Kumaha ngagunakeun VirtualBox pikeun nyiptakeun mesin virtual tina sistem operasi sanés dina Windows

VirtualBox

Mungkin waé dina sababaraha waktos anjeun peryogi pikeun alesan naon waé sistem operasi anu béda tibatan anu aya dina komputer anjeun, atanapi versi anu sanésna. Conto anu cukup khas tiasa janten komputer anu nganggo sistem operasi Windows dimana anjeun peryogi Ubuntu samentawis, atanapi anu ngagaduhan Windows 10 sareng anjeun peryogi Windows XP.

Upami ieu masalah anjeun, mungkin solusi anu paling praktis nyaéta pikeun masang sistem operasi tina corétan komputer anjeun, nyiptakeun, contona, partisi dina hard disk anu anjeun bakal ngagaduhan sababaraha kamungkinan nalika ngamimitian komputer. Nanging, upami anjeun henteu hoyong pikeun waktos anu lami, atanapi anjeun hoyong nyobian hal-hal tanpa mangaruhan komputer, anjeun tiasa nganggo mesin virtual, nganggo pikeun ieu parangkat lunak sapertos VirtualBox.

Naon ari mesin virtualna?

Mimiti, penting pikeun anjeun gaduh pamahaman anu hadé ngeunaan naon anu diperyogikeun ku mesin virtual. Kami nyarios ngeunaan hiji jenis alat virtualisasi, nyaéta, ti lingkungan anu disimulasikeun. Ku cara kieu, parobihan anu dilakukeun moal mangaruhan komputer anjeun nyalira, kumargi hard disk drive mangrupikeun file virtual anu saderhana, sareng komponén internal sapertos RAM atanapi prosesor dibagi di antara mesin virtual anu béda sareng komputer anjeun nyalira numutkeun kaputusan anjeun nyalira.

Mindahkeun file ku FTP
Tulisan anu aya hubunganana:
Tilu klien FTP anu pangsaéna pikeun Windows 10

Janten anjeun tiasa ngadamel mesin virtual sareng sistem operasi Windows anu sanés nganggo VirtualBox

Sakali anjeun parantos ngécéskeun konsép mesin virtual sareng naon hartosna, upami anjeun badé nyiptakeun salah sahiji program anu paling sering dianggo dina seueur sistem operasi nyaéta VirtualBox, ngémutan sajumlah ageung pilihan sareng kamampuan anu ditawarkeunana, sareng kumaha saderhana éta.

Unduh sareng pasang VirtualBox gratis

Mimiti, pikeun ngagunakeun program ieu, anjeun kedah ngaunduh. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun ngan ukur kedah buka situs wéb na ngaliwatan tautan di handap ieu sareng unduh vérsi pikeun Windows, hal anu anjeun tiasa aksés ku ngaklik "Windows host" dina halaman unduhan, anu anjeun bakal kéngingkeun installer kanggo komputer anjeun tanpa aya masalah sareng sacara resmi. Optionally, upami anjeun kersa, anjeun ogé tiasa ngaunduh sareng masang engké Pakét ngalegaan, anu tiasa anjeun aksés sababaraha fitur langkung gratis.

Sakali diunduh, anjeun ngan ukur kedah teraskeun pamasanganana sapertos program Windows anu sanés. Perlu dicatet yén, upami anjeun hoyong mesin anjeun gaduh aksés kana Internét, anjeun kedah ngantepkeun masang sababaraha alat virtual dina komputer anjeun, salian ti ngitung éta pikeun sababaraha detik dimungkinkeun sambungan anjeun kaganggu, hal anu lengkep normal sareng naha anjeun henteu kedah hariwang.

