Naon BIOS sareng naon fungsina dina komputer?

panganteur mios

Komputer parantos ngalangkungan prosés évolusi anu ngajantenkeun aranjeunna langkung diaksés sareng kaharti ku pangguna. Nanging, aya aspék anu sigana tetep aya dina tangan para ahli dina widang éta, kusabab tingkat pajeulitna. Sanajan ieu leres dina widang naon waé, Dina komputasi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyarita dina istilah basajan ngartos loba hal. Ku sabab kitu, dinten ayeuna urang badé ngalakukeun éta pikeun ngajelaskeun naon BIOS dina komputer sareng pikeun naon éta.

Upami anjeun parantos milarian cara masang sistem operasi atanapi prosés anu langkung rumit sapertos Overclocking, anjeun tiasa mendakan konsép BIOS. Dina rasa éta, sanaos sigana topik anu rada rumit, kami bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana ngeunaan éta, ku cara anu paling sederhana.

Naon Bios?

BIOS mangrupikeun akronim pikeun Input Dasar / Sistem Outpout, nyaéta Sistem Input sareng Output Dasar. Ieu mangrupikeun chip anu dilebetkeun kana motherboard anu ngandung firmware anu tanggung jawab ngalaksanakeun sababaraha prosés anu ditujukeun pikeun ngatur ngamimitian komputer, ngaktifkeun jasa sapertos ngawaskeun suhu prosesor, mariksa hardware anu nyambung, sareng seueur deui. 

Ku cara kieu, éta mangrupakeun kombinasi hardware jeung software kalawan tujuan validating yén komputer meets standar minimum pikeun cede kontrol ka sistem operasi. Ieu naha unplugging RAM contona bakal ngakibatkeun komputer gagal cék mios.

sajarah BIOS

Istilah BIOS diciptakeun dina 1975 kalayan datangna sistem operasi CP/M ku élmuwan komputer Gary Kidall.. Kidall didefinisikeun salaku BIOS bagian tina sistem na anu tanggung jawab pikeun ngamimitian alat sareng anu berinteraksi sareng hardware, ngesahkeun yén sadayana leres.

Sistem operasi engké ogé ngagaduhan modul pikeun tujuan ieu. Sanajan kitu, saeutik-saeutik mimiti ditinggalkeun dina leungeun chip nu diasupkeun motherboard nu. Ku cara kieu, BIOS janten panghalang kaamanan munggaran pikeun ngamimitian komputer, nyegah aktivasina upami komponén inti leungit.

Naon fungsi BIOS?

Janten jelas ngeunaan naon BIOS sareng kumaha éta janten bagian tina komputer pribadi, éta patut terang fungsina. Dina harti éta, Urang tiasa nyebatkeun yén tugas unsur ieu tiasa dibagi kana 3 kelompok ageung: manajemén boot, pariksa hardware sareng aktivasina jasa.

Di handap ieu kami bakal nyaritakeun naon unggal aspék ieu sareng kumaha aranjeunna diurus ku BIOS.

manajemén boot

Manajemén boot didasarkeun kana panyadiaan sadaya anu dipikabutuh pikeun ngawasa komputer kana sistem operasi.. Dina rasa éta, aya sababaraha cara pikeun ngahontal ieu: hard drive, CD, mémori USB sareng bahkan jaringan. Dina hal ieu, mios tanggung jawab pikeun ngajadikeun otomatis kaputusan ieu dumasar kana konfigurasi saméméhna, dimana urang nangtukeun urutan prioritas sumber boot ieu.

pariksa hardware

Pamariksaan hardware mangrupikeun daérah sanés dimana fungsi BIOS pindah. Ieu mangrupikeun mékanisme anu tujuanana pikeun ngonfirmasi yén sadaya hardware anu gumantung kana fungsi komputer leres-leres nyambung sareng jalanna. Kami gaduh conto anu jelas ngeunaan ieu dina béwara komputer lami nalika dihurungkeun sareng henteu gaduh keyboard anu nyambung.

Ku cara kieu, upami mémori RAM leungit atanapi gagal atanapi henteu aya hard disk, BIOS bakal ngageterkeun waspada dina tungtung verifikasi.. Ogé, dina seueur kasus ieu, éta moal ngijinkeun sistem operasi ngamimitian.

Aktipkeun jasa

merek béda tina motherboards boga rupa-rupa pilihan nu ngalengkepan administrasi sarta manajemén komponén. Dina rasa éta, urang tiasa mendakan papan kalayan pilihan manajemén kakuatan, ngawaskeun suhu sareng laju, sareng seueur deui. Sadaya ieu diaktipkeun langsung ti mios, nalika komputer boot.

Ku cara kieu, BIOS ogé tanggung jawab pikeun ngalaksanakeun sadaya utilitas pelengkap anu motherboard sareng firmware ngahijikeun.

Administrasi sareng manajemén

Sanaos urang henteu nyarios sateuacanna, urang kedah nyorot aspek administrasi sareng manajemén anu ditawarkeun ku BIOS. Ku ngaksés éta, urang gaduh kamungkinan damel sareng fungsi manajeménna, sapertos Overclocking.. Kitu ogé, anjeun tiasa ngonpigurasikeun urutan boot dina raraga nangtukeun yén éta salawasna dimimitian ku palabuhan USB, upami anjeun peryogi eta.

Aspék Sistim Éntri sareng Kaluar Dasar ieu relevan pisan sabab bakal ngamungkinkeun anjeun ngaksés kadali sareng inpormasi canggih ngeunaan sistem éta. Pikeun asup, anjeun kedah ngaksés halaman produsén supados terang konci atanapi kombinasi konci anu nuju kana antarmukana.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.