Kumaha ngarobih sareng ngarobih resolusi layar dina Windows 10

Windows 10

Mungkin waé dina waktos anu tangtu hayu urang robih monitor anu urang anggo dina komputer desktop urang. Kami mésér anu langkung ageung sareng mimitian nganggo Windows 10 deui dina monitor ieu. Paling dipikaresep, dina panggunaan munggaran ieu urang bakal aya bewara yén sistemna henteu acan ngonpigurasi dina cara anu dipikahoyong dina layar ieu. Salah sahiji hal munggaran anu biasana anjeun kedah lakukeun nyaéta ngaluyukeun resolusi layar anjeun.

Penting pikeun ngalakukeun ieu sahingga sadayana bakal diluyukeun leres. Upami teu kitu, urang bakal ningali yén Windows 10 henteu ditampilkeun ku cara anu dipikahoyong dina monitor éta. Ieu mangrupikeun hal anu tiasa diperhatoskeun khususna upami anjeun parantos ngalih tina monitor anu rada lami kana panorama.

Ngarobih resolusi layar dina Windows 10

Resolusi layar

Untungna, sistem operasi masihan kami kamampuan pikeun ngaluyukeun resolusi layar sepanjang waktos Ku cara saderhana. Ogé, urang gaduh dua cara pikeun ngalakukeun ieu. Janten masing-masing pangguna bakal tiasa milih pilihan anu paling dipikaresep ku aranjeunna sepanjang waktos dina komputer Windows 10 na.

Mimiti urang tiasa pencét katuhu ku mouse dina desktop. Teras, urang bakal kéngingkeun sababaraha pilihan, ti mana urang kedah pilih setélan tampilan. Urang lebetkeun jandela anyar, dimana urang bakal tiasa ningali yén aya bagian anu disebat résolusi, dimana urang teras tiasa milih résolusi anu urang hoyong anggo dina waktos éta dina monitor urang. Daptar lengkep bakal muncul sareng anu didukung ku monitor anu dimaksud. Salaku tambahan, Windows 10 biasana nunjukkeun hiji anu disarankeun, anu ngamungkinkeun anjeun ngamangpaatkeun langkung saé monitor éta.

Di sisi anu sanésna, urang tiasa ngarobih resolusi ieu nganggo setélan sistem operasi. Teras, di jerona, urang kedah ngalebetkeun bagian sistem. Di ditu urang kedah ningali bagian kénca layar, dina kolom éta, dimana urang mendakan bagian layar. Nalika urang pencét di dinya, Pilihan dina bagian ieu bakal muncul di tengah, salah sahijina nyaéta resolusi.

Janten ngan ukur masalah badé angkat nguji résolusi anu anjeun badé anggo dina Windows 10 dina waktos éta. Maka, masing-masing kedah nyobian pilihan anu sayogi dina daptar éta. Gumantung kana monitorna, sigana mah pilihan anu béda bakal kaluar, khususna dina monitor high-end bakal aya deui seueur resolusi anu didukung. Hal anu masihan pangguna seueur kasempetan.

Ngarobih tingkat refresh

Ngarobih tingkat pembaruan

Di sisi séjén, resolusi henteu ngan ukur aspék anu urang kedah tumut kana hal ieu. Kusabab tingkat panyegaran ogé aya anu kedah diperhatoskeun dina monitor. Utamana para pangguna anu badé nganggo komputerna pikeun maénkeun kedahna ngemutan ieu sepanjang waktos. Ieu mangrupikeun hal anu saderhana pikeun dihontal, anu kedah urang lakukeun dina cara anu sami sareng naon anu parantos dilakukeun pikeun ngarobih resolusi.

Kami pencét-katuhu sareng mouse dina desktop sareng ménu kontekstual kalayan sagala rupa pilihan bakal muncul. Anu urang kedah pilih dina hal ieu nyaéta Konfigurasi Grafik Intel. Teras jandela bakal kabuka dina layar dimana urang ngagaduhan sababaraha pilihan konfigurasi, layar sareng aspék sanés. Urang kedah milih bagian layar heula. Urang teras bakal ngagaduhan aksés kana kamungkinan ieu pikeun ngarobih tingkat pembaruan. Ieu mangrupikeun hal anu henteu kéngingkeun sadaya monitor. Janten gumantung kana masing-masing kasus.

Tanpa ragu, dina monitor anu luhur éta bakal tiasa ngarobih tingkat pembaruan ieu. Ieu ogé penting pisan pikeun pangguna anu badé nganggo komputer Windows 10 na pikeun maénkeun kaulinan. Maka, penting pikeun parios yén anjeun ngagaduhan kamungkinan ieu pikeun nyaluyukeun tingkat panyegaran sepanjang waktos. Léngkah-léngkah pikeun ngahontal ieu, sakumaha anjeun tiasa tingali dina hal ieu, leres-leres saderhana sahingga ngagaduhan pangalaman anu langkung saé sepanjang waktos.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.