Kumaha ngaktipkeun WiFi dina Windows 10? sagala cara mungkin

kumaha ngaktipkeun wifi dina windows 10

WiFi mangrupikeun salah sahiji kamajuan téknologi anu parantos ngarobih cara urang mikirkeun sambungan internét. Ku kituna, laun sadaya alat dilebetkeun adapters pikeun jenis ieu jaringan sarta kiwari kanyataanana teu ukur dina komputer tur smartphone, tapi ogé dina panerapan rumah tangga. Dina hal ieu, urang hoyong ngobrol ngeunaan kumaha ngaktipkeun WiFi dina Windows 10, tugas anu tiasa saderhana, tapi anjeun gaduh seueur cara pikeun ngalaksanakeun..

Ku sabab kitu, urang bakal marios sadaya mékanisme anu ditawarkeun ku komputer nganggo sistem operasi ieu pikeun ngamimitian adaptor, léngkah penting pikeun ningali jaringan anu sayogi sareng nyambungkeun.

4 cara pikeun ngaktipkeun WiFi dina komputer Windows 10

Sakumaha anu parantos disebatkeun sateuacana, Windows nawiskeun sababaraha alternatif pikeun ngaktipkeun WiFi sareng terang aranjeunna sadayana bakal ngamungkinkeun urang langkung hadé pikeun ngatasi kasulitan.. Salaku conto, dina Windows 10 sering pisan pikeun ikon WiFi ngaleungit sareng ieu ngaleungitkeun kamungkinan ngaktifkeunana ngaliwatan taskbar. Nyaho rute alternatip bakal masihan urang margin maneuver anu langkung ageung nalika aya naon waé gagal dina komponén ieu.

Nanging, kami nyarankeun ngabalikan deui komputer anjeun salaku pilihan anu munggaran upami anjeun ngalaman masalah pikeun ngaktifkeun Wi-Fi atanapi nyambung ka jaringan.. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngamuat deui duanana supir jeung fungsionalitas hardware, nu paling dipikaresep bakal ngalereskeun masalah, iwal aya masalah deeper.

Aktipkeun WiFi tina taskbar

Cara kahiji, pangbasajanna sareng paling konvensional pikeun ngaktipkeun WiFi di Windows 10, éta tina ikon dina taskbar. Nalika ditumpurkeun, ikon globe bakal ditingalikeun tibatan tanda WiFi klasik.

Aktipkeun WiFi tina taskbar

Nalika anjeun ngaklik éta, kotak leutik bakal ditingalikeun sareng di bagian handap anjeun bakal ningali 3 ikon, pilih anu kahiji ti kénca ka katuhu sareng sinyal WiFi bakal langsung diaktipkeun.

Tina setélan Windows 10

Microsoft dimimitian dina Windows 10 rencanana pikeun ngagentos Panel Kontrol sareng daérah énggal pikeun setélan, langkung diadaptasi kana garis grafis ayeuna. Ku kituna, dina versi sistem ieu urang manggihan bagian Konfigurasi ti mana urang bisa ngaropéa sagala aspek pangalaman Windows urang. Ieu ogé kalebet aktivasina sinyal WiFi sareng dina rasa éta, urang badé marios kumaha ngalakukeunana.

Pikeun ngamimitian, angkat ka bagian Setélan. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku dua cara, ti menu ngamimitian, ku ngaklik ikon gear dina panel sisi. Cara kadua sareng panggancangna nyaéta pencét kombinasi konci Windows + I.

Konfigurasi Win10

Ayeuna, buka "Internet jeung Network" lajeng ka pilihan WiFi dina panel sisi kénca. Langsung, anjeun bakal aya dina layar khusus pikeun sambungan jaringan nirkabel sareng di luhur anjeun bakal ningali saklar pikeun ngaktipkeun WiFi.

Aktipkeun WiFi tina setélan

Aktipkeun sareng dina sababaraha detik anjeun bakal tiasa ningali jaringan anu sayogi sareng nyambung.

Tina cangkang

Interpreter paréntah atanapi System Prompt tiasa dihartikeun salaku tukangeun sistem, dimana sadaya utas tindakan anu urang laksanakeun dina panganteurna pindah. Dina rasa éta, upami anjeun tetep naroskeun kumaha cara ngaktipkeun WiFi dina Windows 10 sabab pilihan sateuacana henteu jalan, pasti ieu bakal masihan anjeun hasil anu saé..

Pikeun ngalaksanakeun tugas ieu urang kedah ngalebetkeun paréntah anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngaktipkeun WiFi sacara langsung, tanpa gaduh antarmuka grafis salaku perantara. Dina rasa éta, urang mimitian ku muka Command Prompt kalayan hak istimewa administrator. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku muka ménu ngamimitian sareng ngetik Command Prompt, hasilna bakal muncul di sisi katuhu sareng di handap anjeun bakal ningali pilihan pikeun ngajalankeun éta kalayan sagala idin.

Buka ajakan paréntah kalayan hak husus

Sakali jandela hideung dibuka, selapkeun paréntah di handap ieu terus pencét Lebetkeun:

netsh panganteur acara panganteur

Sistem bakal ngabales nunjukkeun sadaya adaptor jaringan anu aya dina komputer. Idena nyaéta pikeun ngaidentipikasi nami antarbeungeut WiFi anu urang jajah supados tiasa dianggo dina paréntah salajengna. Dina rasa éta, lebetkeun ieu sareng pencét Lebetkeun:

netsh panganteur set panganteur Interface_Name diaktipkeun

Dimana Interface_Name henteu langkung ti nami anu ku urang diidentifikasi dina léngkah saacanna sareng anu ngamungkinkeun urang nunjuk ka adaptor WiFi urang. Dina titik ieu, upami teu aya masalah utama sareng WiFi komputer anjeun, éta parantos diaktipkeun.

Hiji laksana pikeun ngaktipkeun WiFi

SUpami anjeun kedah ngalaksanakeun tugas ieu kalayan sababaraha frékuénsi sareng mékanisme dumasar cangkang masihan hasil anu anjeun ngarepkeun, anjeun tiasa ngarobih kana executable.. Ieu bakal nyalametkeun anjeun repot ngetik paréntah unggal waktos Anjeun kudu ngaktipkeun adaptor WiFi. Dina rasa éta, buka Notepad a, paste paréntah nu urang dipaké saméméhna tur nyimpen eta ku extension .Bat.

Teras éta ngan ukur ngaklik dua kali nalika anjeun badé ngaktipkeun WiFi komputer anjeun sareng éta.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.