Kumaha carana ngadamel touchpad laptop anjeun langkung tepat

touchpad

Laptop anu dilengkepan ku touchpad anu saé tiasa ngajantenkeun pangguna anu paling horéam ngabiasakeun operasina, permanén hilap kana beurit. Tapi pikeun éta kajadian, anjeun kedah nyobian ngandelkeun manéhna touchpad sakumaha akurat sabisa, penanganan gampang jeung cairan, kalawan respon alus.

Ieu mangrupakeun penemuan hébat, utamana hargana ku jalma anu kapaksa mindahkeun sarta ngagunakeun komputer di mana waé. Dina kanyamanan lengkep, tanpa kudu mawa mouse atawa gelut jeung kabel. Tapi teu bisa dihindari yén, kalawan ngaliwatan waktu, éta touchpad atawa panel touch dimimitian fungsi kalawan kirang na kirang precision.

Sanajan penemuan ieu ampir heubeul salaku komputer laptop sorangan, kabeneran aya pamakéan na teu jadi nyebar nepi ka awal abad ka-XNUMX. Dina ampir kabéh model, ieu Tempatna caket kibor sareng tiasa dioperasikeun ku gerakan ramo anu sederhana. Model anu paling modéren ngamungkinkeun ngagunakeun sababaraha ramo, sahingga ngamungkinkeun tindakan sapertos ngazum asup sareng kaluar atanapi ngagulung dina layar.

Ieu mangrupikeun alat anu praktis pisan, khususna dihargaan ku jalma-jalma anu kapaksa ngalih sareng nganggo komputer dimana waé. Dina kanyamanan lengkep, tanpa kudu mawa mouse atawa gelut jeung kabel. Tapi teu bisa dihindari yén, kalawan ngaliwatan waktu, éta touchpad atawa panel touch dimimitian fungsi kalawan kirang na kirang precision.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pembaruan Windows 10 salajengna ngahijikeun touchpad virtual

Naon anu kudu dipigawé pikeun ngaronjatkeun kinerja panel touch? Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun boga touchpad leuwih tepat atawa sahenteuna cageur agility aslina sarta reliabilitas ngaliwatan sababaraha pilihan Windows 10. Lamun éta tujuan anjeun, naon di handap bakal dipikaresep ku anjeun:

Apdet supir touchpad

controller touchpad

Ieu mangrupikeun pamariksaan munggaran anu kedah dilaksanakeun. Dina sababaraha kali, kasalahan konfigurasi lumangsung sarta kami bisa manggihan éta supir anu kami anggo henteu leres. Ieu ngabalukarkeun kasalahan kasaluyuan lumangsung.

Métode pikeun ngalakukeun verifikasi ieu sami sareng anu kami anggo pikeun pariksa supir anu sanés. Ieu léngkah-léngkah anu kedah diturutan:

  1. Mimitina hayu urang buka Panél Kontrol sarta di dinya urang buka Administrator parangkat.
  2. Kami milih "Beurit sareng alat nunjuk anu sanés" sarta kami klik dina touchpad tina laptop urang
  3. Tungtungna, urang pencét tombol mouse katuhu pikeun muka kotak pilihan anyar. Di dinya urang milih "Pembaruan pembaruan".

Teras sadayana anu tetep nyaéta ngantosan prosés pembaruan réngsé sareng pariksa yén touchpad tiasa dianggo deui normal.

Upami padika ieu henteu tiasa dianggo, urang bakal ngulang léngkah anu sami sareng variasi anu alit: nalika ngaksés kotak pilihan dina léngkah nomer 3, urang bakal milih pilihan "Uninstall supir" pikeun tiasa neraskeun masang anu énggal.

Robah sensitipitas touchpad

Panel toél

Cara anu sanés pikeun ngajantenkeun touchpad urang langkung akurat sareng pulihkeun fungsi aslina nyaéta ngarobah parameter sensitipitas alat. Kadang-kadang touch-up basajan cukup pikeun meunangkeun Anjeun deui ka touchpad-kinerja tinggi. Ieu kumaha urang tiasa ngalakukeun:

  1. Kahiji urang buka menu konfigurasi tina Windows 10.
  2. Teras we milih pilihan alat.
  3. Dina layar salajengna nu nembongan, urang klik dina "Panel touch", pilihan nu nembongan dina kolom kénca.
  4. Dina titik ieu, menu turun-handap judulna "Sensitipitas panel toél". Ieu dimana urang kedah ngadamel modifikasi anu urang peryogikeun.

Tingkat sensitipitas

Pikeun mimitian ku, urang kudu opat tingkat sensitipitas béda milih ti: low, sedeng, luhur jeung maksimum. Teras, urang tiasa ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun sababaraha pilihan anu aya hubunganana sareng touchpad:

  • Ketok ku hiji ramo pikeun ngaklik.
  • Pencét ku dua ramo pikeun nga-klik katuhu.
  • Ketok dua kali tur sered pikeun milih sababaraha item.
  • Pencét pojok katuhu handap touchpad pikeun nga-klik katuhu.
  • Séred ku dua ramo pikeun ngagulung (anjeun tiasa milih naha ngagulung ka luhur atanapi ka handap).
  • Ciwit ramo pikeun ngazum.

Touchpad nganggo tilu sareng opat ramo

Tungtungna, urang ogé kudu mairan kana ayana sababaraha pilihan nu bisa ngonpigurasi bisa ngoperasikeun panel rampa ku tilu atawa opat ramo.

panel touch ramo

Dina setélan panel touch ngagunakeun tilu ramo Anjeun tiasa milih sababaraha kategori dina dropdown:

  • Robah audio sareng volume (gerakan ramo bakal ngabantosan urang ngarobih lagu sareng ningkatkeun atanapi ngirangan polumeu)
  • Pindah aplikasi sareng tunjukkeun desktop (kahiji, kalayan gerakan ti kénca ka katuhu sareng anu kadua ti luhur ka handap).
  • Pindah desktop sareng nunjukkeun desktop.
  • Henteu aya, pilihan anu teu aya pilihan sateuacana anu dipilih.

Sajaba ti ieu, dina turun-handap handap "Pulses" Anjeun tiasa milih antara Mimitian Pilarian Windows, aksés ka Pusat Aksi, Puter / Reureuh atanapi Tombol Mouse Tengah. Kabéh pilihan ieu sarua configurable ngaliwatan modeu opat ramo.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.