Kumaha miceun program klasik dina Windows 11

jandela 11

Peluncuran Windows 11 geus ngagabung kulawarga Microsoft angka nu gede ngarupakeun fitur anyar jeung fitur ningkat pikeun nawarkeun pamaké hiji pangalaman ningkat jeung beuki fungsional. Éta pisan sababna naha di unggal versi sistem operasi bergengsi ieu aplikasi anyar kaasup sacara standar datang tos dipasang dina sistem. Seueur tina aplikasi ieu tiasa mangpaat pikeun urang, sawaréh bahkan penting, tapi kamungkinan yén seueur anu sanés urang moal pernah dianggo sareng sadaya anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngeusian rohangan dina alat kami.

Ieu bakal topik artikel dinten ieu: Kumaha mupus program dasar tina Windows 11, Kusabab ngaleungitkeun aplikasi ieu henteu sasederhana sapertos anu sanés anu anjeun unduh tina Internét atanapi tina puseur parangkat lunak. Kusabab aranjeunna dipasang sacara standar dina sistem, anjeun kedah ngalakukeun sababaraha panyesuaian pikeun ngaleungitkeunana sareng ngosongkeun rohangan éta dina alat kami. Janten, upami anjeun resep kana topik ieu, kami ngajak anjeun gabung sareng kami pikeun mendakan cara ngalakukeunana gampang sareng sederhana. Urang bakal ngajukeun alternatif béda, kitu ogé méré Anjeun runtuyan Pertimbangan anu anjeun kedah perhatikeun sateuacan ngahapus salah sahiji alat ieu.

Pertimbangan anu kedah diperhatoskeun sateuacan ngahapus program dina Windows 11

Sateuacan ngamimitian pituduh, kami nganggap penting pikeun ngobrol ngeunaan aspék anu anjeun kedah pertimbangkeun pikeun ngahapus aplikasi atanapi henteu, sabab ieu tiasa gaduh repercussions signifikan dina operasi alat Anjeun.

parabot penting

aplikasi windows

Salaku ieu aplikasi nu datang dipasang sacara standar, loba di antarana Aranjeunna maénkeun peran penting dina PC Anjeun jadi uninstalling aranjeunna sanes pilihan alus saprak éta bisamangaruhan fungsi sistem operasi anjeun. Saterusna, sababaraha ieu boga hubungan jeung malah gumantung ka batur, jadi nganonaktipkeun salah sahiji hartosna yén duanana moal jalan. Ku alatan éta, pastikeun pariksa yen program nu Anjeun hoyong uninstall teu fungsi dasar sarta eta moal masihan anjeun masalah dina mangsa nu bakal datang.

apdet aplikasi

Upami anjeun hoyong cabut pamasangan aplikasi kusabab kinerjana henteu optimal atanapi anu anjeun ngarepkeun. Kami mamatahan anjeunPariksa lamun geus diropéa kana versi panganyarna saprak kadang program eureun digawé bener atawa ngalaman gagal nalika aranjeunna henteu diropéa. Éta ogé sasaena pikeun nempo lamun aya wae apdet sistem operasi sadia, sabab ieu ogé bisa jadi alesan pikeun aplikasi nu teu bisa dipake sakumaha sakuduna.

Ngadamel salinan kaamanan

Aspék penting sateuacan ngahapus program nyaéta ngalakukeun cadangan sistem. Ieu luhureun sakabeh ukuran kaamanan, saprak di hal nu ilahar nanaon kudu lumangsung, tapi lamun urang ngahapus hal anu urang teu kedah tur mimitian ngalaman masalah, sahenteuna urang boga salinan pikeun ngareset sistem. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu gampang jeung gancang ti setélan jeung konfigurasi.

Alternatif pikeun ngahapus aplikasi dasar

Di handap, kami ngajukeun alternatif anu béda supados anjeun tiasa miceun aplikasi anu tos dipasang anu anjeun henteu peryogikeun sareng anjeun tiasa resep ieu ngosongkeun rohangan dina alat Anjeun tur ningkatkeun kinerja.

