Kumaha terang IP tina router kuring dina Windows 10

Panggihan IP tina router gampang pisan

Harti akronim IP nyaéta Internet Protocol, atawa internet protocol. Protokol ieu ngagaduhan fungsi ngadegkeun komunikasi antara sadaya alat anu nyoba hubungan silih di internet. Nyaéta, urang tiasa ngabandingkeun éta sareng jasa Kantor Pos. Dina tulisan anu sanés kami ngajarkeun anjeun kumaha ngareset setelan jaringan dina windows 10, dina tulisan ieu kami bakal ngajarkeun anjeun kumaha terang IP tina router anjeun, anu langkung saderhana.Alamat IP sapertos DNI hiji jalma, nyaéta, éta mangrupikeun identifier jaringan urang. Sacara husus, mangrupa kode anu bakal nangtukeun unggal pamaké nyaéta ngotéktak jaringan naon waé, sareng éta mangrupikeun cara internét pikeun terang saha saha, naha éta domain atanapi komputer. Alat moal tiasa komunikasi sareng saha waé upami teu gaduh salah sahiji alamat ieu. Ku alatan éta, urang sadayana gaduh hiji sareng tanpa éta urang moal tiasa napigasi, sahenteuna sacara sah, dina Internét.

Tujuan alamat IP nyaéta unik ngaidentipikasi sareng milarian unggal alat dina jaringan internal atanapi éksternal. Ieu mangrupikeun nomer anu ngaidentipikasi antarmuka, anu tiasa janten komputer, smartphone atanapi alat éléktronik anu sanés anu nyambung ka Internét.

Alamat IP biasana Ieu diwangun ku opat blok numerik nepi ka tilu digit, disebut oktét, nu dipisahkeun ku titik. Nilai unggal blok tiasa rupa-rupa antara 0 sareng 255 sareng janten hiji, dua atanapi tilu digit. Contona, hiji IP tiasa: 192.158.1.38 atawa 192.228.17.57. Salah sahiji conto ieu bakal ngabantosan anjeun ngaidentipikasi nomer IP anjeun.

Milarian IP tina router saderhana pisan

Naon IP router anjeun?

Konci nalika terang naon alamat router anjeun nyaéta unsur anu disebut topeng subnet. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, gateway teh "panto" ngaliwatan nu urang bakal ninggalkeun "imah" ka Internet. Sareng nujul kana router anjeun, anu mangrupikeun unsur fisik dina sambungan anjeun anu ngalaksanakeun fungsi komunikasi sareng luar nalika anjeun nyambung ka jaringan.

Unggal router, kawas sesa alat, boga IP internal, sarta IP nu bisa jadi penting pikeun ngonpigurasikeun sesa komputer dina jaringan nu sami. Unggal waktos anjeun dipenta pikeun gateway anjeun bakal kedah masihan IP tina router anjeun pikeun ngabejaan komputer séjén dimana maranéhna kudu balik pikeun nyambung ka Internet. Anjeun teu kedah milih alamat ieu, sabab ditangtukeun ku panyadia anjeun. Upami anjeun gaduh masalah sareng jaringan anjeun, kamungkinan yén komputer atanapi jasa téknis bakal naroskeun anjeun pikeun ngabéréskeun masalah éta.

Ieu ngandung harti yén nalika anjeun buka nganalisis IP sambungan anjeun, Upami anjeun hoyong terang mana anu khusus anu ngarujuk kana router anjeun, anjeun kedah milarian gateway. Ieu biasana teu hese, sakumaha dina duanana Windows jeung sistem operasi mobile éta alamat pisan gampang pikeun ménta.

Alamat gateway ngagaduhan struktur IP, tapi sanés IP anu anjeun sambungkeun kana Internét, tapi alamat internal dimana alat terang kumaha nyambungkeun kana router. Salaku conto, éta mangrupikeun alamat anu anjeun kedah ketik pikeun asup kana konfigurasi router anjeun, janten biasana alamatna prasetél.

Hiji-hijina hal anu anjeun kedah laksanakeun pikeun milari IP tina router atanapi gateway anjeun nyaéta ku ngalebetkeun Windows Command Prompt, sareng ngetik paréntah ipconfig jero konsol nu. Dina data nu eta mulih, anjeun bakal boga IP anjeun sarta data lianna, diantara nu kudu néangan dimana eta nyebutkeun Default gateway uninga IP tina router Anjeun.

Panggihan IP tina router gampang pisan

Salajengna, dina Jaringan sareng Internét anjeun kedah klik pilihan Wi-Fi. Ku ngalakukeun kitu, anjeun bakal ngasupkeun konfigurasi husus tina jaringan WiFi. Ayeuna, dina daptar sambungan, sambungkeun ka WiFi anu router anjeun hoyong terang alamatna. Ayeuna, klik dina ikon gear tina WiFi nu disambungkeun ka ngakses setelan na sagala informasi na. Nalika anjeun ngalakukeun, anjeun ngan ukur tiasa ningali sababaraha lembar data dina pandangan kahiji. Upami mungkin, klik dina pilihan Advanced pikeun ningalikeun langkung seueur pilihan. Di antarana, turun ka bagian tina Inpormasi jaringan, tur anjeun bakal manggihan alamat router anjeun dina widang Gateway di handap.

Sajauh ieu, kami parantos nyarios ka anjeun kumaha carana manggihan alamat ip ti smartphone Anjeun, tablet atawa komputer. Sakumaha anu parantos disebatkeun, éta bakal penting pisan upami anjeun ngagaduhan kalepatan atanapi hoyong parobihan kana jaringan anjeun. Upami ieu henteu masalahna, anjeun moal kedah terang éta iwal pengecualian utama.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.