Naon anu kuring tiasa laksanakeun upami konci layar cetak henteu tiasa dianggo?

Print Pant

Windows 10, kawas Windows 11, nempatkeun dina pembuangan urang nepi ka 5 métode béda keur nyandak Potret layar. Salah sahiji metodeu anu paling nyaman sareng salah sahiji anu nawiskeun urang versatilitas anu langkung ageung nyaéta kombinasi mencét konci Windows + Print Screen

tapi Kumaha upami konci citak teu tiasa dianggo? Leres pisan teu aya kajadian, sabab urang tiasa nganggo sesa metodeu anu aya dina Windows pikeun neraskeun nyandak potret layar.

Naha konci layar citak henteu jalan?

tombol layar print

Upami Anjeun gaduh keyboard leutik

Upami anjeun gaduh keyboard kompak, anjeun kedah terang yén sababaraha fungsi anu biasana urang mendakan dina keyboard pinuh sadia dina kenop séjén ngaliwatan konci Fn.

Ngan lamun urang mencet kenop ieu, urang bakal bisa ngakses fungsi tambahan nu ngawengku kenop séjén, keur layar print salah sahijina. Upami kibor anjeun teu lengkep, mangga pastikeun pencét konci Fn heula.

konci geus eureun gawé

konci ieu salah sahijina kirang dipaké dina komputer, Kusabab éta ngagaduhan fungsi anu khusus pisan anu dianggo ku saeutik pisan pangguna. Na, euweuh urusan sabaraha maneh make eta, éta pisan saperti teu mirip konci ieu bakal eureun digawé sapeuting.

Hiji-hijina jalan pikeun mariksa naha konci jalan leres nyaéta ku ngagunakeun keyboard kompak, sabab fungsi konci ieu pakait jeung saméméhna mencét tombol Fn.

Pareuman komputer

Upami saatos nyobian dua solusi anu kuring nunjukkeun ka anjeun di luhur, koncina henteu jalan, solusi anu munggaran anu kedah urang cobian nyaéta balikan deui komputer urang.

Nalika urang ngabalikan deui komputer urang, sadaya program sareng panggerak anu aya jalan dina latar tukang dina mémori, dipupus sareng sadaya konci dina kibor urang kedah jalan sapertos sateuacana.

Pariksa lamun aya apdet anyar pikeun keyboard Anjeun

Naha anjeun nganggo keyboard mékanis (anu kalebet program pikeun ngatur operasi sababaraha konci antara anu sanés) atanapi henteu, upami saatos ngabalikan deui komputer urang, mariksa kumaha konci layar cetak masih henteu tiasa dianggo, solusi anu terakhir anu tiasa urang cobian nyaéta ngapdet panggerak anu dianggo ku Windows.

Pikeun ngapdet panggerak keyboard urang sareng pariksa naha Microsoft parantos ngarilis vérsi énggal, urang kedah laksanakeun léngkah-léngkah anu dipidangkeun di handap ieu:

Apdet Supir kibor

  • Urang buka kotak search Windows jeung nulis Panel kontrol teras klik dina hasil munggaran.
  • Teras, pencét dina Hardware sareng sora lajeng dina Manajer Alat jero Alat sareng citak.
  • Salajengna, urang pencét 2 kali dina Teclados pikeun mintonkeun sadaya keyboard nu geus dipasang.
  • Kalayan tombol katuhu, dina ngaran kibor, klik dina Update Supir.

Upami saatos nyobian sadaya solusi anu kami sebutkeun di luhur, konci layar cetak tetep henteu tiasa dianggo, teu aya masalah.

Urang tiasa nganggo metodeu sanés anu disayogikeun ku Windows pikeun urang.

Kumaha nyandak Potret layar tanpa tombol layar citak

bar kaulinan xbox

Sanajan tombol layar print teu jalan dina keyboard urang, urang tiasa terus ngagunakeun pungsionalitasna ngaliwatan Xbox Game Bar pikeun nyandak potret layar layar anu ayeuna aktip.

Xbox Game Bar mangrupikeun alat anu disayogikeun ku Microsoft pikeun pangguna anu rutin maén, pikeun nyandak Potret layar.