Mimitian ménu dina Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Ieu sacara otomatis ngajawab masalah sareng menu Start Windows

Pasang VirtualBox dina Windows

Nyiptakeun mesin virtual nganggo VirtualBox

Sakali anjeun parantos masang program, anjeun tiasa ngamimitian nyiptakeun mesin virtual anjeun nyalira. Pikeun éta, Anjeun kedah ngaunduh program pamasangan pikeun unggal sistem operasi anu anjeun badé pasang dina VirtualBox (umumna dina format ISO). Upami anjeun ngagaduhan ieu, ayeuna anjeun tiasa neraskeun ngadamel mesin virtual anu munggaran. Anjeun ngan ukur kedah nuturkeun léngkah anu kami jéntrékeun di handap:

  1. Dina ménu luhur, pilih pilihan "Anyar" dimimitian ku nyiptakeun mesin virtual, anu tukang sihir anu saluyu bakal dibuka.
  2. Mimiti, anjeun kedah milih sababaraha hal dasar, sapertos sistem operasi, pasihan nami mesin atanapi anu sami. Sakali disaluyukeun, anjeun kedah neraskeun.
  3. Saatos, anjeun bakal ngagaduhan pilihan pikeun pilih sabaraha RAM anu anjeun pasihkeun kana mesin virtual anjeun. Idéalna nyaéta tetep di zona héjo, pikeun nyegah ngarusak sistem operasi ayeuna sorangan, sanaos gumantung kana sistem operasi anu anjeun kedah instalkeun sareng naon anu anjeun pikaresep.
  4. Ayeuna anjeun kedah nyieun hard disk virtual pikeun mesin. Hadé pisan mun éta ngalakukeun ieu di Format VDI Kusabab éta anu paling saderhana, ditambah anjeun tiasa ngalakukeun éta resep disimpen dinamis, janten éta ngan ukur bakal nempatan rohangan anu anjeun peryogikeun pikeun dipasangna, sareng éta bakal ngalegaan nalika anjeun nganggo. Ogé, upami anjeun gaduh sakedik rohangan, anjeun tiasa milih drive éksternal pikeun nyimpen hard drive.

Ngadamel mesin virtual nganggo VirtualBox dina Windows

  1. Sakali anjeun parantos ngalaksanakeun ieu, mesin virtual anjeun ayeuna bakal siap boot, anu anjeun peryogi file ISO tina sistem operasi anu anjeun badé pasang di dinya, atanapi lebetkeun CD instalasi atanapi anu sami kana komputer anjeun.
Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ngaunduh file ISO tina versi panganyarna tina Windows 10

Sakali ieu réngsé, upami anjeun kersa angkat kana konfigurasi mesin virtual dina raraga milih parameter konfigurasi tambahan sanésna sareng, saatos réngsé, anjeun tiasa neraskeun ngamimitian mesin virtual, ku ngaklik bagian luhur. Janten pertama kalina, éta bakal nyungkeun anjeun milih drive atanapi ngalampirkeun file disk (tiasa janten ISO, contona Windows 10) pikeun masangna supados anjeun tiasa ngamimitian pamasangan sistem operasi. Anjeun ngan kedah milih ieu sareng mesin bakal ngamimitian ti ditu, ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun pamasangan dina hard disk virtual.

Mesin virtual dijalankeun dina Windows

Tungtungna, anjeun ngan ukur bakal gaduh masang sareng mimitian ngaraosan sistem operasi anu anjeun pikahoyong. Nalika réngsé upami anjeun hoyong anjeun tiasa masang telepon Addons Tamu dina sistem saurna upami éta cocog, anu driver anu sanésna sareng anu sami bakal dipasang pikeun ngajantenkeun kinerja anu langkung saé, sanaos ieu gumantung ka anjeun sareng henteu wajib pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jon Martinez cenahna

    Sareng dimana kuring tiasa kéngingkeun Windows 10 ISO ???

    1.    Fransisco Fernandez cenahna

      Hai Jon! Upami anjeun hoyong kéngingkeun file Windows 10 ISO kanggo dipasang, anjeun tiasa nuturkeun léngkah dina tutorial ieu saderhana sareng gratis. Salam 😉