Kumaha masang deui Windows 10 tanpa kaleungitan lisénsi

Windows 10 dioperasikeun saprak Juli 2015

Seueur pangguna anu heran kumaha masang deui Windows 10 tanpa kaleungitan lisénsina. Anu mimiti, urang kedah terang naon bédana antara konci produk sareng lisénsi dina Windows.

Kalayan sékrési Windows 10, Microsoft nyandak pendekatan anyar pikeun konci produk. Nepi ka harita, pamaké bisa nganggo konci produk anu sami dina sajumlah ageung komputer tanpa watesan atanapi masalah.

Ieu ngan hiji konci muka konci sadaya pungsi sistem operasi. Tapi, kalayan sékrési Windows 10, konci produk janten lisénsi digital.

Ku cara kieu, lisénsi digital nyaéta ieu pakait sareng akun Microsoft pamaké sarta, kahareupna ogé pakait sareng hardware tina komputer dimana éta dipasang.

Naon hartina parobahan ieu? Ku nyieun parobahan ieu, Microsoft nyegah pamaké pikeun bisa ngagunakeun konci anu sarua dina komputer béda.

tapi, nyiptakeun masalah anyar. Lamun salah sahiji komponén pakakas urang diganti, lisénsi ceases janten valid, saprak Microsoft bakal ngadeteksi yén éta téh komputer béda.

Untungna, aya solusi pikeun masalah ieu. Solusi ngaliwat unbind lisénsi digital ka tim sateuacan ngagentos komponén sareng ngabeungkeut deui saatosna diganti. Urang bakal ngobrol ngeunaan éta engké dina artikel ieu.

Pasang deui Windows 10 tanpa kaleungitan lisénsina

Sakali kami jelas ngeunaan kumaha Windows 10 lisensi digital jalan, teu perlu ngajelaskeun leuwih.

Pikeun masang deui Windows 10 tanpa kaleungitan lisénsi anjeun, urang henteu kedah ngalakukeun nanaon pisan, salami kami nganggo Windows 10 sareng akun pangguna dimana lisénsina parantos aya hubunganana.

Upami kitu, urang kedah pasang deui Windows nganggo akun pangguna anu sami sareng anu ayeuna dianggo.

Upami anjeun nganggo akun anu sanés, anu lisénsina henteu aya hubunganana, anjeun moal tiasa ngaktifkeun deui salinan Windows upami anjeun saacanna henteu ngabatalkeun tautan sapertos anu kami nunjukkeun anjeun dina bagian salajengna.

Kumaha ngabatalkeun tautan lisénsi Windows tina komputer

Hal kahiji anu kedah urang jelaskeun nyaéta yén henteu salawasna mungkin pikeun ngabatalkeun lisénsi Windows tina komputer, sabab gumantung kana jinis lisénsi éta:

Lisensi ritel / FPP

Lisensi jenis ieu nyaéta anu dipésér sacara mandiri tina alat ti reseller anu otorisasi. Jenis lisénsi ieu, upami éta tiasa dileungitkeun tina hiji alat sareng dianggo dina alat anu sanés.

OEM

Lisensi OEM nyaéta lisénsi pikeun salinan Windows anu tos dipasang dina alat. Jenis lisensi ieu teu tiasa dipisahkeun tina hiji komputer sareng dianggo dina komputer anu sanés.

Upami anjeun henteu terang naon jinis lisénsi komputer anjeun, anjeun tiasa terang ngalangkungan paréntah ajakan ku ngajalankeun aplikasi CMD dina komputer sareng ngetik slmgr /dli

Unlink Windows 10 lisénsi

Upami lisénsi kami tina jinis Eceran, kami tiasa ngabatalkeun tautan tina komputer sareng dianggo deui dina komputer anu sanés ku ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu:

Urang muka CMD kalawan idin administrator.

