Kumaha pormat sareng masang Windows 10 dina komputer anjeun

windows-10-install

Aya patarosan anu sering ngeunaan kumaha pormat sareng masang Windows 10 dina komputer anjeun dina cara anu panggancangna sareng paling gampang. Dinten ieu dina tutorial éta kami hoyong ngajarkeun anjeun cara ngalakukeun éta. Upami anjeun parantos gaduh salinan Windows 10 diaktipkeun sareng dijalankeun dina alat anjeun, hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa pormat sareng masang Windows 10 dina komputer anjeun tanpa kaleungitan aktivasina, atanapi pasang éta bersih saatos ngamutahirkeun tina Windows 7 atanapi Windows 8.1, sahingga urang tiasa ngaleungitkeun parangkat lunak anu parantos disertakeun. Ieu mangrupikeun tutorial anu saé upami anjeun nembé ngagaleuh Windows 10 PC sareng hoyong ngantepkeun éta bersih pisan pikeun ngamimitian ngagunakeunana sakumaha anjeun resep, tanpa aplikasi anu dipaksa ku pabrikna.

Kami badé ngalakukeun naon anu katelah «instalasi beresih«, Nyaéta, urang badé pasang deui sistem operasi dina komputer urang, ngaleungitkeun sadaya data anu sanés has tina sistem operasi, pikeun ninggali éta lengkep rapi, nyaéta, tanpa parangkat lunak anu teu ngagaduhan Windows 10 sacara standar. Hanjakalna, Windows 10 henteu leres-leres bersih tina parangkat lunak, sabab urang bahkan mendakan jalan pintas ka Candy Crush saga, nanging, aya sababaraha hal, sareng sadaya Kotak sareng aplikasi ieu urang tiasa ngaleungitkeun saatosna. Ieu mangrupikeun hal anu kuring nyarankeun sacara pribadi ka saha waé anu mésér PC énggal, hal anu biasana kuring lakukeun nalika alat anyar sumping dina panangan abdi nyaéta ngalaksanakeun "pamasangan bersih" ieu pikeun nyalametkeun mimpi buruk di hareup ku bloatware.

Upami urang asalna tina Windows 7 atanapi tina Windows 8.1

Windows 10

Kami bakal ngamutahirkeun heula, upami éta parantos ngalangkungan 29 Juli, hapunten Kami nyaritakeun yén pembaruan éta moal gratis. Janten teraskeun pikeun kéngingkeun lisénsi Windows 10 anjeun, atanapi ngagaduhan anjeun gampang. Janten, eAnjeun milih modeu pembaruan ku ngaklik ikon pembaruan atanapi ku cara ngaunduh installer ieu anu diluncurkeun Microsoft kanggo anu paling jauh di tukang nuhun ieu numbu yén urang parantos tinggaleun. Sakali unduhan Windows 10 réngsé sareng pamasanganna parantos dimimitian, édisi Windows 10 anu urang pasang bakal pakait sareng permanén Windows 7 atanapi Windows 8 lisénsi kami anu kagungan.

Kusabab kitu, Penting pikeun urang nyerat lisénsi bisi aya kasalahan dina pamasangan sareng urang kedah ngalih kana alternatif .ISO. Pikeun milarian lisénsi pikeun komputer urang nganggo Windows 7 atanapi Windows XNUMX, urang bakal nuturkeun tutorial ieu anu parantos kami rencanakeun dina wéb, upami anjeun henteu terang kumaha mendakanana, tangtosna.

Sareng kami parantos gaduh sadayana anu diperyogikeun, ayeuna urang kantun ngantosan pembaruan janten lengkep, éta bakal nyandak waktos teras urang bakal gaduh layar konfigurasi, janten sabar. Henteu aya kajadian upami peryogi langkung ti dua atanapi tilu jam, sadayana bakal gumantung kana jumlah data anu urang gaduh dina alat anu dipasang. Ayeuna urang bakal neraskeun sareng tutorial salajengna pikeun ngabersihan deui masang sistem sareng henteu nyéred inpormasi.

Pormat Windows 10 gancang

1366_2000-2

Microsoft sadar yén éta kedah nyandak léngkah kualitatif dina Windows 10 sareng éta ogé. Éta parantos ngajantenkeun tugas pormat alat langkung gampang, kumargi ayeuna moal diperyogikeun pikeun ngalereskeun toko upami urang kirang terang, sareng éta aya dina bagian konfigurasi. Mimiti, urang badé mastikeun yén pembaruan sareng aktivasina salajengna parantos dilaksanakeun leres, atanapi upami henteu, kaitkeun konci kami anu sateuacanna. Pikeun ngalakukeun ieu, urang bakal nuturkeun léngkah ieu:

  1. Urang buka Setélan
  2. Hayu urang buka Pembaruan sareng Kaamanan
  3. Dina Aktivasina kami pastikeun yén éta diaktipkeun

Leres éta, Kami bakal tiasa terang henteu ngan ukur salinanna diaktipkeun, tapi kami ogé bakal terang naon jinis Windows 10 anu urang gaduh, boh Home atanapi Pro. Upami henteu diaktipkeun atanapi pesen "Server sistem aktivasina Microsoft jenuh" ditingalikeun, urang kedah ngantosan sababaraha jam sareng sistem anu nyambung kana internét, sareng éta bakal ngaktipkeun nyalira.

1366_2000

Ayeuna urang bakal ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu pikeun pasang deui Windows 10 bersih sareng cabut sadaya bloatware sareng adware:

  1. konfigurasi
  2. Ngamutahirkeun sareng Kaamanan
  3. Cadangan

Así Kami mastikeun yén sistem operasi henteu rusak upami aya anu lepat. Sareng urang teraskeun:

  1. konfigurasi
  2. Ngamutahirkeun sareng Kaamanan
  3. Pamulihan
  4. Reset PC ieu> Ngawitan

Kami bakal milih pilihan «Pulihkeun setelan pabrik»Sangkan éta gancang sareng langkung épéktip. Sareng ieu sadayana urang, urang ngantosan éta balikan deui sareng teraskeun sareng jandéla konfigurasi. Kami bakal parantos nga-instal ulang sistem operasi kami ku cara anu bersih. Sareng ieu parantos aya sadayana, kami arepkeun éta ngabdi pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.