Windows 10 mana anu langkung saé? Babandingan Vérsi

Kibor Windows

Iraha Windows 10 kaluar, panginten éta bakal janten kaluaran kalayan vérsi anu langkung sakedik tibatan anu miheulaanna, tapi jauh tina kanyataan, éta mangrupikeun anu paling seueur. Urang ayeuna boga nepi ka 12 édisi béda tina Windows 10, janten urang kedah marios sadayana supados anjeun terang naon anu masing-masing gaduh.

Dina waktos pelepasan, Microsoft nganggap Windows 7, Windows 8, sareng Windows 8.1 pangguna layak pikeun ningkatkeun ka Windows 10. haratis, salami pamutahiran lumangsung dina sataun ti tanggal release awal Windows 10. Tapi Windows RT jeung édisi perusahaan masing-masing tina Windows 7, 8, jeung 8.1 teu kaasup ti tawaran ieu.

Éta parantos ngajantenkeun karagaman Windows 10 varian ngahérankeun, sareng kanyataanna genep édisi Windows 7 sareng opat édisi Windows 8 parantos ngalangkungan, anu, leres, ngagaduhan sababaraha versi tambahan pikeun pasar régional anu tangtu.

Windows 10 Imah

ieu édisi leuwih dasar sadaya. Éta berorientasi ka PC, laptop, tablet ... kalebet pilihan dasar sareng konvensional. Sababaraha di antarana nyaéta Cortana, browser Microsoft Edge, sareng téknologi biometrik Windows Hello. Éta ogé gaduh aplikasi sanés sapertos Surat, Poto, Peta, Kalénder atanapi Musik sareng Pidéo. Kanggo sabagéan ageung pamaén anjeun ogé tiasa mendakan kaulinan kalayan Game Bar.

Windows 10 Pro

Sapertos dina kasus sateuacana, édisi ieu ditujukeun pikeun jinis alat anu sami, tapi salian pikeun ngahijikeun sadayana di luhur, sababaraha pilihan ditambah kana profésional sarta UKM.
Salaku conto, anjeun tiasa ngandelkeun dukungan manajemén kawijakan grup atanapi tiasa nganggo téknologi Bitlocker sareng Desktop Jauh. Dina pilihan ieu pikeun profésional, téknologi sapertos Device Guard diterapkeun, anu ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngamankeun alatna tina ancaman éksternal ku cara anu langkung kuat.

Windows 10 perusahaan

Ieu versi idéal pikeun pausahaan gedé jeung/atawa nu merlukeun panyalindungan gede dina alat-alat bisnis maranéhanana jeung data nu maranéhna nanganan. Éta kalebet anu disebut DirectAccess anu ngamungkinkeun para pangguna jauh ngaksés jaringan internal ngalangkungan struktur anu sami sareng VPN. Éta ogé ngagaduhan AppLocker, nu ngidinan Anjeun pikeun ngawatesan aplikasi nu tangtu dina alat.
Hiji-hijina kalemahan nyaéta édisi ieu ngan tiasa diaksés ku program Lisénsi Volume Microsoft.

AppLocker mangrupikeun konci aplikasi (palindung aplikasi)

Windows 10 Atikan

Sakumaha ngaranna nyebutkeun, versi ieu dipaké pikeun organisasi akademik. Éta ogé gaduh AppLocker, Device Guard, atanapi DirectAccess, sareng aksés ka édisi ieu Windows 10 diwatesan ku program Lisénsi Jilid Microsoft. Nanging, Cortana ditumpurkeun dina édisi ieu, hal anu henteu resep ku pangguna.

Lalaki anu nganggo versi Windows 10

Windows 10 Pro Atikan

Ieu mangrupikeun édisi canggih tina anu sateuacana anu diluncurkeun dina 2016 kalayan tujuan éta produsén hardware ngarasakeun lisensi husus pikeun atikan primér sarta sekundér di nagara kayaning Amérika Serikat atawa Australia. Salaku parobahan kalawan versi saméméhna kami boga "Set Up Sakola Pcs" aplikasi anu ngamungkinkeun urang pikeun masang sistem operasi sarta preferensi tangtu umum pikeun atikan / lingkungan akademik ngaliwatan USB drive.