Ngaliwatan aplikasi ieu, urang bisa neruskeun ngamangpaatkeun pungsionalitas konci layar citak. Jang ngalampahkeun kitu, urang kudu Turutan léngkah anu kuring nunjukkeun ka anjeun di handap.

Potret layar sareng bar kaulinan xbox

  • Hal kahiji anu kedah urang laksanakeun nyaéta ngaksés Xbox Game Bar ku mencét kenop Windows + G
  • Salajengna, di bagean katuhu luhur layar, urang manggihan nu ikon kaméra.
  • Ku ngaklik dinya, komputer bakal nyieun a Potret layar aplikasi anu aya di latar hareup dina waktos éta.

Sakali kami geus dijieun newak, ieu bakal dipintonkeun di bagian tengah aplikasi sareng pesen ngambang bakal ditingalikeun di sisi katuhu layar.

Urang teras tiasa nyalin gambar ka clipboard pikeun nempelkeun kana dokumén naon waé. Urang ogé tiasa ngaksés file anu dihasilkeun pikeun ngédit atanapi ngabagikeunana, ku ngaklik Buka lokasi file. Lokasi dimana eta disimpen aya dina diréktori Pidéo - Ngarebut.

Tina jandela anu sami, urang ogé tiasa Hapus atawa bagikeun ngaliwatan jaringan sosial yén kami geus ngonpigurasi saméméhna dina aplikasi.

Snipping Pakakas

Alat Snipping dina Windows 11

Henteu paduli versi Windows naon anu anjeun anggo, dina duanana versi urang manggihan aplikasi Cut Tools, aplikasi anu gaduh antarmuka anu béda dina Windows 10 sareng Windows 11.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana ngadamel layar dina Windows 11

Tapi, pungsionalitas anu aranjeunna nawiskeun kami aranjeunna sami, sanajan ngaran robah

Alat Snipping Windows 10

Alat Snipping dina Windows 10

Alat ieu ngamungkinkeun urang pikeun 4 jinis panangkepan anu béda:

Modeu sagi opat

Modeu ieu ngamungkinkeun urang nyandak potret layar ku cara ngadamel sagi opat dina layar.

Modeu jandela

Mode jandela ngurus nyieun a Potret layar jandela nu urang pilih sakali urang pencét dina modeu ieu.

Modeu layar pinuh

Sakumaha ngaranna ngajelaskeun, mode layar pinuh aplikasi Snipping Tool ngamungkinkeun urang pikeun nyieun cnewak layar pinuh.

modeu formulir bébas

Potret layar mode bentuk bébas

Modeu bentuk bébas (dina Windows 10 disebutna bentuk bébas), ngamungkinkeun urang pikeun pilih objék nganggo mouse anu urang hoyong simpen salaku newak.

Win + Shift + S

screenshot Windows 11

Pilihan séjén anu urang tiasa nyandak Potret layar tanpa gumantung kana konci layar citak, kapanggih dina konci potong kompas keyboard Windows + Shift + s.

Ku mencét kombinasi konci ieu, sayogi dina Windows 10 sareng Windows 11, urang tiasa ngalakukeun étajenis sarua screenshot tibatan nganggo aplikasi Snipping.

  • Potongan sagi opat
  • Kliping Freeform
  • Motong jandela
  • Cropping layar pinuh

Aplikasi pihak katilu

bagikeun X

Upami teu aya alternatip anu Windows nempatkeun dina pembuangan urang pikeun nyandak Potret layar tanpa sacara fisik nganggo boot layar print, urang tiasa milih salah sahiji aplikasi paling lengkep pikeun ngalaksanakeun ieu tugas.

Kuring ngobrol ngeunaan aplikasi ShareX. Aplikasi ieu tina open source sareng gratis gratis, ngamungkinkeun urang:

  • Candak screenshot pinuh
  • Candak potret layar monitor
  • Candak jandela aktip
  • Capture rectangular, freeform…
  • Rékam layar anjeun (fitur anu kami ogé sayogi ngalangkungan Xbox Game Bar)
  • Kumpulkeun screenshot
  • Kenali téks tina layar
  • Témbongkeun kursor dina screenshot
  • Setel jeda nalika motret

ShareX sayogi diunduh ngaliwatan website maranéhanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.