Kumaha ngareset Windows 10 ti mimiti

Logo Windows 10

Umum yén dina sababaraha waktos aya masalah sareng operasi Windows 10. Dina kaseueuran kasus aranjeunna panginten ngagaduhan jalan kaluar, tapi anu sanésna, bahkan nalika nyobian sababaraha cara, éta tiasa neraskeun. Kituna, aya waktuna nalika anjeun panginten ngémutan ngareset sistem operasi. Jantenkeunana mulih ka kaayaan aslina, sahingga masalah réngsé.

Mangrupikeun cara anu urang kedah lakukeun laksanakeun ngan ukur dina kasus anu ekstrim. Sanaos kanyataanna nyaéta gampang pisan dilaksanakeun dina komputer urang nganggo Windows 10. Kusabab kitu, kami nunjukkeun léngkah-léngkah anjeun kedah nuturkeun pikeun mulangkeun sistem operasi.

Kami nyatakeun yén éta mangrupikeun hal anu kedah kami ukur gunakeun dina kaayaan spésifik atanapi ekstrim, kusabab ngagunakeun ieu bakal mupus sadaya aplikasi anu parantos anjeun pasang dina Windows 10. Sanaos sistem operasi masihan kami kamungkinan pikeun tetep sadayana file kami gembleng, anu pastina mangrupakeun kaunggulan anu hébat.

Windows 10

Alesan pikeun ngalaksanakeun prosés ieu tiasa seueur pisan. Tiasa waé aya virus anu ku kami teu tiasa dipiceun ku cara naon waé, anu nyababkeun komputer gagal. Atanapi aya pagelaran lambat sacara umum, anu henteu musna sanaos parantos nyobian seueur solusi. Ogé upami urang sering ningali gangguan fungsi, pilihan ieu tiasa ngabantosan. Logis, anjeun kedah nangtoskeun naha anjeun nganggap yén masalah sapertos dina Windows 10 pantes dilakukeun ngareset ieu.

Sanaos urang tiasa ngajaga file na tetep gembleng, aplikasi na bakal dihapus. Janten saé anjeun parios sadayana, dina milarian file anu anjeun badé simpen dina komputer kanggo nyingkahan masalah di jerona sahingga moal kaleungitan data. Sakali ieu réngsé, kami siap ngamimitian léngkah ieu.

Reset Windows 10

Urang kedah aksés mimiti kana setélan Windows 10. Pikeun ngalakukeun ieu, urang tiasa kana ménu mimiti teras pencét dina ikon roda roda. Urang ogé tiasa ngakses ngalangkungan kombinasi konci anu saderhana, nganggo Win + I. Ieu muka setélan dina layar.

Tina sadaya bagian konfigurasi, urang kedah ngalebetkeun anu disebut Pembaruan sareng kaamanan, anu dina seueur kasus biasana anu terakhir ditampilkeun dina layar. Nalika kami aya dina bagian ieu, urang kedah ningali menu anu nembongan di sisi kénca layar, dina bentuk kolom. Tina sababaraha pilihan anu dipidangkeun di dinya, anu dipikaresep ku urang disebat Pamulihan.

Reset PC

Ku ngaklik éta, bagian-bagian anu kagolong kana bagian ieu bakal ditingalikeun dina layar. Anu mimiti disebat Reset PC. Éta mangrupikeun pilihan anu dipikaresep ku kami, anu bakal ngamungkinkeun kami pikeun malikeun Windows 10. Anjeun bakal ningali yén dina téks dina bagian ieu, kami kéngingkeun tombol warna abu-abu kalayan ngamimitian téks. Urang teras kedah pencét tombol nyarioskeun pikeun ngamimitian prosés.

Komputer teras bakal naros ka kami upami urang hoyong atanapi nyimpen file kami. Hal anu paling logis sareng biasa nyaéta urang nyarios leres. Tapi upami anjeun mikir ngajual komputer Windows 10 ieu, sareng anjeun gaduh salinan sadayana, anjeun tiasa ngahapus data ogé. Sangkan komputer tetep dina kaayaan dimana éta tinggaleun pabrik. Pilih pilihan anu paling cocog pikeun anjeun.

Sakali ieu dipilih, Windows 10 bakal nembongkeun sababaraha jandéla sareng peringatan ngeunaan prosés ieu, anu hartosna kaleungitan aplikasi, hal anu parantos kami terang. Kantun pencét salajengna dugi ka ngahontal layar terakhir, dimana anjeun bakal tiasa ngamimitian prosés na. Pencét kana tombol ngareset. Kucara kieu, prosésna bakal ngamimitian sareng sadaya aplikasi bakal dihapus. Komputer bakal sapertos anu énggal. Janten upami aya bug, éta ogé bakal lirén aya. Kalayan léngkah-léngkah ieu kami parantos tiasa mulangkeun komputer, saderhana sakumaha anu anjeun tingali.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.