<Set up Schools PCs está dirigida a los administradores de la redes tecnológicas de los colegios e instituciones educativas

Windows 10 Perusahaan LTSB

Ieu édisi ditingkatkeun tina Windows 10 Perusahaan. Bédana maranéhanana nyaéta dukungan jangka panjang atawa rojongan jangka panjang. Hal anu paling pikaresepeun nyaéta aranjeunna ngajamin dukungan 10 taun kalayan pembaruan kaamanan saatos peluncuranna, sanaos aranjeunna henteu nampi apdet kaamanan deui saatos éta. Nanging, aranjeunna henteu kalebet sababaraha aplikasi asli atanapi Windows Store.

Windows 10 Mobile

Sakumaha nami nunjukkeun, éta mangrupikeun versi anu berorientasi smartphone sarta tablet leutik. Sadaya pilihan anu ditujukeun pikeun pangguna akhir alat ieu kalebet, kalebet téknologi Continuum atanapi versi mobile (sareng toél) Office.

Windows 10 Mobile Enterprise

varian bisnis keur versi mobile tina Windows 10. Ieu dicandak ngaliwatan lisensi volume, sarta diantara béda pangpentingna nyaéta kontrol jeung manajemén apdet sarta kadali telemetry. Manajemén "armada" alat perusahaan sareng sababaraha perbaikan dina fitur kaamanan ogé kalebet bédana.

Windows 10 IoT

Anjeunna teh cikal dahan Windows Embedded sarta eta dijieun pikeun gelombang anyar solusi dina Internet of Things jeung memang. Éta ngagaduhan tilu subédisi: IoT Core, IoT Enterprise, sareng IoT Mobile Enterprise.
Versi Enterprise langkung berorientasi kana solusi terpadu di perusahaan produksi sadaya jinis produk, sareng di dieu Microsoft parantos lami ngajak pamekar naon waé pikeun ngaunduh vérsi ieu (anu henteu kalebet desktop Windows 10 sapertos kitu) pikeun damel sareng aranjeunna sareng sadayana. rupa-rupa solusi IoT.

Windows 10 S

Komitmen Microsoft kana awan sareng pendidikan pikeun bersaing sareng kauntungan tina platform sapertos Chrome OS mangrupikeun bandéra na. Vérsi ieu geus tungtungna ngaleungit. Hasilna mangrupikeun varian Windows 10 anu ngabatesan kami tina masang aplikasi ka Windows Store sareng ku kituna milarian kaamanan sareng kontrol anu langkung ageung.

Windows 10 Tim

Microsoft ngaluncurkeun Surface Hub anu unik, TV pinter kalayan vérsi khusus Windows 10 anu dituju kamar konferensi. Diantarana bédana nyaéta panggunaan antarmuka toél, ayana layar wilujeng sumping anu ngagentos layar konci, ogé aplikasi khusus sapertos Papan Tulis atanapi, tangtosna, Skype for Business, ogé anu diadaptasi sanésna sapertos web browser. file atawa alat Konfigurasi.

Windows 10 Pro pikeun Workstations

Panganyarna tina édisi anu sayogi Windows 10 parantos didamel pikeun pangguna workstations sarta server kalawan spésifikasi hardware leuwih canggih tur ambisius. Diantara perbaikan ieu mangrupa integrasi sistem file disebut Resilient File System (ReFS) husus pikeun volume badag data, rojongan memori pengkuh (modul NVDIMM-N).

Sakumaha anjeun tiasa tingali, teu aya versi anu tiasa urang cicing. Sababaraha langkung lengkep tibatan anu sanés tapi aranjeunna ogé khusus pikeun sababaraha skenario beton. Kalayan anu anjeun kedah janten anu mutuskeun mana anu tetep saatos maca tulisan ieu. Kami ngarepkeun éta ngabantosan anjeun mupus mamang anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.