  • Salajengna, urang ngetik "slmgr / upk" tanpa tanda petik pikeun uninstall lisénsi.
  • Teras we ngetik "slmgr / cpky" tanpa tanda petik pikeun ngahapus lisénsi ti pendaptaran.

Tungtungna, urang kedah ngabalikan deui komputer. Ti titik ieu, komputer bakal boga salinan unactivated tina Windows 10.

Kumaha terang konci / lisénsi Windows 10

Tautan akun Microsoft

Pendaptaran Windows

Upami anjeun henteu hoyong masang aplikasi naon waé pikeun terang Windows 10 konci, anjeun tiasa mendakanana ngalangkungan pendaptaran Windows, nuturkeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap:

Konci Windows tina pendaptaran

  • Urang muka pendaptaran Windows ku ngetikkeun kecap "regedit" (tanpa tanda petik) dina kotak search Windows. Pencét hiji-hijina hasil anu ditampilkeun: Windows Registry.
  • Salajengna, urang buka diréktori.

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/SoftwareProtectionPlatform

  • Di jero diréktori Software Protection Platform, urang néangan file BackupProductKeyDefault. Dina kolom Data, nomer lisénsi Windows dipintonkeun.

ProduKey

Salah sahiji aplikasi anu béda-béda anu aya dina pembuangan urang terang nomer lisénsi salinan Windows kami, ngagunakeun aplikasi ProduKey, aplikasi anu anjeun tiasa unduh ngalangkungan ieu link.

Sakali kami ngajalankeun aplikasina, éta bakal nunjukkeun ka kami jumlah lisénsi pikeun masing-masing sareng unggal produk Microsoft anu parantos dipasang dina komputer kami, dina kolom Product Key.

Panimu konci

Aplikasi gratis sanés anu ngamungkinkeun urang terang lisénsi Windows komputer urang nyaéta Keyfinder. Beda sareng ProduKey, urang kedah masang aplikasina sabab henteu portabel. Aplikasi ieu cocog ti Windows XP saterusna.

Windows Key Finder

Sakali kami ngajalankeun aplikasi, éta bakal otomatis nunjukkeun ka urang nomer lisénsi versi Windows anu parantos dipasang dina komputer urang tina pendaptaran Windows.

Pasang deui atanapi reset Windows 10

Sateuacan reinstalling Windows 10 ku pormat hard drive pikeun miceun kabeh data sarta ngalakukeun hiji bersih install, gumantung kana masalah anu maksa urang ngalakukeun kitu, urang kedah masihan pilihan Windows anu ngamungkinkeun urang pikeun ngareset PC hiji try.

Windows 10 ngenalkeun fungsi anu ngamungkinkeun urang mupus sadaya aplikasi anu parantos dipasang dina komputer, ngantunkeun saolah-olah urang nembé dipasang sistem operasi.

Pilihan ieu langkung gancang tibatan ngaunduh Windows 10 sareng masang, khususna upami anjeun henteu gaduh pangaweruh anu leres.

Upami anjeun hoyong ngareset Windows 10 tinimbang masang deui Windows 10, ieu léngkah-léngkah anu kedah diturutan:

ngareset jandéla

  • Urang asupkeun setélan Windows ngaliwatan potong kompas keyboard Windows + i
  • Salajengna, klik Update sareng kaamanan.
  • Dina kolom kénca, klik Pamulihan.
  • Salajengna, urang angkat ka kolom katuhu, dina bagian Reset PC ieu teras klik dina tombol Start.
  • Dua pilihan lajeng bakal dipintonkeun:
    • Jaga file kuring. Pilihan ieu mupus sadaya aplikasi sareng setelan tina komputer bari ngajaga file.
    • Miceun sadayana. Pilihan ieu ngahapus leres pisan sadaya eusi alat, file, setélan, aplikasi tanpa ngantunkeun jejak.
  • Saatos prosésna réngsé, Windows bakal ngajak urang pikeun ngonpigurasikeun Windows deui saolah-olah éta komputer énggal.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.