Kumaha carana terang saha anu ngirim email ka anjeun

Gmail

ayeuna, nalika aranjeunna ngirimkeun anjeun email tiasa janten yén saha waé anu nyoba nipu anjeun. Éta téhnik anu umum, anu hanjakalna masih épéktip pisan. Téhnik ieu nganggap yén aya anu nyonto batur. Éta mangrupikeun artos anu tiasa dicandak artos atanapi data pribadi hiji jalma. Janten bahaya pisan.

Dina kasus ieu, naon anu kajantenan nyaéta alamat email jalma atanapi lembaga anu spoofed. Anjeun tiasa niru-niru batur, atanapi nyebarkeun hoaxes, salian ti nyobian kéngingkeun inpormasi ti jalma sanés. Sanaos aya sababaraha aspek anu kedah diperhatoskeun anu tiasa nyingkahan seueur masalah.

Naon spoofing email?

nukeuran

Email spoofing mangrupikeun salah sahiji nyiar nyobian nipu jalma atanapi perusahaan sanésna ku ngabalsakeun data na. Dina jinis email ieu aya sababaraha jinis atanapi kategori. Di hiji sisi urang ngagaduhan IP spoofing, dimana IP dirobah ku éta pikeun nyonto pangguna anu sanés. Di sagigireun ieu, aya ogé spoofing Wéb anu halaman wéb palsu, spoofing ARP atanapi spoofing DNS anu dirobih.

Di sisi anu sanésna, urang ngagaduhan spoofing email, anu mangrupikeun téhnik anu nyonto pikeun nyonto batur. Ieu mangrupikeun hal anu biasa ditingali dina pangirim email anu dimaksud. Sanaos kusabab henteu aya auténtikasi di SMTP, mungkin waé ieu kajantenan. Éta hartosna anjeun nampi email ti hiji jalmi, disebat Paco, atanapi ti bank anjeun. Sanaos jalmi anu ngintun pesen sanés anu ceuk aranjeunna.

Tapi aya batur anu nyaéta niru jalma éta atanapi perusahaan. Hal ieu dilakukeun kusabab aya tujuan jahat. Éta tiasa tina pamasangan malware dugi ka maling data pribadi, sapertos perbankan atanapi kecap akses. Pamustunganana, aya tiasa seueur bahaya anu anjeun pasti kedah waspada.

Tingali dina alamat email

Tambihan Gmail

Hiji aspek anu penting dina hal ieu, anjeun kedah ningali alamat email. Kusabab sababaraha kali, alamatna siga anu aslina, tapi éta palsu. Ieu tiasa ditingalkeun dina pandangan heula, anu pastina tiasa janten masalah serius. Tapi, upami anjeun merhatoskeun, kamungkinan pisan éta tiasa kauninga yén éta téh panipuan, nyegah urang murag.

Salaku tambahan, eusi email ogé mangrupikeun hal anu urang kedah salawasna diperhatoskeun. Kusabab bank urang atanapi perusahaan sanés moal ngintunkeun kami email nyarios urang kedah ngalakukeun hal anu ngadesek. Naon anu dilakukeun ku jinis-jinis surat ieu nyaéta nyatakeun yén anjeun kedah ngalakukeun hal anu gancang pisan, kusabab aya masalah.

Tina mayar denda, dugi ka kedah ngasilkeun panghasilan langsung atanapi ngadaptarkeun masalah. Aranjeunna milarian ngahasilkeun setrés dina pangguna, sahingga lebetkeun tautan anu disayogikeun dina email anu saurna. Tautan anu sok ngabahayakeun sareng anu teras bakal ngamungkinkeun anjeun ngaksés inpormasi atanapi maling data anjeun. Éta bakal gumantung kana unggal email. Tapi anjeun moal kedah lebet kana éta.

Gambar tina email atanapi serat éléktronik.

Kantétan sareng cara nyeratna

Di sisi anu sanésna, anjeun ogé kedah tingali cara nulis emailna. Biasana aya kasalahan éjahan atanapi ungkapan anu leres-leres henteu pasagi. Dina sering kali éta urang asing anu nyerat email ieu, janten tiasa gampang dideteksi yén aya hal anu henteu nambahan dina hal ieu. Janten maca email sababaraha kali bakal seueur ngabantosan upami éta scam.

Salaku tambahan, anjeun ogé kedah tumut kana kantétanna. Kaseueuran waktos file na jahat, janten muka aranjeunna bakal aya kasalahan, anu tiasa nyababkeun malware lebet kana komputer. Utamana upami jalma anu ngirim pesen anjeun mangrupikeun anggota kulawarga, anu ngirim PDF, atanapi anu sapertos kitu. Kusabab kitu, langkung saé ulah aya muka aranjeunna, tapi masuk akal yén saha waé anu ngirim surélék ka anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.