Kumaha carana ngarobah administrator dina Windows 10

ngarobah administrator windows 10

Kadang-kadang urang kedah nyiptakeun akun pangguna Windows anu béda sareng anu urang tiasa masihan idin pangurus. Ieu biasana dilakukeun pikeun panyalindungan sareng kaamanan anu langkung ageung. Dina tulisan ieu urang bakal ningali kumaha anjeun tiasa ngarobah administrator dina Windows 10 sahingga gaduh dua akun: hiji pikeun pamakéan biasa sarta séjén dimana nyimpen idin.

Urang kudu nyorot pentingna idin administrator lamun datang ka ngalakukeun tindakan canggih tangtu dina sistem, ti masang program nepi ka ngarobah konfigurasi sistem sorangan. Dina ieu sareng seueur kasus sanésna, henteu cekap janten pangguna normal tanpa idin administrasi.

Pasti urang sadaya geus dipaké pilihan tina "Laksanakeun salaku pangurus", éta kotak nu nembongan dina layar komputer kalawan tameng biru jeung emas well-dipikawanoh. Ieu ngandung harti yén kami nganggo akun pangguna, anu henteu cekap pikeun ngarobih sababaraha program sareng file anu tangtu. Aya alesan anu kuat pikeun nerapkeun saringan ieu: modifikasi anu salah tiasa gaduh akibat anu serius pikeun sistem operasi.

Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara muka aplikasi nganggo ijin Administrator dina Windows 10

Éta sababna naha akun administrator Windows aya, anu disumputkeun sareng ditumpurkeun sacara standar dina Windows 10. Ku cara ieu, pangguna anu henteu sah atanapi program malware anu tiasa lebet kana komputer urang dicegah tina parobihan kana sistem. Hiji masalah kaamanan dasar.

Éta sababna sanés ide anu goréng pikeun ngatur dua akun kalayan kagunaan anu béda. Rekening anu biasana kami anggo sareng akun kadua dimana pikeun deposit idin sareng anu kami ngan ukur bakal Resort nalika kami leres-leres peryogina. Hayu urang tingali kumaha urang tiasa ngatur diri:

Jieun akun pamaké kadua

nyieun akun pamaké Microsoft

Sapertos logis, hal anu kahiji anu kedah dilakukeun pikeun ngarobih administrator dina Windows 10 nyaéta nyiptakeun akun pangguna énggal, dimana kami bakal nransferkeun manajemén idin ieu. Ieu kumaha urang tiasa ngalakukeun:

  1. Anu mimiti, di jero menu mimiti Hayu urang ka jandela konfigurasi ngaklik dina ikon gear (cogwheel nu).
  2. Teras we klik "Akun".
  3. Dina jandéla anyar nu muka, klik dina tab "Kulawarga jeung pamaké".
  4. Aya kami nganggo pilihan "Tambahkeun batur ka tim ieu."

Ti dieu, anjeun ngan ukur kedah nuturkeun léngkah-léngkah normal anu parantos kami jelaskeun dina tulisan ieu: kumaha carana nyieun akun microsoft. Sakali akun dijieun, urang ngaléngkah ka fase kadua.

Métode pikeun ngarobah administrator dina Windows 10

Pikeun ngalaksanakeun perobahan pangurus, anu mangrupikeun subyek éntri ieu, urang gaduh sababaraha kamungkinan: tina panel kontrol atanapi nganggo paréntah netplwiz. Urang ngajelaskeun duanana métode:

Tina panel kontrol

ngarobah administrator windows 10

  1. Anu mimiti, urang buka Mimitian jeung aya urang nulis "Panél Kontrol", pilihan nu urang klik.
  2. Dina layar salajengna nu muka, urang bade "Rekening pangguna".
  3. Teras we milih "Ganti jinis akun".
  4. Jandéla salajengna nunjukkeun ka urang sadaya akun anu aya dina sistem. Bakal aya anu urang jieun dina bagian saencanna, dimana urang badé masihan idin pangurus. Kami milih akun sareng, dina pilihan anu dipidangkeun, kami milih "Ganti jinis akun".
  5. Teras we pariksa kotak nu pakait jeung "Administrator", pikeun napelkeun idin ieu ka dinya.
  6. Tungtungna, urang bakal klik deui dina pilihan "Ganti jinis akun" pikeun parobahan disimpen.

Ngagunakeun paréntah netplwiz

Cara séjén pikeun ngalaksanakeun prosedur ieu pikeun ngarobih administrator dina Windows 10 nyaéta ngaliwatan paréntah netplwiz, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngakses pilihan canggih tina akun pamaké sistem. Ieu léngkah-léngkah anu kedah urang laksanakeun:

  1. Pikeun ngawitan urang kudu Resort ka kombinasi konci Windows + R sahingga muka alat Run.
  2. Dina kotak nu nembongan di kénca handap layar, Urang ngetik netplwiz terus pencét Lebetkeun.
  3. Salajengna, urang pilih akun anu urang hoyong robih.
  4. Dina pilihan anu dipidangkeun, urang milih tab "Pasipatan".
  5. Teras we angkat ka tab "kaanggotaan grup", dimana urang bakal tiasa langsung napelkeun idin administrator pamaké.

Tungtungna, hiji rekomendasi anu terakhir: sakapeung, nalika prosés ngarobih administrator dina Windows 10, gagal leutik tiasa kajantenan anu tiasa gaduh akibat négatip. Pikeun ngahindarkeun leungitna file atawa modifikasi teu bisa balik, salawasna Disarankeun nyieun cadangan tina data anu paling penting dina sistem kami.

Cara anu saé pikeun ngajaga tonggong anjeun nyaéta nganggo sababaraha antipirus sareng program panyalindungan anu ngajamin urang nyimpen data anu aman sareng otomatis, naon waé alat anu kami anggo. Tingali dina Antipirus gratis pangsaéna pikeun windows 10.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.