Kumaha carana nyiptakeun mesin virtual sareng Windows XP dina VirtualBox léngkah

Windows XP

Sanaos kanyataanna dukungan na parantos di lirénkeun kanggo sababaraha waktos ayeuna, sareng manpaatna henteu luhur pisan, kaleresan anjeun tiasa resep ngémutan deui waktos-lami nganggo Windows XP ku sababaraha alesan. Sareng, kecuali upami anjeun gaduh komputer lami anu ngahijikeun sistem operasi ieu, pilihan masang Windows XP dina komputer ayeuna sacara praktis henteu aya, janten sigana langkung meujeuhna nganggo mesin virtual.

Kusabab kitu urang bade nunjukkeun ka anjeun salengkah kumaha anjeun tiasa ngadamel mesin virtual nganggo program gratis VirtualBox, ogé pikeun masang Windows XP di dinya, sahingga anjeun tiasa nganggo vérsi ieu sistem operasi iraha waé anu anjeun pikahoyong bari henteu tinggaleun komputer anjeun sorangan.

Janten anjeun tiasa ngadamel mesin virtual nganggo Windows XP nganggo VirtualBox

Sakumaha urang disebatkeun, kagunaan prosés ieu henteu luhur pisan, kumargi dina kaseueuran kasus éta ngan ukur tiasa dianggo salaku kagiatan hiburan. Nanging, upami anjeun resep ngalakukeun éta, kami bakal nunjukkeun kumaha anjeun tiasa ngahontal éta undak-usuk sareng VirtualBox.

Unduhan sareng sarat anu diperyogikeun

Pikeun tiasa masang Windows XP dina mesin virtual, anjeun bakal kedah sababaraha prasyarat:

  • VirtualBox: éta mangrupikeun program gratis anu didamel ku Oracle anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun mesin virtual dina komputer anjeun kalayan gampang sareng henteu kedah peryogi élmu téknis anu maju. Kacuali anjeun ngagaduhan dina komputer, anjeun kedah ngaunduh sareng masangkeunana ku nuturkeun léngkah dina wizard na.
  • Média instalasi Windows XP: Dina raraga masang sistem operasi, anjeun peryogi file program pamasangan sistem operasi. Anjeun tiasa nganggo duanana médium fisik upami anjeun masih gaduhna (CD / USB) sareng file ISO naon waé. File-file ieu tiasa gampang dipendakan dina wéb, sanaos upami anjeun hoyong anjeun ogé bakal tiasa kéngingkeun médium fisik di toko sapertos Amazon.
  • (PILIHAN) Extension Pack VirtualBox: upami anjeun hoyong kéngingkeun sadaya fungsi dina mesin virtual anjeun, sapertos kamungkinan énkripsi disk, dukungan pikeun webcam atanapi USB 3.0, anjeun kedah ngaunduh VirtualBox Extension Pack dina komputer anjeun. Nanging, éta sanés sarat wajib dina hal ieu.
VirtualBox
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngagunakeun VirtualBox pikeun nyiptakeun mesin virtual tina sistem operasi sanés dina Windows

VirtualBox

Ngadamel mesin virtual pikeun masang Windows

Sakali anjeun nyumponan sadaya sarat anu diperyogikeun, anjeun tiasa ngamimitian nyiptakeun mesin virtual pikeun masang Windows nganggo VirtualBox. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeun mimitina kedah muka program dina komputer teras teras pilih pilihan "Anyar" anu nembongan di luhur. Ngalakukeunana bakal muka ahli sihir anu anjeun kedah ngajawab sababaraha patarosan dasar pikeun nyiptakeun mesin virtual:

