Kumaha mareuman Windows 10

Windows 10 Gambar

Sadaya atanapi ampir sadayana urang mareuman komputer, nganggo Windows 10 atanapi sistem operasi anu sanés anu dikembangkeun ku Microsoft dina cara anu sami, nyaéta muka menu Start sareng pencét tombol shutdown teras "Shutdown". Yén ieu mangrupikeun cara anu paling populér pikeun mareuman komputer urang, sanés hartosna éta ngan ukur hiji, langkung-langkung éta anu pangsaéna atanapi anu paling disarankeun.

Pikeun sadayana ieu, dinten ieu urang bade ningalikeun kumaha mareuman komputer Windows 10 anjeun, dugi ka 6 cara anu béda, Sangkan anjeun tiasa milih cara ngalaksanakeunana, sareng anu utami supados anjeun tiasa milih anu anjeun paling resep sareng anu anjeun tiasa kéngingkeun paling manpaat.

Kumaha mareuman Windows 10 nganggo keyboard

Sababaraha pangguna terang yén Windows 10 tiasa dipareuman ku komputer urang, anu langkung raoseun, atanapi sahenteuna pikeun urang, tibatan ngalaksanakeunana ku beurit.

Éta tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, tapi anu paling dikenal tiasa mencét kenop na Alt + F4 upami kami dina desktop (anjeun tiasa aksés kalayan gancang ku mencét tombol Windows + D). Nalika anjeun mencét, jandéla dibuka dimana urang kedah pencét Enter sahingga komputer mimiti pareum.

Pareuman Windows 10

Pilihan kadua pikeun mareuman Windows 10 nganggo keyboard nyaéta ngalangkungan paréntah Windows + X, anu sami sareng ngaklik tombol beurit katuhu dina menu Start. Pilihan ieu pastina henteu gancang sakumaha anu urang kantos tingali, tapi tiasa langkung pikaresepeun upami, contona, beurit urang parantos teu aya gunana atanapi urang ngan saukur henteu ngagaduhan éta.

Kumaha mareuman Windows 10 nganggo jalan pintas

Upami anjeun henteu yakin teuing ku kedah nganggo keyboard pikeun mareuman Windows 10, anjeun tiasa nganggo pilihan anu langkung raoseun sapertos nyiptakeun jalan pintas. Ngan ku ngaklik, komputer urang bakal mimiti pareum.

Pikeun nyiptakeun jalan pintas ieu, urang kedah mencét tombol katuhu beurit dina folder naon waé atanapi dina desktop Windows 10, sareng milih pilihan Anyar. Salajengna urang kedah milih aksésori langsung sareng dina jandela kahiji urang bakal nyerat shutdown.exe -s, sareng anu salajengna urang nempatkeun nami anu urang hoyong filekeun. Ayeuna anjeun tiasa mindahkeun éta teras nempatkeun dimana anjeun hoyong supados éta nyaman sakumaha aksés pikeun ngakses éta.

Gambar pintasan pikeun mareuman Windows 10

Gambar pintasan pikeun mareuman Windows 10

Salaku tambahan, séri paréntah ieu ngamungkinkeun urang ngajadikeun otomatis tindakan anu tangtu. Kami nunjukkeun anjeun di handap sababaraha paling pikaresepeun sareng di luhur sadayana aya gunana;

  • Shutdown.exe –r pikeun ngabalikan komputer
  • Shutdown.exe –L pikeun kaluar
  • Rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState pikeun hibernasi komputer
  • Powrprof.dll rundll32.exe, SetSuspendState 0,1,0 pikeun nempatkeun komputer bobo atanapi bobo
  • Rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation pikeun ngonci alat
  • Shutdown.exe –a pikeun ngagugurkeun panyabutan nalika urang ngahaja masihan

Kumaha mareuman Windows 10 nganggo sora anjeun ngalangkungan Cortana

Asistén sora

Cortana Éta mangrupikeun hal anu saé anu Windows 10 sumping ka pasar, janten sistem operasi anu munggaran pikeun komputer anu ngasupan asistén maya anu ngamungkinkeun urang, diantarana waé, pikeun ngendalikeun alat urang ku paréntah sora.

Pas salah sahiji paréntah sora éta tiasa dianggo pikeun mareuman komputer gancang sareng gampang, sareng tanpa kedah nganggo beurit atanapi keyboard. Salaku tambahan, ku datangna pembaruan Windows 10 anu énggal, disebat Fall Creators Update, sadayana bakal janten langkung gampang sareng éta kami bakal tiasa nutup sési, balikan deui atanapi mareuman komputer ku cara langsung.

Upami anjeun masih henteu ngagaduhan pembaruan Windows 10, anjeun tiasa ngaktipkeun pilihan pikeun mareuman komputer liwat Cortana ku aksés;

C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Start menu \ Programs

Sakali aya anjeun kedah ngadamel jalan pintas ku téks ieu; "Shutdown.exe –s".

