Kumaha nyaluyukeun setelan sora dina Windows 10

sora windows 10

Saluyukeun setelan sora dina Windows 10 Éta langkung gampang ti saprak pembaruan sistem operasi dileupaskeun dina 2018. Ieu lajeng kontrol terpusat ieu ditambahkeun kalawan sagala pilihan sora sistem, operasi nu urang bakal ngajelaskeun leuwih jéntré dina pos ieu.

Ngaliwatan kontrol ieu, sagala pamaké bisa milih pilihan pikeun speaker jeung mikropon nu ilaharna dipaké dina komputer maranéhanana, kitu ogé nyieun sagala jinis pangaluyuan kana volume sadaya aplikasi individual. Tapi leuwih loba bisa dipigawé ti éta. Kami ngajelaskeun ka anjeun di handap ieu:

Setélan sora dina Windows 10

Upami anjeun pangguna Windows 10, anjeun bakal mendakan sadaya pilihan setélan terpadu dina panel tunggal. Pikeun ngaksés éta, anjeun kedah ngalakukeun ieu:

  1. Mimiti, hayu urang buka menu Mimitian Windowss, ku ngaklik dina ikon di belah kénca juru handap layar.
  2. Dina menu turun-handap, klik dina konfigurasi, ikon cogwheel.
  3. Kami milih "Sistem" dina pilihan nu nembongan dina layar anyar.
  4. Tungtungna, dina kolom kénca, urang milih pilihan tina "Sora"Ieu kumaha layar anu dipidangkeun di handap bakal muncul:

sora windows 10

Tina panel kontrol ieu kami bakal tiasa ngatur sadaya pilihan anu aya hubunganana sareng sistem sora komputer urang. Pikeun mimitian ku, urang bakal tiasa milih alat kaluaran, nyaeta, spiker ngaliwatan nu urang hoyong sora sistem kaluar (bisa jadi kasus sababaraha disambungkeun).

Aya ogé paréntah, ngan handap pilihan ieu, pikeun ngadalikeun jilid umum. Handap urang manggihan pilihan pikeun milih alat input, kalayan kamungkinan ngalaksanakeun tés mikropon urang.

Lamun urang neruskeun ngagulung dina kaca ieu urang bakal manggihan pilihan "Volume aplikasi sareng preferensi alat", anu kedah urang pake pikeun ngarobih volume aplikasi, hiji-hiji, sareng adaptasi kana rasa sareng kabutuhan urang. Kitu ogé, dina pilihan ieu anjeun tiasa milih deui alat input sareng kaluaran pikeun tiap aplikasi, masing-masing.

Ningkatkeun kualitas sora dina Windows 10

Seueur kali, urang peryogi langkung seueur tibatan ngalaksanakeun setélan sora dina Windows 10 pikeun ngahontal standar kualitas audio Naon anu urang pilari. Untungna, Windows 10 nawiskeun kami sababaraha pilihan saderhana pikeun ningkatkeun aspék ieu.

Kasetaraan Loudness

windows 10 equalization loudness

Paling éféktif pilihan ieu nyaéta panggero Kasetaraan Loudness. Ieu kumaha urang tiasa ngaktipkeun:

  1. Mimiti urang angkat ka taskbar sareng milarian file Ikon speaker, nu biasana dipintonkeun di katuhu handap layar. Urang klik dina ikon éta ngagunakeun tombol mouse katuhu.
  2. Diantara pilihan tina menu nu dipintonkeun, urang klik dina "Sora".
  3. Tina tab anu muncul di luhur, urang buka salah sahiji "Baranahan".
  4. Teras urang milih speaker on nu urang rék meta jeung tombol katuhu.
  5. Teras we pencét tombol "Pasipatan".
  6. Aya anjeun kedah milih pilihan "Peningkatan" sareng parios kotakna Loudness Equalization.
  7. Tungtungna, urang klik dina "Kanggo nampi".

Dolby Atmos

suasana dolby

Cara anu langkung efektif pikeun ngonpigurasikeun sora dina Windows 10 dina komputer urang sareng ningkatkeun éta nyaéta ngagunakeun Dolby Atmos, aplikasi anu ogé dipasang asli dina sistem operasi.

Téknologi sora ayeuna seueur dianggo dina seueur pilem sareng musik, solusi anu ngamungkinkeun urang ngahontal immersion dengekeun total. Urang tiasa ngaraosan salami urang gaduh spiker anu cocog dipasang. Ieu kumaha urang tiasa ngaktifkeunana:

  1. Sakali deui, hayu urang ka menu Mimitian Windows, klik dina ikon lokasina di belah kénca juru handap layar.
  2. Klik dina ikon gear konfigurasi dina ménu.
  3. Di dinya urang balik heula "Sistem" jeung, dina kolom kénca, urang milih pilihan tina "Sora", saatos éta layar pilihan anu urang tingali sateuacanna bakal muncul.
  4. Salajengna, urang pilih alat input sareng angkat ka bagian éta "Pasipatan".
  5. Urang milih tab "Sora spasial".
  6. Dina daptar turun-handap, urang ngaktipkeun kotak Dolby Atmos teras pencét dina "Kanggo nampi".

windows ékualiser

Salah sahiji alat anu terakhir pikeun ningkatkeun sora alat kami nyaéta ékualiser. Pikeun ngaksés éta kami ngan ukur kedah angkat ka ikon spiker anu aya dina taskbar teras klik-katuhu dina éta. Teras we milih pilihan "Mixer volume terbuka". Ti dinya, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nyobian setélan bass sareng treble anu béda dugi ka anjeun nampi sora anu dipikahoyong.

Ieu sadayana anu urang tiasa laksanakeun tina Windows 10 pikeun ningkatkeun kualitas sora. Saluareun ieu, sagalana bakal gumantung kana kapasitas jeung kualitas nu kartu sorasanajan éta topik sejen.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.