wifi router

Upami anjeun parantos nyambungkeun alat anjeun ka router nganggo kabel sareng henteu ngalangkungan sambungan Wi-Fi, kamungkinan kabelna leupas atanapi rusak, utamana lamun urang boga sato di imah jalma anu resep kabel, kayaning ucing.

Si kabelna ruksak, éta bisa jadi teu dianggo leres tur urang bisa jadi kapaksa ngaganti eta.

Pariksa naha anjeun gaduh mode pesawat disambungkeun

modeu pesawat

Salaku absurd sakumaha sigana, alesan naha alat urang teu bisa nyambung ka jaringan sabab kami parantos nganonaktipkeun sadaya sambungan alat kami ngaktipkeun mode pesawat.

Jalan dieu, jalan dina cara nu sarua sakumaha dina alat nu bagerakKu alatan éta, lamun urang geus diaktipkeun, sambungan Wi-Fi jeung bluetooth bakal eureun gawé. Sanajan kitu, sambungan jaringan via kabel RJ-45 moal kapangaruhan.

Upami alat anjeun ngan ukur nyambung via Wi-Fi, anjeun ogé kedah parios ikon puseur bewara pikeun sinyal Wi-Fi diaktipkeun. Pikeun pariksa naha mode pesawat sareng sambungan Wi-Fi diaktipkeun, anjeun kedah ngaksés pusat béwara (tombol Windows + a).

Balikan deui router

Wi-Fi router

Hiji masalah leuwih umum ti eta bisa mimitina sigana Nalika alat kami henteu nyambung ka internét, éta henteu aya hubunganana sareng alat kami, tapi ka router kami atanapi langsung ka panyadia internét.

Dina raraga ngabéréskeun masalah, hal kahiji urang kudu ngalakukeun balikan deui router kami. Alat-alat ieu disiapkeun pikeun dianggo salami sababaraha bulan tanpa pareum, tapi teu aya anu nyeri pikeun masihan aranjeunna sakedik ku cara mareuman sareng hurungkeun.

Upami sambunganna masih teu tiasa dianggo, urang kedah perhatikeun lamun router nembongkeun sagala lampu beureum atawa oranyeu. Upami ieu masalahna, sareng éta henteu acan dilakukeun sateuacanna, éta tiasa janten gejala yén masalahna sanés sareng alat kami, atanapi sareng router, tapi kalayan sambungan panyadia kami.

Ngamutahirkeun controller jaringan

Sakapeung, alesan naha alat urang teu bisa nyambung ka internét téh alatan masalah jeung kartu jaringan atawa software motherboard lamun sambungan ieu terpadu. Upami alat-alatna kawilang modéren, sigana produsén parantos ngaluarkeun versi énggal tina parangkat lunak anu ngaganggu operasina.

Upami kitu, produsén anu paling dipikaresep sadar masalah ieu sarta geus ngarilis a update anyar supir nu ngatur sambungan jaringan.

ngamutahirkeun supir jaringan

  • Pikeun mariksa naha aya versi anyar tina parangkat lunak pikeun kartu jaringan urang, angkat ka kotak milarian Cortana sareng ngetik Manajer Alat.
  • Teras, urang pencét Adaptor jaringan, tur klik dua kali dina Wi-Fi (digambarkeun ku 802.11xx) atawa jaringan (Gigabit Ethernet) controller.
  • Tungtungna, urang buka tab Controller teras pencét dina Update Supir.

Nonaktipkeun firewall

Windows Firewall mangrupikeun halangan anu ngamungkinkeun aplikasi pikeun nyambung ka internét, salami pamaké saméméhna masihan idin. Nanging, sakapeung, éta tiasa waé henteu tiasa jalanna sareng bahkan henteu ngijinkeun sistem éta sorangan nyambung ka internét.

Upami anjeun parantos nganonaktipkeun firewall komputer anjeun tiasa dianggo tanpa masalah, anjeun kedah mulangkeun konfigurasi standar, ku ngaklik pilihan. Pulihkeun ingkar anu urang mendakan dina Panel Kontrol - Sistem sareng Kaamanan - Windows Defender Firewall.

Para nganonaktipkeun windows firewall, kami ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap:

Nonaktipkeun Windows firewall

  • Dina kotak teang Cortana, urang ngetik Panel kontrol tur klik dina hasil munggaran ditémbongkeun.
  • Teras, pencét dina Sistem kaamanan
  • Dina Sistim jeung Kaamanan, klik dina Windows Defender Firewall.
  • Dina bagian Windows Defender Firewall, dina setélan jaringan pribadi sareng umum, urang pilih kotakna Pareuman Windows Defender Firewall.

Tanya Windows pikeun pitulung

Troubleshoot sambungan jaringan jandéla

Windows ngawengku a troubleshooter sambungan jaringan. Hatur nuhun kana solver ieu (naon hiji kecap awon) masalah jaringan, tim bisa nganalisis operasi sambungan jaringan urang, ningali naon gagal sarta otomatis, ngajawab masalah.

Pikeun ngaksés pitulung anu Windows nawiskeun kami pikeun ngarengsekeun masalah jaringan alat kami, kami nempatkeun beurit, dina bar tugas dimana waktosna ditampilkeun, dina ikon sambungan anu kami anggo sareng pencét tombol beurit katuhu pikeun milih. Ngabéréskeun masalah.

Lajeng tim bakal nganalisis tim urang pilari masalah tur anjeun bakal diondang kami pikeun nyadiakeun Anjeun sareng inpo ngeunaan naon jenis sambungan anu gagal (Wi-Fi, Ethernet (kabel) atawa duanana) pikeun diondang kami pikeun ngajawab sababaraha patarosan ngeunaan naon masalah anu alat urang ngalaman salaku kuesioner a.

Balikan deui sambungan lengkep

Upami salah sahiji metodeu ieu henteu jalan, urang tiasa nyobian pinuh balikkeun sambungan jaringan tina alat urang ku flushing cache DNS, ngadegkeun deui TCP / IP, renewing IP na ngareset perpustakaan dinamis fungsi pikeun nerapkeun deui TCP / IP ngaliwatan Winsock.

Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kedah muka jandela paréntah Windows sareng ngetik, hiji-hiji, paréntah di handap ieu.

  • ipconfig / release
  • ipconfig / renew
  • netsh winsock reset
  • netsh int reset ip
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / registerdns
  • netsh int tcp set heuristik ditumpurkeun
  • netsh int tcp set global autotuninglevel = dinonaktipkeun
  • netsh int tcp nyetél rss global = diaktipkeun
  • netsh int tcp nunjukkeun global

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.