Kumaha ngarobih sérver DNS anu dianggo dina Windows 10

Internet

Rada sababaraha taun ka pengker, khususna Dugi ka 1983 nalika pangladén DNS diwanohkeun, cara nga-internetan Internet pisan benten sareng anu dianggo ayeuna. Nyatana, sadaya alamat wéb dilebetkeun dina file HOSTS dina hard drive komputer, ku cara aksés pikeun halaman wéb anu tangtu, alamat IP sérver kedah disimpen heula pikeun tiasa aksés, dina cara anu sami sareng kumaha telepon tiasa dianggo (Pikeun nyauran batur, anjeun kedah mencét nomerna, tapi anjeun ngan ukur bakal terang saha anu anjeun nyauran upami anjeun parantos ngadaptarkeun éta sateuacan).

Ieu dinten henteu kajadian pisan sapertos kitu, urang seuseueurna nganggo domain halaman wéb pikeun aksés, sareng éta aya di dieu dimana faktor pangladén DNS asup, jawab narjamahkeun domain kana sérver.

Naon ari server DNS?

Sakumaha urang disebatkeun, Internét sanés saderhana urang ngawatesan diri pikeun percanten kana sababaraha kali. Nalika ngetikkeun domain dina panyungsi, (contona, windowsnews.com ayeuna), naon anu saleresna kajantenan nya éta komputer anjeun ngahubungi, ngalangkungan panyadia Internét anjeun, sérpér DNS pikeun kéngingkeun alamat IP (anu ngenalkeun Internét) tina wéb, sapertos anu tungtungna tiasa ngaksés kontén na, ku alatan éta, nembongkeun halaman wéb.

Wi-Fi router
Tulisan anu aya hubunganana:
Cara ngabagi konéksi komputer komputer anjeun ka anu sanés ngalangkungan Wi-Fi

Éta sababna, dina sababaraha kasempetan, Server DNS anu paling penting pikeun tiasa ngajamin aksés kana Internét kalayan leresUpami éta henteu aya, kedah ngapalkeun sababaraha nomer pikeun tiap halaman wéb anu ditempatkeun dina palang alamat pangotéktak, langkung hésé pikeun diapalkeun. Sareng, saolah-olah éta henteu cekap, upami sanés kanggo ieu éta bakal langkung rumit pikeun nyiptakeun halaman wébKusabab ayeuna alamat IP biasana dibagi dina panyadia anu sami pikeun ngahémat biaya.

Server DNS

Naha kuring kedah ngarobahna dina komputer kuring?

Dina kaseueuran kasus, sérver DNS anu tiasa dianggo ditetepkeun ku router atanapi modem éta sorangan anu ngamungkinkeun konéksi Internét anjeun. Ku cara kieu, sapertos dina kaseueuran kasus aranjeunna alat-alat anu disayogikeun ku panyadia jaringan, server anu dianggo sacara standar nyaéta operator éta sorangan.

Nanging, masalah nganggo jinis DNS server ieu nyaéta aranjeunna rada laun tibatan perusahaan séjén sapertos Google atanapi Cloudflare, plus kirang ngajamin privasi sareng kaamanan anjeun online sabab aranjeunna anu ngolah sadaya inpormasi anjeun, janten kami nyarankeun pikeun ngarobihna.

router
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon 192.168.1.1 sareng kumaha ngaksésna tina Windows

Ieu kumaha anjeun tiasa ngarobih sérver DNS dina Windows 10

Sakumaha urang disebatkeun, ngarobah sérver DNS disarankeun pisan dina komputer anjeun. Upami anjeun gaduh komputer Windows 10, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  1. Aksés ka setélan windows Mencet kana keyboard komputer anjeun Windows + I atanapi tina aksés anu anjeun bakal mendakan di belah kénca juru handap menu Start.
  2. Dina layar setélan, pilih anu pilihan "Jaringan sareng Internét" jeung, di sisi kénca, pastikeun anjeun aya di bagian "Status".
  3. Dina bagian setélan anu maju, pilih "Robah pilihan adaptor", anu bakal nyandak anjeun kana jandéla énggal tina panel kontrol Windows anu lami.
Ngarobih server DNS dina Windows 10: milih ngarobih pilihan adaptor

Pilih "Robah pilihan adaptor" dina setélan jaringan anu maju

  1. Anjeun bakal tiasa ningali kumaha sadaya konéksi nirkabel sareng jaringan anu dianggo ku Windows ditampilkeun dina jandéla kabuka anu énggal. Anjeun kedah milih anu anjeun anggo teras -Klik katuhu pikeun aksés "Properties".
  2. kiwari, Anjeun kedah ningali dua pilihan, gumantung kana naha anjeun badé ngarobih sérver DNS pikeun konéksi IPv4 atanapi upami anjeun hoyong ngarobih pikeun IPv6. Dina kaseueuran kasus éta bakal janten IPv4, sabab éta aya di nagara-nagara sapertos Spanyol IPv6 henteu biasana dianggo, tapi éta gumantung kana konéksi anjeun:
    • Para IPv4, pilih pilihan "Internet Protocol versi 4 (TCP / IPv4)" sareng anggo tombol disebat "Pasipatan".
    • Para IPv6, pilih pilihan "Internet Protocol versi 6 (TCP / IPv4)" sareng anggo tombol disebat "Pasipatan".
  3. Teras, centang kotak dina pasipatan éta "Anggo alamat sérver DNS ieu" teras lebetkeun sérverna anjeun hoyong anggo.

Ganti server DNS dina Windows 10

Server DNS
Tulisan anu aya hubunganana:
Pangalusna DNS anu gratis sareng umum pikeun nganapigasi gancang sareng aman

Salaku server DNS gratis sareng umum, khususna pikeun Google (8.8.8.8 sareng 8.8.4.4) atanapi milik Cloudflare (1.1.1.1 sareng 1.0.0.1), anu bakal ngamungkinkeun anjeun privasi langkung ageung ogé kecepatan konéksi. Nanging, upami anjeun henteu terang mana anu kedah dipilih, kami nyarankeun parios pituduh kami pikeun pangladén DNS gratis sareng umum anu pangsaéna. Anjeun kedah ngalebetkeun aranjeunna salaku sérver DNS anjeun sareng inpormasi bakal didaptarkeun, kalayan anu éta tim anjeun bakal nyambung ka aranjeunna unggal anjeun ngaksés alamat Internét.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.