sabaraha lila laptop a

Portable

Upami anjeun naroskeun sabaraha lami laptop tiasa dianggo sateuacan ngagaleuh, anjeun parantos sumping ka tulisan anu leres. Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun ka anjeun naon aspék anu anjeun kedah perhatikeun nalika mésér laptop sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun manjangkeun panggunaanana pikeun sababaraha taun deui.

Naon pamakéan bakal Anjeun masihan

kantor

Upami anjeun milarian komputer pikeun diajar atanapi damel sareng aplikasi Kantor, navigasi, nelepon pidéo, nonton pilem ... urang tiasa nganggo komputer naon waé di pasar antara 300 sareng 500 euro.

Komputer ieu biasana ngawengku hiji prosésor Intel Celeron, prosesor jauh leuwih murah tur mibanda leuwih ti fitur adil tapi nu minuhan kaperluan pamaké kirang nuntut.

Upami Anjeun gaduh pilihan pikeun manggihan hiji komputer mirah, nu ngawengku hiji prosésor Intel Core i3, eta bakal salawasna jadi hadé ti komputer kalawan processor Celeron.

Tapi, upami kabutuhan anjeun damel sareng ngedit pidéo atanapi maén kaulinan, anjeun kedah investasi sakedik deui dina alat anjeun, alat anu kedah kalebet kartu grafik khusus.

Harga tim ieu mimitian ti 600 euro nepi ka naon rék méakkeun sarta aranjeunna dikelola ku prosesor Intel Core i5 sarta nepi.

Hal-hal anu kedah dipertimbangkeun nalika mésér laptop

Windows 11

Nalika ngagaleuh laptop anu tahan sababaraha taun, urang kedah tumut kana 4 bagian:

  • processor
  • Memori RAM
  • tipe gudang
  • Ngalegaan komponén

processor

Dina waktos medarkeun artikel ieu, generasi panganyarna tina prosesor Intel nyaéta 12. Jelas, komputer kalawan prosesor generasi panganyarna anu paling mahal di pasar jeung aranjeunna assure kami sababaraha taun dina kinerja pinuh.

Upami saku anjeun henteu ngijinkeun, anjeun tiasa milih generasi sateuacana anu ayeuna urang tiasa mendakan kalayan harga anu saé, sapertos séri 10 atanapi séri 11.

Balikkeun jandéla
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha mulangkeun Windows 10 ka titik pamulihan saméméhna

Tim ieu langkung mirah pikeun nerapkeun prosesor kalayan langkung ti sataun sareng dua, masing-masing di pasar. Kadua alat cocog sareng Windows 11, sareng aranjeunna sigana sareng Windows 12 ogé.

Ieu kudu inget yén Windows 11 merlukeun prosesor Intel ti generasi kadalapan saterusna.

Lamun anggaran Anjeun pisan kedap, jeung anjeun manggihan komputer kalawan generasi processor 8 atawa 9, eta bisa maénkeun peran sampurna pikeun sababaraha taun.

Memori RAM

Beuki mémori beuki hadé. Jumlah minimum RAM dina laptop kedah 8 GB, supados tiasa dianggo salancar-gancang.

Sanajan Windows 11 jalan mulus kalawan 4 GB RAM, kadang ragrag pondok tur ngajadikeun sistem ngajalankeun laun ti ekspektasi.

tipe gudang

Pilihan anu pangsaéna ayeuna nyaéta ngagunakeun unit panyimpenan SSD. HDDs tradisional langkung mirah sareng nawiskeun jumlah panyimpenan anu langkung ageung.

Nanging, aranjeunna mangrupikeun disk fisik anu nganggo jarum anu ngalir sapanjang disk pikeun ngaksés inpormasi, janten operasina langkung laun tibatan solid state drive (SSD).

Sanaos SSD langkung mahal sareng nawiskeun panyimpen anu langkung sakedik, laju nalika ngamimitian Windows atanapi ngajalankeun program anu sanés langkung jauh ti anu ditawarkeun ku HDD.

Ngalegaan komponén

Upami kakuatan urang kedah robih, atanapi tiasa robih kana waktosna, sareng urang henteu gaduh anggaran pikeun ningkatkeun alat, pertimbangkeun pilihan pamutahiran laptop.

Kaseueuran laptop ngamungkinkeun urang ngagentos unit panyimpenan sareng dilegakeun RAM. Nanging, henteu sadayana komputer ngamungkinkeun aranjeunna.

Ultrabooks, alat-alat anu saé pisan sareng kinerja anu luhur, henteu tiasa ngagentos komponén anu aya di jerona.

Kumaha carana ningkatkeun kahirupan laptop

PC kokotor

Ganti HDD ku SSD

Sanaos tim anjeun umurna sababaraha taun, mun anjeun ngarobah HDD pikeun SSD, anjeun bakal ningali kumaha éta ngaleungitkeun sababaraha taun sareng anjeun bakal tiasa teras-terasan ngagunakeunana saolah-olah éta dinten munggaran.

Data maca sareng nyerat laju SSD dibandingkeun sareng HDD nyaeta infinitely luhur tur éta bakal ngidinan Anjeun pikeun ngamimitian Windows Anjeun tur muka aplikasi dina sababaraha detik, teu menit.

Dilegakeun RAM

Upami anjeun ningkatkeun RAM tapi henteu ngagentos HDD, parobihan anu anjeun perhatikeun moal dramatis sapertos ngagentos HDD ka SSD, tapi komputer anjeun bakal ngahargaan.

Cabut batréna

Upami anjeun henteu nganggo laptop anjeun jauh ti bumi, atanapi anjeun ngalakukeunana sacara sporadis, hiji-hijina panggunaan batré anu nyambung ka laptop nyaéta pikeun ngadegradasi langkung gancang.

Sateuacan ngalakukeun kitu, anjeun kedah mastikeun yén éta sahenteuna 80% tina kapasitasna.

Ngabersihan parabot di jero

Laptop, sapertos desktop, mangrupikeun tilelep pikeun kokotor. Nalika sasih bulan, seueur lebu sareng lint ngumpulkeun di jerona sareng netep dina kipas sareng komponén komputer anu sanés.

Lila-lila, komponén-komponén langkung hésé pikeun niiskeun leres sareng ngalambatkeun komputer kusabab panas kaleuleuwihan di jero.

Lamun panas teuing

Komputer sareng prosesor lami janten panas pisan, dugi ka kadang suhu luhurna ngaganggu kana kabaran. Kami moal mendakan masalah ieu dina alat anu langkung modern.

Lamun komputer Anjeun jadi panas teuing, paduli beban beurat, Anjeun kudu mertimbangkeun purchasing stand kalawan kipas pikeun mantuan niiskeun komputer Anjeun.

Jenis dasar ieu disimpen di handap, ku kituna henteu ngaganggu nalika dianggo di bumi atanapi di kantor. Lamun mawa tim anjeun ti dieu ka ditu, éta a runtah leuwih ti anjeun kudu mawa.

Upami anjeun masih teu tiasa ngantepkeun komputer pikeun niiskeun, anjeun kedah mertimbangkeun nyandak éta ka pusat jasa pikeun ngagentos témpél termal.

Témpél termal, sakumaha namina nunjukkeun, tanggung jawab pikeun ngaleungitkeun panas anu dibangkitkeun ku prosésor, témpél yén kana waktosna kaleungitan éféktivitasna sareng, sakapeung, mangaruhan pisan kana pagelaran sahingga komputer henteu tiasa dianggo sareng bakal balikan deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.