  1. Ngaran sareng sistem operasi: pilih nami anu anjeun pikahoyong pikeun mesin virtual. Anjeun tiasa ogé ngarobih lokasi upami anjeun hoyong, tapi anjeun kedah milih sistem operasi Windows XP sareng arsitéktur (32 atanapi 64 bit) média pamasangan anjeun (file CD atanapi ISO).
  2. Ukuran mémori: anjeun kedah milih jumlah RAM anu anjeun badé pasihkeun ka mesin virtual supados tiasa dianggo. Janten Windows XP, sajumlah ageung RAM henteu diperyogikeun pikeun fungsina leres. Disarankeun milih sahenteuna 1 GB supados tiasa dianggo optimal, sanaos anjeun tiasa milih kirang sareng éta bakal tetep jalan.
  3. Hard disk: kahiji, anjeun kedah milih pilihan na Ngadamel hard drive virtual ayeuna Kacuali anjeun parantos ngagaduhan. Langkung saé anjeun kéngingkeun pilihan standar (VDIDipesen dinamis) sareng éta, upami anjeun kersa, anjeun ngarobih kapasitas disk atanapi lokasina, sabab disimpen sapertos file sistem anu sanés dina komputer anjeun.
Ubuntu
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang Ubuntu dina mesin virtual nganggo VirtualBox dina Windows step by step

Pasang Windows XP dina mesin virtual

Sakali didamel, anjeun tiasa ngarobih setélan anu anjeun peryogikeun dina bagian konfigurasi, teras anjeun tiasa ngamimitian masang Windows di dinya. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kedah heula pilih pilihan "Mimitian" anu nembongan di luhur sareng antosan sakedap kanggo ngamimitian. Ngalakukeunana bakal nyandak jandela anu naroskeun ka mana waé badé boot. Di dieu, nganggo ikon pilih, anjeun kedah pilih lokasi file ISO anjeun, atanapi drive fisik ngagunakeun

Ngadamel mesin virtual nganggo VirtualBox pikeun masang Windows XP: milih file ISO pikeun boot

Sakali ieu dilakukeun, program setelan Windows XP bakal muncul. Tahap kahiji pamasangan henteu ngagaduhan antar muka grafis, sareng anjeun kedah napigasi nganggo keyboard komputer numutkeun pilihan anu ditingalikeun dina layar. Anjeun ngan ukur kedah nuturkeun pitunjukna, sareng anjeun bakal tiasa ningali kumaha program didamel sahingga pamasangan tiasa dilaksanakeun ku ngaklik teraskeun, tanpa kedah interaksi deui, kecuali nalika milih partisi, dimana Disarankeun pormat nuturkeun format NTFS.

Kalayan sadayana dilakukeun program pamasangan bakal nyalin séri file dasar pikeun tiasa boot, sareng nalika éta naroskeun ka anjeun ngabalikan deui anjeun bakal ningali kumaha program pamasanganana teras sareng antarmuka grafis, janten langkung nyaman ngagunakeun beurit tanpa masalah.

Windows 8.1
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang Windows 8.1 step by step dina mesin virtual nganggo VirtualBox

Nalika mesin virtual hurung deui, penting pikeun anjeun henteu mencét kenop naon waé dugi komputerna dimimitian, Sangkan anjeun tiasa boot tina hard disk virtual. Kalayan parantos réngsé, pamasangan Windows bakal diteruskeun sacara visual, janten ayeuna anjeun tiasa nganggo mouse. Éta ogé penting yén, nalika dipasang, anjeun ngapalkeun konci anu ditingalikeun salaku host atanapi host, sabab upami anjeun kedah néwak beurit anjeun kedah mencét kanggo mulang ka tim anjeun.

Salila prosés instalasi ieu, anjeun ngan ukur kedah milih sababaraha pilihan dasar sapertos waktos atanapi konfigurasi régional, ogé ngahartikeun akun pangguna sareng kecap akses anu sami, upami aya.

Windows 10 Insider Preview
Tulisan anu aya hubunganana:
Janten anjeun tiasa masang versi Insider Windows 10 dina mesin virtual nganggo VirtualBox gratis

Sakali prosés ieu réngsé, anjeun bakal tiasa ningali kumaha saatos balikan deui, kustomisasi dasar Windows dimimitian, dimana anjeun tiasa milih sababaraha pilihan konfigurasi dasar (pembaruan, nami pangguna, sambungan jaringan ...). Saatos réngsé, anjeun bakal ningali layar ngamimitian Windows XP sareng anjeun tiasa ngamimitian nganggo sistem operasi normalna dina mesin virtual. Upami anjeun kersa, pas instalasi Windows parantos réngsé, anjeun tiasa ogé install dina Tambihan Tamu ku VirtualBox pikeun mastikeun kasaluyuan sistem operasi sareng mesin sareng masang driver anu cocog.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.