Windows 10 vs Windows 11: kumaha aranjeunna sami sareng kumaha bédana

Windows 11

Kalayan sékrési Windows 11, teu tiasa dihindari pikeun ngabandingkeun sareng Windows 10, anu miheulaan na. Nalika Microsoft ngumumkeun Windows 10, éta ngaku éta aranjeunna moal ngaleupaskeun panomeran Windows anyar, kumaha oge urang nempo yén éta teu jadi kasus dina tungtungna, tapi sagalana boga katerangan pisan basajan.

Windows 11 ngawengku sajumlah ageung fitur kaamanan (sapertos syarat chip TPM 2.0), fitur anu dirancang pikeun ngabantosan komputer langkung dilindungi tina serangan cyber sapertos ramsonware. Tapi Mana anu langkung saé? Windows 10 atanapi Windows 11?

Windows 11
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ngaunduh sareng masang Windows 11

Beda antara Windows 10 sareng Windows 11, aranjeunna leuwih jero ti luar. Maksudna, visually anjeun bakal nempo saeutik pisan parobahan, teu kitu di pedalaman, dimana angka nu gede ngarupakeun fungsi geus ditambahkeun teu ngan pikeun ngaoptimalkeun kinerja pakakas, tapi ogé ngajaga eta malah leuwih.

Beuki umum ningali warta anu aya hubunganana sareng serangan ransomware, serangan anu énkripsi sadaya eusi pikeun tukeur tebusan. Hatur nuhun kana chip TPM anu teu acan dimanfaatkeun ku Microsoft dugi ka ayeuna, jenis ieu serangan boga poé na wilanganana.

Mimitian menu di tengah

Windows 11

Novelty pangpentingna visually keuna, urang manggihan eta dina rarancang. Kusabab Windows 3.11, Microsoft salawasna eta ditawarkeun kami tombol ngamimitian di sisi kénca handapeun taskbar.

Kalayan Windows 11, tombol ngamimitian, sapertos sadaya aplikasi anu urang pasang dina taskbar, aranjeunna lokasina di tengah.

Microsoft, kumaha oge, parantos dipasihkeun yén dina monitor 16: 9 (paling umum), nempatkeun menu ngamimitian di tengah langkung saé pikeun pangguna saprak berinteraksi sareng éta. anjeun teu kudu ngahurungkeun sirah anjeun.

Jeung 4: 3 monitorÉta ngajantenkeun sagala akal di dunya pikeun nempatkeun tombol ngamimitian di sisi kénca taskbar kusabab rasio layar, tapi henteu ayeuna. Parobihan ieu tiasa sumping sareng Windows 10 atanapi malah Windows 7.

Masang aplikasi Android gampang pisan

Pasang aplikasi Android dina Windows 11

Windows 10 geus salawasna diwenangkeun pasang aplikasi Android nganggo aplikasi pihak katilu kawas Bluestacks, pikeun ngaranan émulator Android panglobana dipaké. Nanging, nganggo Windows 11 moal aya deui anu peryogi masang émulator pikeun masang aplikasi Android naon waé.

Windows 11 nawiskeun kami kamungkinan install aktip ti Amazon AppStore tur ngajalankeun aranjeunna saolah-olah éta aplikasi asli. Tapi salian ti éta, éta ogé ngamungkinkeun urang pikeun masang aplikasi naon waé anu urang gaduh .apk.

Nalika Microsoft ngantunkeun balapan pikeun janten alternatip pikeun ios sareng Android, éta nyayogikeun sadaya sumber dayana ngaluncurkeun aplikasi jasa sareng aplikasina pikeun alat sélulér.

Salaku tambahan, éta ogé parantos ngaluncurkeun aplikasi anu béda pikeun tiasa ngatur smartphone tina PC urang (Aplikasi Telepon Anjeun), tanpa kedah berinteraksi sareng éta iraha waé, sami sareng integrasi anu urang mendakan antara ios sareng macOS, tapi dina Android.

Perbaikan produktivitas

Produktivitas dina Windows 11

Kalayan Windows 10, muka dua aplikasi tur ngadistribusikaeun eta dina layar sarua Éta sapotong jajan, sabab urang ngan ukur kedah nyered unggal aplikasi ka sisi layar dimana urang hoyong dipintonkeun.

Dina Windows 11, fungsionalitas ieu ningkat kalawan kamungkinan modifikasi lebar unggal aplikasi. Salaku tambahan, urang ogé tiasa muka tilu aplikasi sareng nyebarkeunana sacara vertikal, hiji sacara vertikal sareng dua sacara horisontal ...

Grup aplikasi ku desktops

Grup snap

La manajemén desktop dina Windows 10 Éta henteu kantos janten anu pangsaéna, nyatana seueur anu dipikahoyong pikeun urang sadayana anu damel sareng sababaraha desktop dimana urang gaduh aplikasi anu béda-béda dibuka.

Windows 10 maksakeun urang mindahkeun aplikasi ka desktops dimana urang rék nempatkeun aranjeunna sakali kami geus dibuka eta. Kalayan Windows 11 masalah éta direngsekeun berkat fungsi Snap Groups.

