Konektor Excel anu tiasa ngabantosan

panyambungna excel

Ngagunakeun Excel di kantor pisan umum, sarta kiwari Ieu mangrupikeun salah sahiji alat anu paling sering dianggo ku perusahaan. Program anu dikembangkeun ku Microsoft ieu kalebet kana suite Office anu ogé kalebet program sapertos Word, Powerpoint, Outlook, sareng anu sanésna.

Excel mangrupakeun spreadsheet éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngamanipulasi data numerik sareng téks dina tabel anu dibentuk ku ngahijikeun barisan sareng kolom. Hal ieu dimaksudkeun pikeun ngalakukeun itungan jeung/atawa nyimpen rékaman tangtu data hiji pausahaan.

Seueur karyawan nganggo Excel pikeun ngalakukeun itungan dasar atanapi kompleks anu sanés peryogi seueur usaha sareng waktos. Sarta pikeun ieu, sababaraha geus dijieun panyambungna xls.

Gawe sareng lambaran Excel henteu deui kaku: Anjeun tiasa nyieun saloba panyambungna nu peryogi tur dina kombinasi anjeun resep.

Tapi naon konektor Excel? Urang bakal ngabejaan Anjeun lajeng.

Naon Dupi Panyambung Excel?

Excel

Pungsi konektor Excel ngamungkinkeun nimba data terstruktur kana lembar excel sarta dump aranjeunna dina widang tunggal atawa dina grup widang kaasup dina panel prosés a.

Ngahijikeun kamampuan spreadsheet sareng ngamungkinkeun anjeun unggah file Excel kalayan operasi sareng rumus anu dikonpigurasi sateuacana.

Panyambung Excel gaduh sakumpulan operasi anu ngamungkinkeun anjeun maca data sareng nyerat kana file Excel ka, ku cara kieu, hayu Excel nanganan itungan lajeng maca hasilna tur nyimpen aranjeunna dina model data parusahaan.

Ku alatan éta, konektor Excel teu tiasa dianggo pikeun ngamuat data kana file anu dimuat nganggo bentuk atanapi ekspresi.

Naon konektor Excel aya?

konektor pikeun Excel

ATAWA Panyambung

Ieu mangrupakeun pelengkap tina fungsi IF. Gunakeun fungsi OR, salah sahiji fungsi logis, pikeun nangtukeun naha sababaraha kaayaan tés BENER.

OR fungsi mulih BENER upami salah sahiji argumen na dievaluasi ka BENER, sareng ngabalikeun PALSU upami sadaya argumenna dievaluasi kana PALSU.

A pamakéan umum pikeun fungsi OR nyaeta ngalegaan mangpaat fungsi séjén ngalakukeun tés logis.

Contona, fungsi IF ngalakukeun tés logis, lajeng mulih hiji nilai lamun test ngaevaluasi BENER jeung nilai sejen lamun test ngaevaluasi ka PALSU.

Ngaliwatan pamakéan fungsi OR salaku uji logis tina fungsi IF Anjeun tiasa nguji kaayaan béda tinimbang ngan hiji.

Y panyambungna

Ieu mangrupakeun pelengkap pikeun fungsi IF. Éta ngamungkinkeun ngevaluasi sababaraha ekspresi logis sareng terang upami sadayana leres. Upami sadayana leres, balikkeun réspon kalayan nilai anu leres, Lamun salah sahiji kaayaan teu patepung, eta mulih respon kalayan nilai palsu.

Kuring panyambungna

Nalika anjeun kedah milarian data anu nyumponan langkung ti hiji kaayaan, sapertos unit dijual antara hiji bulan jeung sejen, atawa unit dijual ku supplier husus, anjeun tiasa nganggo AND jeung ATAWA fungsi babarengan.

XO-panyambungna

Fungsi XO nyaéta fungsi logis. abdi terang dipaké pikeun balik logika unik pikeun sakabéh argumen. Fungsina mulih BENER lamun jumlah BENER inputs ganjil, sarta PALSU lamun jumlah BENER inputs sarua.

Upami anjeun hoyong nerapkeun fungsi XO anjeun kedah pilih sél dimana anjeun hoyong ningali hasilna. Teras pencét ikon Selapkeun fungsi anu disimpen dina toolbar luhur, atawa klik katuhu sél nu dipilih jeung milih pilihan Selapkeun Fungsi tina menu nu.

Pencét ikon anu lokasina di bar rumus, jeung pilih grup fungsi Logis dina daptar, klik dina fungsi XO, jeung tuliskeun argumen anu saluyu dipisahkeun ku koma. Tungtungna, pencét Lebetkeun. Anjeun tiasa ningali hasilna dina sél anu dipilih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.