Kumaha carana ngadamel layar dina Windows 11

Alat Snipping Windows 11

Upami hoyong terang kumaha nyandak potret layar dina Windows 11, anjeun geus ngahontal artikel katuhu. Tulisan ieu bakal nunjukkeun anjeun sadaya pilihan anu disayogikeun ku Microsoft pikeun urang nyandak potret layar, henteu paduli jinis keyboard anu kami anggo.

Sareng kuring nyebatkeun yén éta gumantung kana keyboard anu kami anggo, sabab keyboard TKL (tanpa keyboard nomer) parantos janten populer pikeun sababaraha waktos, janten sababaraha fungsi sadia ti keyboard sorangan pikeun nyandak Potret layar, aranjeunna henteu sayogi.

Layar Nyetak

Print Pant

Metodeu klasik pikeun nyandak potret layar dina Windows dina keyboard pinuh nyaéta mencét kenop Print Screen (Urang ogé bisa manggihan eta salaku ImpPnt, Print Screen PrtScn ... varian Print Screen atawa Print Screen dina basa Inggris) konci nu bisa rupa-rupa lokasina gumantung kana naha éta téh keyboard pinuh pikeun komputer desktop atawa laptop.

Dina kibor pinuh, tombol Print Screen aya lokasina ngan sanggeus konci F12. Dina notebook, konci ieu biasana diintegrasikeun kana kenop Fungsi ku mencét kombinasi sareng kenop Fn.

Sakali kami nyandak gambar layar, naon anu urang leres-leres dilakukeun nyaéta salin gambar anu dipidangkeun dina komputer urang ka clipboard. Upami urang hoyong nempelkeun langsung kana dokumen, angkat ka dinya sareng pencét tombol Control + V pikeun nempelkeun.

Tapi, upami urang hoyong motong atanapi ngédit éta, urang kedah paste kana aplikasi Paint pikeun nyieun file, file nu urang tiasa nyimpen, babagi, edit.

Print Screen + Win

Kalayan bubuka konci Win dina kibor, Microsoft dilaksanakeun a Métode anyar pikeun nyandak potret layar nganggo keyboard. Nanging, teu sapertos pilihan sateuacana, nganggo metodeu ieu, file bakal otomatis didamel dina komputer urang.

Sadaya Potret layar anu urang lakukeun ku kombinasi konci Print Screen + Win disimpen dina diréktori Gambar - Potret layar.

Lamun ngagunakeun duanana tombol Print Screen nyalira tur dipirig ku kenop Win, éta kudu dianggap yen, lamun urang boga dua atawa leuwih monitor, pilihan ieu. bakal nangkep sadaya monitor dina hiji gambar.

Win + Shift + S

Kalayan datangna Windows 10, Microsoft ngenalkeun a kombinasi konci anyar pikeun nyandak Potret layar Ngaliwatan potong kompas keyboard Win + Shift + S. Kombinasi kenop ieu ngamungkinkeun urang nyieun 4 tipena béda newak:

screenshot Windows 11

Potongan sagi opat

Pilihan kahiji ditémbongkeun mangrupa salah sahiji anu ngamungkinkeun urang nyieun hiji cutout bujur. Nalika milih jinis potongan ieu, urang kedah ditandaan ku beurit daérah sagi opat anu urang badé nyandak layar.

Kliping Freeform

Pilihan kadua sadia freeform clipping, ngamungkinkeun urang nyandak potret layar ku milih daérah anu badé dicandak. Upami urang ngan ukur hoyong nyandak potret layar hiji jalma, urang tiasa motong siluetna ku kituna ngan ukur jalma éta anu direbut.

Motong jandela

Pilihan clipping jandela idéal pikeun nyieun a Potret layar tina jandela aplikasi dimana urang aya. Pilihan ieu biasana dianggo pikeun ngalakukeun tutorial, dimana ngan ukur jandela aplikasi anu urang bahas ditampilkeun sahingga urang nyegah latar tukang ngaganggu perhatian.

