Layar hideung tanpa kursor dina Windows 10: Solusi

layar hideung

Sakumaha biasa urang nyanghareupan masalah anu béda nalika nganggo komputer, aya sababaraha kaayaan anu tiasa ngajantenkeun urang gugup. Salah sahijina dina nalika urang patepung teh Layar hideung tanpa kursor dina Windows 10. Saatos momen mimiti stupefaction, teu bisa dihindari heran kumaha carana ngabéréskeun kaayaan ieu.

Anu mimiti, éta kedah disebatkeun yén éta sanés masalah anu teu tiasa dibalikkeun. Anu sigana langkung pikahariwangeun nyaéta kanyataan yén urang henteu tiasa nganggo beurit. Dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun panyabab anu nyababkeun kasalahan ieu sareng solusi anu pangsaéna anu tiasa kami terapkeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Layar biru Windows: naha éta muncul sareng solusina

Naha layar hideung muncul?

Katerangan anu paling umum pikeun masalah ieu biasana aya dina file sistem anu ruksak atanapi parantos dirobih ku program pihak katilu. Maksudna, pikeun ayana virus atawa malware dina komputer urang. Éta ogé tiasa janten sabab sababaraha supir anu luntur sareng urang kedah ngapdet aranjeunna. Di handap ieu daptar pondok tina sabab sabab:

  • Prosés instalasi nu geus ditunda dina hiji titik*.
  • Konfigurasi anu macét atanapi nyandak waktos anu lami.
  • file sistem ruksak.
  • Masalah kinerja supir atanapi hardware.
  • Kasalahan nalika nyobian nyetél sababaraha tampilan anu disambungkeun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, alesan kunaon layar hideung tanpa kursor muncul dina Windows 10 tiasa pisan rupa-rupa. Pikeun manggihan asal masalah, perlu pikeun ngalakonan cék béda. Aranjeunna bakal masihan kami petunjuk pikeun terang naon anu kudu dilakukeun.

(*) Dina kasus eta urang bakal ningali titik puteran Palasik spinning non-stop dina layar.

mungkin solusi

Ieu mangrupikeun daptar solusi anu tiasa urang coba nerapkeun, digolongkeun tina anu pangbasajanna dugi ka anu paling rumit, pikeun ngabéréskeun masalah layar hideung tanpa kursor dina Windows 10. Kami mamatahan anjeun nyobian aranjeunna nuturkeun urutan anu kami nampilkeunana, teraskeun ka anu salajengna ngan upami anu sateuacana henteu jalan. Dina sababaraha di antarana, pikeun alesan anu jelas, urang kedah nganggo modeu aman atawa modeu gagal:

pariksa sambungan

Munggaran sadaya, Anjeun kudu aturan kaluar atra. meureun teh kabel monitor (lamun éta komputer desktop) geus dipegatkeun tina PC nu. Upami sambunganna henteu kunanaon, anjeun tiasa nyobian nguji layar anu sanés, upami anjeun ngagaduhan, pikeun terang naha masalahna aya dina monitor.

refresh layar

Kadang-kadang cara pikeun ngalereskeun ieu saderhana sapertos neraskeun ngapdet layar. Jang ngalampahkeun ieu, urang bakal mencet kenop Windows + Ctrl + Shift + B. Nalika ngalakukeun kitu, urang bakal ngadangu sora bip sakedik sareng perhatikeun kedip-kedip sakedap dina layar. Upami kasalahanna disababkeun ku kagagalan khusus dina operasi, layar bakal normal deui.

Pareuman komputer

Kami parantos nyarios dina sababaraha kali: trik kuno Hurungkeun jeung pareuman (anu dianggo pikeun sagala jinis alat) mangrupikeun waktos anu anjeun kedah laksanakeun pikeun nempatkeun tempatna. Ieu ogé patut dicobian nalika aya layar hideung tanpa kursor.

Pareuman antipirus

Dina bagian saméméhna urang ngobrol ngeunaan virus salaku cukang lantaranana, tapi paradoxically, antiviruses ogé bisa ngalakukeun eta. Éta pisan sababna naha sia nyoba mareuman antipirus urang jeung balikan deui komputer. Upami ieu mangrupikeun panyababna, anjeun kedah milarian antipirus énggal anu henteu nyiptakeun masalah.

Apdet supir

Metodeu salajengna anu urang kedah nyobian nyaéta update panggerak video. Pikeun éta, anjeun kedah ngabalikan deui komputer dina modeu aman, angkat ka manajer alat, ningalikeun bagian adaptor tampilan, klik-katuhu dina masing-masing sareng pilih "Update supir".

nyieun boot bersih

Boot bersih tina Windows 10 mangrupikeun cara pikeun ngamimitian sistem nganggo set panggerak sareng program minimal. Ieu mangrupikeun cara pikeun milarian dimana masalahna sareng ngarengsekeun masalah kasaluyuan parangkat lunak. Ieu kumaha anjeun ngalakukeunana:

  1. Mimiti anjeun kedah asup ka komputer salaku administrator.
  2. Lajeng, dina kotak search on taskbar, urang ngetik msconfig
  3. Kami badé "Konfigurasi sistem".
  4. Dina jandéla salajengna urang pilih pilihan "Jasa", nyirian pilihan "Sumputkeun sadaya jasa Microsoft."
  5. Tungtungna, urang pencét tombol "Tumpurkeun sadayana."

Perbaikan ngamimitian

Ieu mangrupikeun metodeu anu tiasa dianggo upami aya file anu rusak dina sistem. Ngagunakeun alat perbaikan sistem ieu, urang bakal kéngingkeun kabutuhan Windows pikeun dipasang deui, anu bakal ngabenerkeun masalah sacara otomatis.

Jang ngalampahkeun kitu, éta bakal diperlukeun pikeun maksakeun sistem shutdown tilu kali padeukeut. Saatos ieu, layar Pamulihan bakal muncul sareng ieu bakal léngkah-léngkah anu kedah diturutan:

  1. Mimiti urang milih pilihan "Ngabéréskeun masalah".
  2. Teras we pencét kana "Pilihan Laju".
  3. Ayeuna urang bade "Ngalereskeun ngamimitian".
  4. Tungtungna, urang milih akun pamaké ayeuna teras klik dina "Teraskeun".

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.