Naha WiFi henteu muncul dina Windows 10 sareng kumaha carana ngalereskeunana

Wifi

Upami WiFi henteu muncul dina Windows 10 atanapi Windows 11 urang gaduh masalah. Masalah gajih. Kami ngagaduhan masalah, sabab seuseueurna pangguna nganggo jinis sambungan nirkabel ieu pikeun nyambungkeun alat komputer anu aya di bumi.

Sanaos kalolobaan laptop sareng desktop kalebet port RJ-45 pikeun nganggo kabel ethernet, dihijikeun kana kabel sareng henteu gaduh kabébasan pikeun ngalih, khususna dina laptop, sanés sacangkir sadayana.

Upami WiFi henteu muncul dina komputer anjeun nganggo Windows 10 atanapi Windows 11, hal anu kahiji anu kedah urang laksanakeun nyaéta milarian unsur naon anu ngaganggu operasina pikeun milarian solusi.

Pikeun anjeun tenang. Dina 99% kasus, masalahna aya dina aplikasi atanapi parobahan konfigurasi dina komputer. Ngan 1% alatan masalah hardware.

Naha WiFi teu muncul dina Windows 10

Anjeun parantos ngarobih sandi sambungan WiFi anjeun

Kadang-kadang solusi pangbasajanna nyaéta dumbest. Lamun geus robah routers, éta paling dipikaresep éta sandi teu sarua iwal teknisi nu diganggu nanya ka anjeun atawa anggota kulawarga pikeun sandi ka router heubeul.

Upami anjeun nganggo kecap akses anu sami, anjeun henteu kedah ngonpigurasi ulang unggal alat nirkabel di bumi anjeun. Tapi lamun teu sarua Anjeun kudu ngarobah éta dina unggal alat.

Pariksa yén komputer ngadeteksi kartu jaringan

Upami teu aya anu robih dina router anu nyebarkeun sinyal internét di bumi urang, hal anu kahiji anu kedah urang laksanakeun nyaéta pariksa yén komputer urang ngadeteksi kartu jaringan.

Henteu aya gunana milarian solusi ngalangkungan Windows pikeun hardware anu henteu sayogi. Pikeun pariksa yén alat kami ngadeteksi sareng sadar yén kami gaduh kartu jaringan nirkabel anu nyambung, kami kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap:

Manajer Alat

  • Dina kotak teang Windows, urang lebetkeun istilah Manajer Alat teras klik dina hasil munggaran anu dipidangkeun.
  • Teras, klik Network adapters sareng pariksa yén dina adaptor jaringan, hiji didaptarkeun anu kalebet istilah WLAN atanapi Network Adapter.
  • Upami éta didaptarkeun, klik dua kali dina éta sareng ngapdet supir, upami versi anu langkung énggal parantos dileupaskeun.

Upami henteu, masalahna nyaéta hardware kartu. Pikeun ngajawabna, urang kedah maca bagian terakhir tina tulisan ieu.

masalah supir

masalah supir

Windows 10, sapertos Windows 11, sacara otomatis ngatur panggerak sadaya alat anu disambungkeun, henteu paduli umurna.

Sababaraha dinten kapengker, kuring kedah nambihan sambungan WiFi ka komputer desktop. Nalika kuring milarian modél kartu WiFi, kuring émut yén kuring ngagaduhan alat pikeun nambihan sambungan nirkabel, alat anu umurna 15 taun.

Nalika kuring nyambungkeun éta, Windows otomatis ngakuan alat sareng masang panggerak anu dipikabutuh pikeun dianggo sareng nambihan internét ka komputer dimana kuring parantos nyambungkeunana.

Tangtosna, ngeunaan laju undeuran, éta ngahontal maksimal 500 kb ... Salaku solusi samentawis tiasa dianggo, tapi henteu tiasa dianggo sacara normal, sabab naon waé jinis undeuran tiasa nyandak jam tinimbang menit.

Kalayan gulung ieu, kuring hoyong nunjukkeun ka anjeun kumaha Windows 10 sareng Windows 11 sanggup ngadeteksi jinis hardware naon waé anu nyambung ka komputer. Utamana dina komputer desktop.

Sanaos leres yén éta tiasa dianggo dina cara anu sami dina laptop, éta henteu salamina. Upami laptop anjeun ngagaduhan masalah pikeun nyambung ka Internét, kuring mamatahan anjeun nganjang ka halaman wéb produsén sareng unduh panggerak pikeun kartu nirkabel.

Upami nalika masang éta, Windows nyarios yén versi anu dipasang langkung modern tibatan anu anjeun hoyong pasang, urang kedah milarian panyababna masalah di tempat sanés.

masalah konfigurasi

Ngungkulan Masalah

Windows, teu sapertos ios sareng macOS, sayogi dina jutaan alat anu béda-béda, sapertos Android. Sanaos kitu, jarang pisan, urang badé mendakan masalah konfigurasi

Sanajan kitu, aya salawasna kamungkinan yén kami salah sahiji ti saeutik pamaké kapangaruhan ku masalah konfigurasi patali sambungan nirkabel.

Pilihan kahiji nyaéta nganggo wizard ngungkulan sareng sambungan nirkabel sareng adaptor jaringan anu sanés. Sanajan kitu, éta kacida saperti teu mirip eta bakal dianggo, sahenteuna eta geus pernah digawé pikeun kuring.

Upami wizard henteu ngabéréskeun masalah éta, urang kedah pariksa Layanan Manajemén Radio sareng Konfigurasi Otomatis WLAN ku nuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap.

Kasalahan konfigurasi Wi-Fi

  • Dina kotak search Windows, urang ngetik services.msc terus pencét Enter.
  • Salajengna, ganda-klik on Palayanan Administrasi Radio.
  • Upami Tipe Startup nunjukkeun Dimimitian, urang angkat ka Status Layanan teras klik Stop.
  • Salajengna, dina tipe ngamimitian, klik dina kotak turun-handap tur pilih ditumpurkeun.
  • Tungtungna, klik Larapkeun supados parobihan disimpen dina sistem.

Kasalahan konfigurasi Wi-Fi

  • Lajeng ganda klik dina Konfigurasi WLAN otomatis
  • Pastikeun yén Tipe Startup nunjukkeun Otomatis. Lamun teu némbongkeun otomatis, urang klik dina kotak turun-handap tur pilih eta.
  • Upami éta henteu otomatis, jasana moal aktip, janten, dina status Service, urang kedah klik Start.
  • Tungtungna, klik Larapkeun pikeun nyimpen perobahan sareng balikan deui komputer.

Kasalahan hardware

adaptor Wi-Fi

Lamun masalah sambungan WiFi masih teu direngsekeun, hanjakalna urang aya dina 1% pamaké anu sambungan WiFi geus eureun gawé.

Upami éta laptop, solusi anu paling gampang upami peralatan kami masih aya dina garansi nyaéta ngirimkeunana ka jasa téknis. Upami henteu, entong mikir ngeunaan nyandak éta, sabab éta bakal ngarugikeun anjeun panangan sareng suku.

Wifi
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon sareng kumaha cara ngadamel repeater WiFi?

Pikeun meunangkeun deui sambungan nirkabel ka internét, solusi panggampangna nyaéta mésér salah sahiji USB béda éta tambahkeun sambungan internét ka alat urang.

Iwal mun gaduh masalah sareng rentang sinyal nirkabel komputer anjeun, kalawan model ieu anjeun boga leuwih ti cukup. Upami henteu, anjeun tiasa milih modél anu kalebet anteneu pikeun ningkatkeun sinyal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.