Uninstall via setélan

Folder Mimitian menu

Kumaha carana tiasa sanés, Windows nawiskeun kamampuan pikeun ngahapus aplikasi tina setélanna sorangan. Najan kitu, Teu mungkin pikeun ngaleungitkeun jalma anu dianggap dasar pikeun sistem, tapi ngan ukur anu anjeun unduh tina pusat parangkat lunak, atanapi tina Internét sorangan, sareng sababaraha aplikasi anu dipasang sacara standar anu Windows henteu dianggap penting, sapertos kalkulator.

Jang ngalampahkeun ieu anjeun ngan kudu milih «.mimiti«, di belah kénca juru luhur, klik «konfigurasi"jeung aksés"aplikasi"teras ka"Aplikasi sareng fitur". Di dieu hiji ménu bakal muncul sareng sadaya program anu anjeun tiasa lakukeun uninstall langsung, atawa malah ngaropéa tur ngalereskeun masang apdet panganyarna sareng ngaoptimalkeun rohangan maksimal. Anjeun ngan ukur kedah milih atanapi milarian anu anjeun pikahoyong teras klik dina «ngarobah«, Atanapi«Cabut". Salaku tambahan, éta ogé nunjukkeun anjeun rohangan anu dijajah ku aplikasi ieu.

Nanging, upami anjeun pikahoyong ngahapus aplikasi standar, anjeun kedah nuturkeun léngkah-léngkah anu sami anu kami sebutkeun sateuacana teras klik dina pilihan «Aplikasi standar»nu nembongan dina ménu kénca. Di dieu bakal muncul aplikasi pabrik tur anjeun tiasa milih Mana anu anjeun resep dianggo upami anjeun gaduh sababaraha pikeun fungsi anu sami?. Sanaos Windows henteu ngamungkinkeun anjeun ngahapus aplikasi ieu, éta leres. Anjeun tiasa ngirangan pamakean sareng pamakean rohangan ku cara ngareset setelan pabrik pikeun mupus sareng mupus sadaya file cache anu aranjeunna hasilkeun. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku milih «Setel standar per aplikasi". Nanging, penting pikeun mastikeun yén anjeun henteu kedah nganggo aplikasi éta.

Uninstall program tina Control Panel

Panél kontrol

Cara anu sanésna urang kedah tiasa ngahapus aplikasi nyaéta tina Windows 11 panel kontrol. Alat anu pohara kapaké anu anjeun kedah perhatoskeun upami anjeun hoyong ngaoptimalkeun kinerja PC Anjeun ka maksimum. Anjeun tiasa ngaksés éta tina ménu ngamimitian Windows di belah kénca juru luhur, atanapi ku cara nuliskeun nami langsung dina mesin pencari.

Sakali di jero panel kontrol urang gaduh seueur pilihan, urang kedah milih «Urangsunda". Di dieu urang kudu ngakses «Program sareng Fitur", dimana Sadaya aplikasi anu urang tiasa cabut pamasangan bakal muncul babarengan jeung pilihan séjén kayaning pariksa apdet saméméhna, masihan atanapi nyandak idin pikeun ngajalankeun salaku administrator, komo program ngamutahirkeun ka versi panganyarna. Urang ogé bisa ngarobah setélan aplikasi standar dina "Program standar", tapi ti dieu urang moal bisa ngaleungitkeun aranjeunna.

Uninstall program liwat PowerShell

PowerShell ieu fjandéla canggih anointing pikeun tiasa ngalaksanakeun kadali anu langkung ageung kana program anu dipasang dina komputer anjeun. Anjeun tiasa uninstall aplikasi ngagunakeun Aksara atawa paréntah. Ogé ngagaduhan fungsi séjén sapertos tugas administrasi, milarian sareng ngungkulan…

Pikeun muka program ieu lebetkeun dina search engine «Windows PowerShell»sarta terminal paréntah bakal muka. Upami anjeun henteu gaduh pangaweruh anu saé ngeunaan komputer sareng program sareng anjeun badé ngahapus program anu tangtu, Kami mamatahan anjeun milarian paréntah khusus dina Internét pikeun ngagampangkeun.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.