Kumaha ningali sambungan jaringan aktip dina Windows?

Sambungan jaringan aktip

Bagian jaringan Windows éfisién pisan sareng henteu nawiskeun seueur teuing komplikasi pikeun pangguna naon waé pikeun ningali inpormasi ngeunaan éta atanapi nerapkeun setélan. Sacara umum, sakabéh prosés ieu, sakumaha dina sesa bagian, gumantung kana sababaraha clicks. Nanging, henteu kedah sering ngaksés éta, sababaraha tiasa nampilkeun tangtangan pikeun milarian pilihan atanapi paréntah masing-masing. Ku kituna, Dinten ieu kami hoyong ngobrol ngeunaan kumaha carana ningali sambungan jaringan aktip dina Windows, hal anu bakal ngidinan Anjeun pikeun ningali duanana interfaces sadia tur lalulintas aranjeunna nanganan sarta aplikasi aub.

Ku cara kieu, éta mangrupikeun prosés anu kedah terang upami anjeun damel dina konfigurasi jaringan tina sistem operasi Windows anjeun.

Naha kuring kedah ningali sambungan jaringan aktip dina Windows?

Nyaho kumaha ningali sambungan jaringan aktip dina Windows pohara kapaké pikeun sagala rupa kaperluan patali lalulintas sarta interfaces jaringan.. Ngeunaan lalulintas, hal anu penting pikeun ningali sambungan aktip, sabab bakal ngidinan urang pikeun nangtukeun lamun aya program curiga ngirim data ka server kanyahoan. Contona, upami aya paripolah anu teu biasa dina sambungan anjeun, sapertos ngalambatkeun ngadadak, urang tiasa terang upami panyababna nyaéta sababaraha malware anu nyéépkeun bandwidth sareng transfer data.

Pikeun bagianna, dina Windows aya bagian anu disebut Network Connections, dimana urang tiasa ningali kartu jaringan anu aya dina alat urang. Ieu kapaké pikeun terang upami aya anu damel, ngonpigurasikeun alamat IP sareng DNS, sareng ningali ogé. Janten, sacara umum, éta mangrupikeun pangaweruh anu dipikabutuh pikeun pangguna anu aub sareng manajemén jaringan Windows.

Dina hal ieu, kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha cara anu ditawarkeun Windows pikeun ningali sambungan jaringan aktip dina komputer.

Kumaha ningali sambungan jaringan aktip?

Prosés kumaha ningali sambungan jaringan aktip dina Windows, urang ngabagi kana dua bagian. Kalayan anu kahiji, urang bakal ngagaduhan kamungkinan ningali antarmuka jaringan anu sayogi sareng anu kadua, program anu ngahasilkeun sambungan jaringan tina komputer ka server éksternal..

Ti bagian Network Connections

Windows ngagaduhan bagian khusus pikeun nunjukkeun kartu jaringan anu nyambung ka komputer sareng ti dinya, urang tiasa pariksa sadaya inpormasi anu aya hubunganana. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun sareng ningali alamat IP sareng DNS komputer, ka alamat MAC tina hardware jaringan sareng pakét anu dikirim sareng ditampi dina bait.

Ngaksés bagian ieu saderhana pisan sareng pikeun ngamimitian, pencét kombinasi konci Windows + R. Ieu bakal ningalikeun jandela leutik dimana urang kedah ngetik paréntah di handap ieu sareng pencét Lebetkeun:

NCPA.CPL

sambungan jaringan muka

Langsung, jandela anu diidentifikasi minangka Sambungan Jaringan bakal dibuka dimana anjeun bakal ningali runtuyan ikon. Ieu ngagambarkeun kartu jaringan anu béda dina komputer anjeun, ti anu didédikasikeun pikeun Wi-Fi, ka anu Ethernet. Pikeun ningali inpormasi anu aya hubunganana sareng masing-masing, klik katuhu teras angkat ka "Status".

Samentara éta, pikeun naon ngarujuk kana konfigurasi alat jaringan, anjeun kedah klik pilihan "Propiedades".

Pasipatan adaptor

Bagian Network Connections penting sabab ti dinya urang tiasa ningali yén sababaraha antarmuka memang jalan. Contona, upami anjeun mésér sareng nyambungkeun panarima Wi-Fi ka komputer anjeun, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta lebet ka dieu pikeun pariksa yén éta beroperasi.

Tina Komando Ajakan

Pikeun ngalengkepan inpormasi anu kami diaksés tina metodeu saméméhna, urang tiasa angkat ka juru paréntah. Ti dinya, urang bakal boga kamungkinan uninga naon sambungan jaringan nu keur dihasilkeun dina komputer urang. Ti bagian saméméhna, urang bisa ningali lalulintas diukur dina bait, kumaha oge, ti dieu, urang tiasa ningali rinci lalulintas éta, dimana eta dimimitian ti mana eta bade.

Pikeun ningali data ieu, urang kedah muka Command Prompt kalayan hak istimewa administrator. Dina rasa éta, buka Start Menu, ngetik CMD teras klik dina pilihan "Jalankeun salaku administrator" anu nembongan di sisi katuhu.

Buka ajakan paréntah salaku administrator

Nalika jandela ditingalikeun, teras lebetkeun paréntah di handap ieu sareng pencét Lebetkeun:

NETSTAT

paréntah Netstat

Dina hitungan sababaraha detik, daptar bakal dihasilkeun némbongkeun alamat IP lokal, port eta nempatan jeung alamat jauh.. Kalayan ieu, urang bakal gaduh kamungkinan terang upami aya program anu ngirim data ka server éksternal, curiga atanapi teu dipikanyaho, dumasar kana aplikasi sareng program anu urang urus.

Salaku tambahan, urang gaduh kamungkinan masihan pandangan anu langkung saé pikeun inpormasi anu ditampilkeun ku paréntah. Jang ngalampahkeun ieu, lebetkeun di handap ieu sareng pencét Lebetkeun:

NETSTAT-B

Netstat -B Komando

Kalayan ieu, daptar bakal maréntahkeun dumasar kana program aktip. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa ningali sambungan jaringan anu dihasilkeun ku Chrome, Telegram sareng sadaya parangkat lunak anu dijalankeun dina komputer anjeun.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.