Sadaya anu anjeun kedah terang ngeunaan ningkatkeun ka Windows 11

Windows 11

Dina 2021, Microsoft mutuskeun yén waktu pikeun Windows 10 geus kadaluwarsa, méré jalan ka kreasi anyar na: Windows 11. Poé saméméh jeung sanggeus publikasi na éta kontroversial alatan sarat eta nungtut pikeun instalasi na. Nanging, solusi sok aya dina komputasi sareng henteu ngan ukur kamungkinan masangna dina komputer anu henteu cocog dibuka, tapi Microsoft ogé nawiskeun prosedur.. Dina rasa éta, kami hoyong nampilkeun anjeun kumaha ngapdet komputer anjeun ka Windows 11 dina sagala cara anu mungkin.

Upami Anjeun gaduh komputer kalawan TPM 2.0, TPM 1.2 chip atawa malah hiji nu teu ngasupkeun éta, anjeun masih bisa install sistem operasi sarta di dieu kami baris némbongkeun Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan eta.

Kumaha carana ningkatkeun ka Windows 11? Top 4 cara

Sakumaha anu kami nyarios sateuacanna, syarat pamasangan Windows 11 nyababkeun sababaraha solusi pikeun tiasa ngalebetkeun kana sadaya komputer. Ku cara kieu, dina wéb anjeun bakal mendakan seueur alternatif pikeun ngalakukeunana, tapi di dieu urang badé mairan ngeunaan 4 anu paling aman sareng paling efektif..

Apdet tina Windows Update

Ieu skenario idéal pikeun sagala Windows 10 pamaké pikeun ngamutahirkeun komputer maranéhna pikeun Windows 11 dina cara nu panggampangna mungkin. Nanging, supados kaayaan ieu lumangsung, komputer anjeun kedah nyumponan sadaya sarat anu dibutuhkeun ku Microsoft, kalebet chip TPM 2.0..

Upami ieu masalahna, teras anjeun bakal nampi Windows 11 salaku apdet tina Windows Update.. Dina rasa éta, angkat ka konfigurasi sistem ku mencét kombinasi konci Windows + I. Lajeng, buka "Update jeung kaamanan" pilihan jeung ieu bakal mawa anjeun langsung ka bagian update.

Konfigurasi Windows 10

Pencét kana tombol "Parios apdet" sareng nalika prosésna réngsé anjeun kedah gaduh béwara anu ngajak anjeun ngapdet Windows 11.

Parios kanggo apdét

Ku cara kieu, anjeun ngan ukur kedah klik tombol pikeun ngapdet ayeuna sareng turutan pitunjuk ti wizard. Catet yén, dina prosés ieu, file anjeun bakal disimpen, tapi kamungkinan anjeun bakal ngagaduhan masalah sareng sababaraha aplikasi kusabab masalah kompatibilitas, sabab éta sistem operasi énggal.

Nanging, dina metode ieu, stabilitas sistem dijamin, sabab komputer anjeun asup kana daptar alat anu diaktipkeun pikeun nampi apdet.

Apdet sareng wizard instalasi

Alternatif ieu kanggo anu gaduh komputer anu nyumponan sarat sareng tetep henteu nampi pembaruan ngalangkungan Windows Update. Skenario ieu parantos dipidangkeun dina sababaraha pangguna sareng ku kituna, aya wizard pamasangan, pikeun ngalaksanakeun prosés sacara manual. Dina rasa ieu, éta bakal cukup pikeun asup link ieu Pikeun kéngingkeun file anu anjeun kedah jalankeun, teras nampi sarat sareng kaayaan sareng léngkah anu terakhir nyaéta ngaklik tombol "Balikan deui Ayeuna".

Komputer teras bakal reboot sareng pamasangan bakal dimimitian. Ieu bakal terus-terusan salami prosés sababaraha kali dugi ka réngsé.