Cropping layar pinuh

Kalawan pilihan kaopat jeung panungtungan, clipping layar pinuh, urang tiasa ngadamel a newak sadaya item nu dipintonkeun dina layar.

Sakali kami nyandak screenshot, urang kedah ngakses puseur bewara tur nyimpen screenshot nu geus urang dijieun. Upami niat urang nyaéta nyandak sababaraha Potret layar terus-terusan, ieu sanés pilihan, sabab éta maksa urang pikeun ngahémat newak ku cara newak.

Win + G.

screenshot xbox gamebar

La bar kaulinan xbox mangrupikeun alat sanés anu disayogikeun ku Microsoft pikeun nyandak potret layar ngalangkungan potong kompas keyboard.

Xbox Gamebar mangrupikeun alat anu disayogikeun ku Microsoft pikeun pangguna anu nganggo PC pikeun maénkeun kaulinan ngarekam video kaulinan Anjeun tanpa kedah nganggo aplikasi pihak katilu.

Urang tiasa ngarekam layar alat-alat urang, salami alat-alatna nyumponan sarat hardware minimum. Ku ngaklik tombol anu diwakilan ku bunderan, bakal nginpokeun ka urang naha urang tiasa ngarekam layar atanapi henteu.

Tapi, sajaba, éta ogé ngamungkinkeun urang nyandak screenshot ti menu Capture, jandela nu dipintonkeun di belah kénca juru luhur layar nalika urang mencet kombinasi konci Win + G.

Potret layar disimpen dina aplikasi Xbox Gamebar, sareng ngan ngamungkinkeun urang pikeun nyalin kana clipboard pikeun nempelkeun engké dina aplikasi dimana urang hoyong nganggo éta.

Aplikasi snipping

Ngaliwatan aplikasi Snipping, urang tiasa ngaksés éta pilihan sarua ditawarkeun ku potong kompas keyboard Win + Shift + S, Tapi kalayan pungsionalitas tambahan ngamungkinkeun urang pikeun netepkeun waktos reureuh ti nalika urang ngalaksanakeun tindakan dugi ka dilaksanakeun.

Alat Snipping Windows 11

Ngaliwatan aplikasi Snipping Tool, urang ogé tiasa ngadamel 4 jinis panangkepan:

Modeu sagi opat

Éta ngamungkinkeun urang nyandak potret layar dina bentuk sagi opat.

Modeu jandela

Modeu ieu ngamungkinkeun urang nyandak potret layar tina aplikasi anu parantos dibuka dina latar payun.

Modeu layar lengkep

Ngagunakeun mode ieu, urang bakal nyandak hiji screenshot sakabéh layar sakumaha urang ningali eta.

modeu formulir bébas

Alat bentuk bébas ngamungkinkeun urang ngadamel potongan gratis, nyaéta, bentuk khusus, bunderan, segitiga, motong jalma atanapi barang.

Sakali kami parantos milih jinis alat anu urang hoyong dianggo, urang kedah klik pilihan Reureuh. Pilihan ieu nawiskeun urang 4 pilihan:

  • Tanpa reureuh.
  • 3 reureuh detik.
  • 5 reureuh detik.
  • 10 reureuh detik.

Sakali kami geus dijieun newak, ieu bakal muncul dina pangropéa snippet, redaktur anu urang tiasa ngarobih ukuran, ngadamel anotasi, ngabagi gambar ...

Aplikasi pihak katilu

Saatos ningali sajumlah ageung metode anu disayogikeun ku Microsoft pikeun urang nyandak potret layar, nganggo aplikasi pihak katilu henteu aya gunana.

bagikeun X

Upami anjeun ngagaduhan kabutuhan pisan husus sareng anu ditawarkeun ku Microsoft henteu nyumponan kabutuhan urang, urang tiasa ngagunakeun aplikasi Share X, aplikasi open source anu urang tiasa unduh ngalangkungan tautan ieu.

ShareX ngamungkinkeun urang Jieun workflows sakali urang ngalakukeun newak, métode séjén pikeun nyandak Potret layar, bagikeun newak sakali diédit, rekam layar dina format GIF, rekam video, néwak kaca web lengkep ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.