Snap Grup ngamungkinkeun urang napelkeun aplikasi ka desktops, Meja anu gaduh mémori sareng nalika urang muka aranjeunna terang kana méja mana anu kedah ditempatkeun.

Upami urang nyambungkeun monitor éksternal sareng nempatkeun sababaraha aplikasi dina éta, nalika mareuman éta, aplikasi bakal ngaleungit otomatis sareng upami urang sambungkeun deui. bakal dipintonkeun deui.

Microsoft Teams sayogi asli

Microsoft Teams dina Windows 11

Microsoft ngabogaan mania pikeun masang aplikasi dina sistem operasi na kalawan shoehorn, aplikasi nu ngajalankeun nalika Windows dimimitian. Kalayan Windows 10 Kami parantos hirup sareng Skype sareng OneDrive, dua aplikasi anu dijalankeun sacara asli dina sistem sareng urang kedah ngahapus sacara manual

Windows 11 parantos ngagentos Skype sareng Microsoft Teams, aplikasi Microsoft pikeun ngatur pagawéan sareng tugas di perusahaan sareng bumi. Microsoft Teams ngamungkinkeun urang pikeun nelepon pidéo, ngirim pesen, ngatur kalénder anu dibagi, ngadamel daptar tugas sareng napelkeunana ...

Upami anjeun ngan ukur hoyong nganggo Skype, anjeun tiasa teras-terasan ngalakukeunana, tapi tiasa waé pikeun anjeun coba Microsoft Teams jeung lamun resep eta, make eta dina dasar poe-ka poé.

Widget deui

Widget dina Windows 11

Widget henteu énggal pikeun Windows. Versi munggaran anu nerapkeun widget nyaéta Windows Vista, éta versi Windows anu hina anu teu aya anu hoyong dianggo alatan sumber daya tinggi eta dikonsumsi.

Kalayan vérsi Windows salajengna, Windows 7, Microsoft nempatkeun widget dina laci sareng hilap lengkep ngeunaan éta dugi ka Windows 11. Versi énggal ieu kalebet séri Widget. sami sareng anu aya dina Windows 10 tina batang tugas.

Widget ieu ngamungkinkeun urang aksés informasi cuaca, pilarian, tampilan warta, to-dos, poto nu disimpen dina OneDrive atawa dina komputer ... Jeung Windows 11 Microsoft lamun geus pencét kenop jeung widget nu bener alus.

Ikon sareng tipografi ngadesain ulang

Ieu hitungan waktos sateuacan Microsoft font bakal robah jadi loba dianggo dina Windows salaku desain ikon, ikon anu ngagaduhan desain anu sami langkung ti 20 taun.

La font anyar dipaké dina Windows 11, Segoe, Dirancang pikeun ngagampangkeun maca dina layar, sakedik pikeun seueur pangguna tapi henteu pikeun urang anu nyéépkeun sababaraha jam di payuneun layar komputer.

Langkung dukungan layar rampa

Sanaos Windows 10 teu tiasa dianggo parah sareng alat layar rampa, kungsi loba kamar pikeun perbaikan. Sareng Windows 11, Microsoft parantos ngalaksanakeun sapuan énggal sareng integrasi anu langkung ageung sareng stylus, pikeun ngagampangkeun padamelan para profesional sareng mahasiswa.

Internet Explorer ngaleungit

Internet Explorer

Browser Internet anu jahat sareng Samaun Jelajah ayeuna teu sadia dina Windows 11, tapi pikeun ayeuna bakal terus sadia pikeun Windows 10, sahenteuna nepi ka pertengahan 2022, nalika eureun narima apdet kaamanan.

Kanggo sadaya pangguna anu kedah teras-terasan ngagunakeun Internet Explorer kusabab kasaluyuanna sareng halaman wéb administrasi umum, aranjeunna bakal tiasa neraskeun ngagunakeun Microsoft Edge, browser nu ngarojong kasaluyuan Internet Explorer.

Ngamutahirkeun siklus

Kusabab diluncurkeun, Windows 10 nampi dua apdet per taunPembaruan anu ngenalkeun fitur-fitur anyar sareng perbaikan kinerja, tapi dina tungtungna hiji-hijina hal anu dihontal nyaéta fragmen pasar, sabab henteu sadayana dipasang.

Microsoft parantos ngarobih siklus pembaruan sareng Windows 11 sareng ngan ukur bakal dileupaskeun hiji update badag per taun, Sagampil Apple teu jeung sistem operasi Mac. Ku cara kieu, pamaké bakal leuwih cocoba pikeun ngaronjatkeun ningali perbaikan anyar nu ditambahkeun.

Upami anjeun henteu tiasa ngapdet, henteu aya masalah

Windows 10

Upami komputer anjeun henteu cocog sareng Windows 11, teu aya masalah, anjeun henteu kedah ngamimitian nyimpen (sanaos anjeun kedah) mésér komputer énggal, sabab anjeun gaduh dugi ka 2025.

Microsoft bakal lirén nawiskeun dukungan kaamanan Windows 10 dina taun éta, langkung ti cukup waktos pikeun mertimbangkeun robih tim. Aplikasi anu ayeuna cocog sareng Windows 11 bakal tetep dina Windows 10, ku kituna moal jadi masalah.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.