Naon Windows PowerShell

jandéla powershell

Administrator sistem gaduh alat anu pikaresepeun anu henteu salawasna dianggo: Windows PowerShell. Hatur nuhun kana éta, anjeun tiasa ngajadikeun otomatis seueur tugas atanapi sahenteuna ngalaksanakeunana dina cara anu langkung teratur sareng terkendali.

Gagasan ieu dilahirkeun di 2003 kalayan nami MONAD sareng tilu taun saatosna diluncurkeun ka umum kalayan nami ayeuna pikeun presentasi Windows Vista. Salajengna, éta ogé geus kaasup kana versi Windows 7, Windows 8 jeung Windows 10. Sajaba ti éta, éta ogé mungkin pikeun masang Powershell dina sistem Linux Ubuntu jeung MacOS.

Dina waktu anu singget dipikanyaho yén ideu pikeun ngaluncurkeun Windows Powershell parantos suksés. Ti Microsoft ieu ensured yén mastering alat ieu bakal jadi skill pangpentingna manajer bakal butuh di mangsa nu bakal datang. Pikeun anu nyalira eta patut nengetan.

Windows Powershell: alat anu kuat

Windows PowerShell mangrupikeun alat anu diciptakeun ku ide anu saé pikeun ngagampangkeun kahirupan pikeun programer. Dina komputasi, éta dibéré ngaran kerang ka panganteur garis paréntah anu fungsi utama pikeun ngumpulkeun informasi sarta ngaéksekusi program. Nyatana, Windows PowerShell mangrupikeun cangkang paréntah modéren anu didamel ku cara nyandak anu pangsaéna tina fitur anu penting tina cangkang sanés.

cangkang kuat ieu ngagunakeun Microsoft basa naskah, ngajantenkeun tugas-tugas ieu langkung gampil dilaksanakeun. Di sisi anu sanés, éta ngagunakeun basa pamrograman anu dikembangkeun dina .NET Framework Microsoft, salah sahiji anu paling seueur dianggo di dunya.

Ayeuna aya sakitar 130 alat garis paréntah dina PowerShell. Hatur nuhun ka aranjeunna, agility gede kahontal nalika ngalaksanakeun tugas paling beragam, duanana dina sistem lokal jeung jauh.

Pikeun naon Windows PowerShell?

naon windows powershell

Teu aya ragu yén ieu téh salah sahiji solusi pangalusna dirancang ku Microsoft di kali panganyarna. PowerShell tiasa janten bantosan anu saé pikeun pangguna anu hoyong ngahontal tingkat otomatisasi tugas-tugasna, tina panéangan dugi ka ékspor inpormasi dina komputer anu aya jaringan.

Sadaya tindakan dilaksanakeun ngaliwatan kombinasi paréntah (paréntah ngidinan o cmdlét) sarta ngaliwatan naskah. Ieu sababaraha utilitasna:

Aksés pikeun inpormasi

PowerShell ngamungkinkeun urang pikeun ngaksés sistem file komputer, bahkan ngahontal data sareng inpormasi anu paling teu tiasa diaksés, sapertos pendaptaran Windows. Ieu "jalur" tetep kabuka ngaliwatan pamakéan dasar .NET Framework. Ogé, sadaya inpormasi sadia pikeun pamaké garis paréntah tunggal. Total kontrol jeung pisibilitas.

Kamampuhan otomatis

Panginten aspék anu paling narik tina PowerShell, anu kalebet sababaraha cmdlét dasar, paréntah fungsi basajan diwangun kana cangkang. Séjén bisa ditambahkeun kana ieu cmdlét milikna. Masing-masing paréntah ieu tiasa dianggo nyalira atanapi digabungkeun pikeun ngalaksanakeun tugas anu langkung kompleks., ngahontal gelar anu luar biasa tina automation.

Patali jeung ieu kamampuhan pikeun scalability ditawarkeun ku Windows Powershell. Ngaliwatan skrip cmdlet tunggal, tugas tipe rutin (sapertos ngamutahirkeun sistem operasi) tiasa dilaksanakeun pikeun dieksekusi dina jaringan komputer unggal waktos anu tangtu.

Sambungan jauh

Anu penting ogé nyaéta kamampuan PowerShell pikeun nyambung jarak jauh ka sistem sejen. Conto tiasa janten administrator anu hoyong nyambung ka server anu aya di lokasi fisik anu béda dimana anjeunna tiasa ngaéksekusi paréntah dina cara anu sami sareng upami anjeunna damel langsung.

Sababaraha paréntah PowerShell gunana

jandéla kakuatan

Pikeun ngamimitian damel sareng alat PowerShell, anjeun kedah ngaksés fungsi Run anu kalebet dina Windows ku nuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Sakaligus mencet kenop Windows + R.
  2. Dina kotak Run nu muka salajengna, urang ngetik "PowerShell" teras pencét dina "Nampi".

Ieu daptar cmdlet anu gunana anu tiasa dianggo dina PowerShell, sanaos éta ngan ukur sampling leutik sadayana:

Meunang-Bantuan

Salah sahiji hal anu mimiti diajar pikeun nanganan PowerShell ogé, sabab paréntah ieu bakal nyayogikeun kami kabéh dokuméntasi urang kudu nyaho ngeunaan fungsi, cmdlets, paréntah jeung Aksara. Contona, pikeun neangan nu leuwih seueur tentang cmdlet Meunang-Service, ngetik "Cokot-Bantuan Meunang-Service".

Salin Item

Nganggo paréntah ieu anjeun tiasa nyalin polder atanapi file. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun nyalin sareng ngaganti ngaranana.

Meunang Service

Tilas terang jasa naon anu dipasang dina sistema, boh nu ngajalankeun boh nu geus dieureunkeun.

Nu dipake-Komando

Hal ieu dipaké pikeun ngaéksekusi skrip atawa paréntah PowerShell dina hiji atawa leuwih komputer. Hal ieu dipaké ku nulis Invoke-Command gigireun naskah jeung lokasi pasti na.

Cabut-Item

Paréntah pikeun mupus item naon waé sapertos polder, file sareng fungsi. Hal ieu ngamungkinkeun mupus selektif dumasar kana runtuyan parameter husus.

Meunang-Ngolah

Nganggo PowerShell anjeun ogé tiasa mendakan prosés mana anu dijalankeun (operasina sami sareng paréntah Get-Service).

kacindekan

Dicokot hiji-hiji, sakabéh paréntah ieu sigana teu pisan mangpaat. Poténsi leresna diungkabkeun nalika paréntahna digabungkeun sareng parameter anu sanés. Ieu dimana maranéhna manggihan poténsi pinuh maranéhanana.

Tungtungna, upami urang hoyong terang sadaya cmdlet PowerShell anu sayogi, anu kedah urang laksanakeun nyaéta ngalaksanakeun paréntahna. "Témbongkeun-Komando", nu bakal muka jandela mintonkeun daptar panjang sadaya paréntah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Boris cenahna

    Loba kecap pagawéan jeung hésé pisan dicerna. Abdi henteu terang kanggo naon éta

  2.   Marcelo Doctorovich cenahna

    Kumaha kuring ngamutahirkeun?