Kumaha ngukur suhu CPU kami

Suhu CPU

Alat éléktronik janten panas kalayan teras-terasan dianggo. Upami urang nambihan kana éta, gangguan atanapi kakurangan ventilasi, balukarna tiasa fatal pikeun alat upami urang henteu tiasa ngirangan waktos na teraskeun dina waktosna. Dina komputer, gangguan fungsina tiasa ngarah peralatan langsung ka tempat sampah.

Prosesor komputer ngagaduhan séri mekanisme kaamanan nalika ngahontal suhu anu tangtu, aranjeunna lirén damel sareng dina kasus anu pangsaéna aranjeunna pareum dugi ka suhu alatna parantos dikirangan. Sateuacan dugi ka jinis masalah ieu, kami bakal nunjukkeun kumaha ngukur suhu PC kami.

Suhu CPU

Suhu kerja maksimum alat dina kaayaan sakitar 50 derajat. Nalika prosesor tiasa dianggo, naha ku kaulinan, atanapi nyiptakeun pidéo, suhu na sami tiasa naek saluhureun 70-80 derajat. Upami alat-alat anjeun ngalangkungan halangan éta, anjeun kedah ngémutan mariksa sistem pendinginan pakakas anjeun ku ngabersihkeun kipas, mariksa témpél termal sareng / atanapi mindahkeun éta upami aya di daérah anu hawa henteu medar.

Pikeun ngukur suhu PC urang, pilihan anu pangsaéna pikeun urang nyaéta nyaéta aplikasi anu didamel ku pabrik tina prosesor, boh Intel atanapi AMD.

Ukur suhu prosésor Intel

Intel ngajantenkeun aplikasi éta sayogi pikeun kami Intel XTU, tina halaman resmina, aplikasi anu ngurus monitor parameter operasi tina tim kami salami prosés Overclocking.

Ukur suhu prosésor AMD

Upami alat urang dikelola ku prosesor AMD, urang kedah nganggo aplikasi éta AMD Ryzen Master, aplikasi anu kami ogé tiasa ngaunduh langsung tina halaman wéb pabrikan sareng Éta nawiskeun kami fungsi anu sami sareng aplikasi Intel.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jesus Antonio Saura Fernandez cenahna

    Prosesor abdi nyaéta AMD Quad-Core Processor A6-3420M sareng kuring nampi Pesen ieu.
    Ryzen Master henteu ngadukung prosésor anu ayeuna. Prosesor Henteu Didukung!
    Ryzen Master henteu cocog sareng prosesor anu ayeuna. Prosesor anu henteu didukung

    1.    Ignatius Lopez cenahna

      Upami aplikasi resmi henteu dianggo pikeun anjeun, anjeun tiasa nyobian pihak katilu anu disebut HWMonitor, aplikasi anu tiasa anjeun unduh dina tautan ieu https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html