Ayeuna kami ngaganti nami jalan pintas salaku "Pareuman komputer" sahingga unggal-unggal urang nyarios ka Cortaba, anjeunna mareuman alat-alat kami.

Kumaha cara nganggo tombol kakuatan komputer pikeun mareuman Windows 10

Biasana tombol fisik CPU komputer urang ngamungkinkeun urang ngahurungkeun, sareng biasana upami urang nganggo éta komputer dihurungkeun ngamungkinkeun urang ngagantungkeunana. Ogé, upami urang teraskeun sacara teras-terasan, urang tiasa ngalakukeun panutupanana anu dibentuk, hal anu henteu disarankeun pisan.

Beda sareng anu dipercaya ku seueur, sareng kuring sorangan yakin dugi ka sababaraha dinten ka pengker, Windows 10 sareng seueur sistem operasi anu sanés ngamungkinkeun kami ngarobih kabiasaan tombol ieu. Ngakses Panel Kontrol teras menu Pilihan Daya, urang tiasa ngarobih tingkah polah tombol tina opsi éta; "Pilih paripolah tombol on / off."

Gambar tina Pilihan Kuat Windows 10

Kumaha mareuman Windows 10 sareng mundur?

Sakumaha urang sateuacanna nyiptakeun jalan pintas pikeun mareuman Windows 10, urang tiasa nyiptakeunana ku nambihan mundur. Timer ieu tiasa ngabantosan urang pikeun maksakeun diri sakedap pikeun mareuman komputer, tanpa aya seueur pilihan deui. Salaku conto, nalika badé damel, urang tiasa nempatkeun rekening saatos 8 jam sareng éta saatos waktos éta komputer pareum.

Pikeun nyieun jalan pintas ieu ku timer, urang kedah nambihan paréntah ieu; "Shutdown.exe -s -t XXX" dimana XXX bakal janten waktos anu urang hoyong pilih, salawasna dina detik.

Gambar pintasan pikeun mareuman komputer nganggo timer

Upami anjeun hoyong tipayun, upami anjeun kedah ngabatalkeun panutup otomatis ieu, anjeun tiasa nyiptakeun jalan pintas anu sanésna; "Shutdown.exe -a".

Kumaha mareuman Windows 10 kalayan gancang

Biasana urang sadayana atanapi ampir sadayana hoyong komputer urang dipareuman kalayan gancang. Kalayan Windows 10 ieu dimungkinkeun berkat sababaraha trik anu urang badé bahas sareng anu utamina didasarkeun kana Windows éta nyalira henteu kedah nutup program anu kami anggo, tapi sacara manual urang ngalakukeun nyalira sacara manual.

Keur kitu urang badé ngarobih tilu nilai pendaptaran. Pikeun mukakeunana urang kedah ngetik regedit.exe sareng ngaksés jalurna; HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop

Sakali di dieu urang tiasa nyiptakeun dugi ka tilu éntri pikeun ngarobih paripolah standar komputer urang. Pikeun nyiptakeun aranjeunna urang kedah kana Édisi, teras ka Anyar sareng tungtungna ka nilai String. Tilu éntri anu tiasa urang jiptakeun sapertos kieu;

WaitToKillAppTimeout

Windows ngagaduhan waktos waktos 20 detik kanggo sadayana aplikasi ditutup. Upami urang parantos sacara manual nutup aplikasi, waktos ngantosan ieu henteu raos, sareng urang tiasa ngirangan janten nol sareng paréntah ieu. Upami urang nempatkeun 3000, waktos ngantosan dikirangan janten 3 detik atanapi naon anu sami pikeun mareuman Windows 10 kalayan gancang.

HungAppTimeout

Nilai ieu nya éta netepkeun waktos anu Windows nganggap program bakal digantungkeun, hal anu hanjakalna kajadian kurang leuwih normal. Sacara standar waktos ieu 5 detik, tapi upami urang hoyong ngirangan waktos ieu bakal cekap nganggo paréntah HungAppTimeout. Pikeun ngirangan waktos kanggo contona 2 detik urang kedah nempatkeun nilaina 2000.

AutoEndTasks

Ieu mangrupikeun salah sahiji pilihan anu paling pikaresepeun anu tiasa dirobih ku pendaptaran Windows, sareng anu nganggo éta Urang tiasa milih maksa panutupan program anu béda anu parantos kami kabuka. Upami urang nempatkeun 1 salaku nilaina, sadaya program anu urang kabuka bakal ditutup sacara paksa sareng upami urang nempatkeun 0 urang kedah nutup sacara manual.

Siap mimitian nganggo sababaraha cara anu kami nunjukkeun ka anjeun pikeun mareuman komputer Windows 10?.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.