Naon sareng kumaha cara ngadamel VPN dina Windows 10

Windows 10

Pasti dina langkung ti hiji kasempetan anjeun parantos nguping ngeunaan VPN. Mangrupikeun salah sahiji cara anu paling aman pikeun nyambung kana Internét. Kusabab kitu, seueur jalma nganggo hiji dina komputer Windows 10. Dina kaseueuran kasus, aranjeunna nganggo aplikasi, sanaos kami tiasa nyiptakeun sorangan dina sistem operasi. Ieu anu bakal kami pintaskeun salajengna.

Ku cara kieu, salian ti terang naon ari VPN, urang bakal ningali léngkah-léngkahna tiasa ngadamel hiji dina komputer urang nganggo Windows 10. Mangrupikeun prosés anu langkung saderhana tibatan anu dipikiran, sareng éta pasti aya gunana sepanjang waktos.

Naon ari VPN

VPN

Jaringan VPN mangrupikeun jaringan lokal dimana pangguna nyambung ka jaringan tapi dipisahkeun sacara géografis. Akses dilumangsungkeun ngalangkungan Internet, sareng éta hartosna urang bakal tiasa napigasi kalayan aman sareng andal, sajaba ngatur file urang ku cara pribadi sepanjang waktos. Mangrupikeun jinis konéksi anu janten popularitas di pasar, utamina kusabab éta nyandak urang seueur kaunggulan:

  • Privasi sareng karusiahan data
  • Hindarkeun sénsor (aksés kana eusi anu diblokir di nagara urang)
  • Kaamanan anu langkung ageung
  • Laju hadé

Kumaha cara nyieun konéksi VPN dina Windows 10

Nyiptakeun VPN

Sakali kami terang naon éta, kami ayeuna siap ngadamel konéksi VPN dina Windows 10. Léngkah-léngkah pikeun nuturkeun henteu rumit, sareng panginten sabagian anjeun parantos ngalaksanakeunana. Ayeuna seueur perusahaan anu ngagunakeun jinis jaringan VPN ieu pikeun pagawé pikeun ngaaksés karyana. Utamana upami anjeun damel sareng Pagawé Leupas anu aya di saluruh dunya. Mangrupikeun cara anu aman sareng nyaman pikeun digawe.

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta muka éta Setélan Windows 10. Urang tiasa buka ménu mimiti atanapi nganggo kombinasi konci Win + I, mana anu langkung raoseun pikeun anjeun. Dina konfigurasi ieu urang kedah kana jaringan sareng bagian internét anu aya di jerona.

Dina bagian ieu, urang ningali sisi kénca layar, dimana kami ngagaduhan sababaraha pilihan. Salah sahiji pilihan dina daptar nyaéta VPN. Kituna, urang kedah pencét di dinya. Nalika ngalakukeun ieu, urang nampi pilihan anu saluyu dina layar. Anu mimiti dina daptar nyaéta Tambahkeun VPN, sareng simbol +.

VPN

Urang bakal kéngingkeun jandéla anu Windows 10 bakal naros ka kami pikeun nuliskeun kredensial jaringan éta. Data anu urang kedah lebetkeun nyaéta kieu:

  • Panyadia VPN: Urang kedah milih pilihan Windows (terintegrasi)
  • Ngaran sambungan: Lebetkeun nami kanggo sambungan, upami éta mangrupikeun salah sahiji padamelan aranjeunna panginten masihan nami kanggo urang
  • Ngaran atanapi alamat sérver: Urang kedah nempatkeun alamat IP umum tina router
  • Jenis VPN: Bagéan anu urang tiasa milih cara pikeun netepkeun konéksi. Anjeun tiasa milih otomatis, sanaos sanés jaringan anjeun anu anjeun damel, anjeun panginten kedah milih pilihan anu sanés tina anu aya dina daptar éta.
  • Jenis inpormasi login: Anu paling raoseun sareng aman nyaéta nganggo nami pangguna sareng kecap akses
  • Ngaran na sandi: Di dieu urang kedah ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anu dimaksud. Upami éta jaringan, aranjeunna bakal parantos masihan inpormasi ka kami.

Sakali kami ngalebetkeun inpormasi ieu dina jandéla ieu, anu kedah kami lakukeun nyaéta klik simpen. Kucara kieu, sambungan VPN ieu anu nembé urang damel dina Windows 10 ayeuna resmi. Éta bakal disimpen sacara otomatis sareng urang bakal tiasa langsung ngakses.

Nalika ngeunaan panyambungan, Urang tiasa ngalakukeun éta ku ngaklik ikon WiFi anu nembongan dina taskbar. Ku ngaklik éta, kami nampi sadaya konéksi anu kami sayogi sareng di luhurna kami bakal kéngingkeun jaringan VPN anu dimaksud. Ku cara ieu, anjeun tiasa nyambung kana cara saderhana.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.