Kumaha nyetél jaringan tamu nirkabel

jaringan wifi tamu

Urang kedah jujur ​​​​sareng ngaku: teu aya anu tiasa hirup tanpa Internét. Muhun, meureun kuring bisa, tapi ... Dupi éta patut? Di sagigireun guyonan, urang sadayana ngalaksanakeun kahirupan sapopoe nganggo telepon sélulér, siap nampi sareng ngabales pesen, atanapi konsultasi naon waé dina internét atanapi dina aplikasi. Dina pos ieu urang bade ningali kumaha nyetél jaringan tamu nirkabel, kalawan tujuan sing saha wae nu ngaliwatan imah urang bisa ngagunakeun eta.

Naha perlu ngalakukeun hal sapertos kieu? Teu cukup ku urang masihan aranjeunna sandi pikeun WiFi imah? Urang tiasa ngalakukeun éta, tangtosna, sanaos tina sudut pandang kaamanan anu sanés mangrupikeun hal anu paling cerdas.

Alesan pikeun ieu malware jeung kamampuhna pikeun nginféksi alat nu disambungkeun ka jaringan nu sami. Hiji conto bakal kieu: salah sahiji tamu urang, ka saha kami geus disadiakeun aksés ka jaringan WiFi urang, teu ngahaja ngundeur program jahat kana handphone-Na. Malware tiasa nganggo jaringan asal urang pikeun nginféksi sadaya alat anu nyambung ka éta: telepon sélulér, komputer, tablet, jsb. Musibah.

Ku nyieun jaringan nirkabel tamu kami ngawatesan ruang lingkup serangan poténsial ieu. Upami ieu kajantenan, karusakan bakal diwatesan. Kalayan jaringan wifi ieu ngan ukur pikeun sémah sareng tamu, Urang tiasa teras janten host anu ramah tanpa kedah ngabahayakeun kasalametan urang sorangan. Éta fungsina pikeun ngagambarkeun yén ieu mangrupikeun pilihan anu biasana dianggo ku pamilik apartemen pikeun nawiskeun panyewa.

Naon kahayang téh jaringan tamu nirkabel?

Jaringan nirkabel tamu bisa dihartikeun salaku titik aksés terasing disambungkeun ka urang router. Dina kaayaan normal, sadaya alat nu urang boga di imah nyambung ka router ngaliwatan titik husus, ngagabung babarengan pikeun ngabentuk jaringan. Kasus jaringan tamu téh sarua, kalawan hijina bédana éta ngagunakeun titik aksés séjén.

wifi portabel
Tulisan anu aya hubunganana:
WiFi portabel: sambungan Internet ti mana

Kalayan sistem ieu, sémah urang bakal tiasa nyambung ka Internét ngalangkungan router bumi, tapi aranjeunna moal tiasa ngaksés sesa jaringan asal (upami urang henteu ngijinkeun, tangtosna). Kauntungan sejen tina gagasan ieu éta Hosts bisa ngadalikeun speed sambungan broadband, hal dianjurkeun pikeun nyegah datang disambungkeun ti ngagunakeun sagala rubakpita jeung Internet pamakéan pikeun sésana ti kaleungitan speed na fluidity.

Nyetél jaringan tamu nirkabel step by step

jaringan wifi tamu

Sanajan sigana pajeulit, kaleresan éta Nyiptakeun salah sahiji jaringan terasing ieu cukup saderhana. Teu perlu nyolok kabel anyar, atawa menta idin nanaon ti pausahaan panyadia ladenan internét. Router bumi, henteu paduli jinisna, ngagaduhan pilihan pikeun ngalaksanakeun operasi ieu. Kami ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeunana:

  1. Pikeun dimimitian ku, Kami angkat ka komputer kami sareng dina bar teang browser kami lebetkeun alamat IP tina router kami. Urang tiasa mendakanana dina manual pangguna alat. Lamun urang teu boga eta di leungeun, urang tiasa nyobian 192.168.1.1 atawa 192.168.0.1, nu paling umum.
  2. Di handap ieu kotak dialog dimana urang kudu tulis nami pangguna sareng kecap akses administrator urang.
  3. Lajeng, dina bagian on Setélan router, urang ngaktipkeun pilihan "Otorisasi aksés ka sémah atanapi Tamu Network". Kadang-kadang datang kalawan ngaran béda, gumantung kana model router.
  4. Urang milih kotak centang jeung urang tambahkeun nami jaringan tamu (Dina panel kontrol tina routers tangtu, eta ditunjuk salaku SSID). Ieu bakal janten nami jaringan anu bakal katingali ku tamu urang dina alatna nalika aranjeunna nyobian nyambung.

Saatos ngalengkepan léngkah-léngkah ieu, jaringan nirkabel tamu énggal bakal sayogi, sanaos dina sababaraha kasus peryogi sababaraha menit kanggo tiasa katingali.

Sababaraha saran pikeun kaamanan

Ayeuna urang parantos ngonpigurasikeun jaringan nirkabel urang pikeun sémah di bumi, sateuacan sacara bébas nawiskeun ka sémah, disarankeun pikeun tumut kana sababaraha ukuran pikeun nguatkeun kaamanan urang sorangan. Perhatikeun aranjeunna:

  • Anu mimiti: perlu set hiji sandi anyar pikeun jaringan anyar. Ku cara ieu, ngan ukur jalma anu ku kami parantos nyayogikeun kecap konci ieu anu tiasa aksés kana éta.
  • Éta ogé merenah set tipe enkripsi, dipilih WPA2, algoritma paling dipercaya nu aya dina alat ayeuna. Ieu dipikabutuh pikeun nyegah inpormasi anu dikirimkeun liwat WiFi dicegat ku pihak katilu.
  • Hal sanés anu kedah dilakukeun nyaéta pupus centang kotak pikeun "Otorisasi sémah pikeun ngakses sumberdaya jaringan lokal". Ieu mangrupikeun setélan anu henteu salawasna némbongan salaku pilihan, tapi upami éta, éta langkung saé ngagunakeunana.
  • Tungtungna, anjeun kedah mareuman pilihan "Otorisasi aksés ka setélan"., lamun aya.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.