Kumaha gaduh server gratis di Windows 10 urang

Pelayanan

Dina sababaraha kasempetan, seueur pangguna peryogi ngarobih vérsi Windows. Nyaeta, kadang aranjeunna peryogi peran Server, peran Windows Home anu sanés, sareng peran bisnis sanés.

Ieu dina sababaraha kasus direngsekeun ku ngagaleuh atanapi nampi versi paling lengkep tina Windows sareng mayar sajumlah ageung artos pikeun lisénsi ieu. Nanging aya cara gratis pikeun ngagaduhan seueur fitur ieu. Sareng dina hal diperyogikeun sérver, solusina saderhana pisan.

Windows 10 tiasa dirobih janten sérver gratis berkat Wamp Server

Pikeun ngagaduhan sérver dina Windows 10 atanapi langkung ngarobahna, urang kedah ngagaduhan pangladen http, database sareng basa pamrograman server anu tiasa ngatur sareng ngaéksekusi paréntah sareng aplikasi wéb.

Server http anu pangsaéna nyaéta Server Apache anu ogé gratis. Basa pamrograman pangladén anu pangsaéna atanapi henteu sahenteuna nyaéta PHP anu ogé gratis sareng sanaos Microsoft sareng Windows 10 parantos gaduh database anu kuat, urang tiasa kéngingkeun anu sanés sapertos anu narik sareng gratis sapertos MySQL.

Dina kasus ieu, anu pangsaéna kéngingkeun sadayana ngalangkungan program anu disebat Wamp Server. Wamp Server mangrupikeun program anu ngainstall sadayana di luhur sareng ogé ngonpigurasikeunana dina komputer urang tanpa kedah ngalakukeun nanaon. Pikeun ngagaduhan, urang kedah nga-download heula tina di dieu terus ngajalankeun wizard instalasi anu jenisna "salajengna".

Tapi anjeun kedah waspada. MySQL, basis data, ngabutuhkeun urang pikeun nuliskeun nami pangguna sareng kecap akses. Upami sérver badé janten lingkungan bumi, langkung saé henteu nempatkeun nami pangguna atanapi kecap akses sahingga urang ngadamel pangguna standar anu disebat root. Tapi upami urang badé ngajantenkeun masarakat, langkung saé ngadamel nami pangguna sareng kecap akses.

Sakali ieu parantos didamel, hal sapertos ieu bakal muncul dina palang bewara:

Ucup

Ikon ieu mangrupikeun pusat kontrol, ti dinya urang tiasa ngatur sareng ngaktipkeun sadaya téknologi anu bakal dipibanda ku server urang. Ayeuna, nalika sérver dihurungkeun, alat-alat urang bakal tiasa dianggo sapertos kitu server diaksés ngalangkungan alamat IP komputer. Upami urang hoyong nganggo halaman wéb atanapi file atanapi aplikasi wéb, urang sadayana kedah simpen aranjeunna dina subfolder www di jero folder wamp tina diréktori root.

Diréktori WAmp

Kalayan ieu kami bakal gaduh sérver anu ngajalankeun dina Windows kami, server gratis anu tiasa urang anggo pikeun tugas dasar atanapi ngan saukur ngembangkeun halaman wéb.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ricardo HERRERA Hernandez cenahna

    Aya deui cara anu langkung saderhana. Disebut jasa palayanan inpormasi internét (IIS), éta ngan ukur kedah diaktipkeun dina program sareng fitur

  2.   johnny santana cenahna

    Abdi hoyong terang naha kuring tiasa ngalebetkeun alamat wéb anu parantos dipiboga ku kuring.