Pamasangan bersih sareng Alat Penciptaan Media

Media Lahirna Alat

Anu milarian kumaha carana ningkatkeun ka Windows 11 gaduh seueur alternatif anu sayogi sareng ieu mangrupikeun pikeun anu henteu acan nampi béwara sareng hoyong ngalakukeun pamasangan anu bersih. Alatna Media Lahirna Alat Éta nawiskeun kami kamungkinan ngagunakeun média anu tiasa dicabut sapertos pen drive atanapi disk éksternal pikeun nyimpen sistem operasi sareng ngalebetkeun kana komputer mana waé..

Ku cara kieu, anjeun kedah gaduh DVD atanapi média anu tiasa dicabut kalayan panyimpenan sahenteuna 8GB. Kitu ogé, pastikeun yén alat nu dimaksud teu boga informasi sejenna di jero, sabab bakal ngaleungitkeun salila prosés..

Nalika anjeun ngajalankeun Alat Penciptaan Media, alat éta bakal ngajukeun sababaraha pilihan:

  • USB flash drive.
  • File ISO.

Dina hal ieu urang museurkeun kahiji, kumaha oge, nu kadua mangpaat lamun hayang boga Windows 11 file ISO ngagunakeun engké.e.

Salajengna, pilih média anu tiasa dicabut dimana anjeun bakal nyimpen pamasang sistem operasi sareng parangkat lunak bakal ngalakukeun sésana.

Lengkah saterusna bakal ngabalikan deui komputer sareng lebetkeun BIOS pikeun ngarobih tatanan alat boot, nempatkeun disk USB urang heula.. Proses ieu bakal gumantung kana produsén alat anjeun, janten langkung saé milarian kumaha cara ngalakukeunana dina situs resmi.

Nalika anjeun ngabalikan deui komputer anjeun, éta bakal boot tina média anu tiasa dicabut nganggo Windows 11 sareng ngamimitian prosés pamasangan.. Engké, anjeun kedah milih basa sareng hard drive dimana sistem operasi bakal dilebetkeun sareng ngantosan dugi ka réngsé pikeun ngamimitian nganggo versi anyar Windows.

Pasang bersih sareng Rufus

Rufus

Upami metodeu di luhur masihan anjeun kasalahan sareng anjeun henteu terang kumaha ningkatkeun Windows 11, alternatif ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling efektif. Éta ngeunaan nyiptakeun disk instalasi USB nganggo alat Rufus. Parangkat lunak ieu parantos aya di pasar salami sababaraha taun ngalaksanakeun tugas anu sami dina vérsi anu béda-béda, sareng sistem operasi Windows sareng Linux. Dina sékrési pang anyarna, éta nambihan dukungan pikeun Windows 11 kalayan kamampuan ngalangkungan cek chip TPM. Dina rasa éta, urang ngobrol ngeunaan alternatif idéal pikeun alat anu henteu cocog.

Pikeun meunangkeun Rufus tuturkeun tautan ieu sareng pilih upami anjeun hoyong versi portabel atanapi anu anjeun kedah pasang, duanana sami efektif. Salaku tambahan, anjeun peryogi gambar ISO Windows 11 anu anjeun tiasa kéngingkeun ngalangkungan Alat Penciptaan Media..

Ayeuna colokkeun USB, jalankeun Rufus sareng pilih tina daptar disk aplikasi. Ngan di handap anjeun bakal ngagaduhan kamungkinan pikeun nambihan gambar ISO Windows 11 sareng nalika anjeun ngakuan éta, anjeun bakal tiasa ngaksés pilihan pamasangan.. Ieu dimana anjeun tiasa ngagiling sarat sapertos chip TPM atanapi bahkan nyiptakeun akun Microsoft. Alatna bakal ngurus ngarobih pendaptaran pamasang pikeun ngajantenkeun sadayana ieu mungkin.

Tungtungna, klik "Mimitian" sareng ngantosan disk Windows 11 réngsé nyiptakeun dina média USB anjeun. Sakali anjeun gaduh éta, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nuturkeun paréntah anu kami sebutkeun tadi ngeunaan ngamimitian komputer tina drive anu tiasa dicabut. Émut yén, anjeun kedah ngarobih tatanan boot sareng pikeun ieu anjeun kedah milarian kumaha ngalakukeunana dina halaman produsén alat anjeun..


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.