Naon anu kudu dilakukeun upami Windows henteu tiasa nyambung ka printer

masalah printer windows

Upami alat anjeun henteu ngamungkinkeun anjeun nyitak, aya seueur alesan anu tiasa ngaganggu operasi komunikasi. Kalolobaan masalah ieu boga solusi basajan pisan.

Dina artikel ieu kami baris némbongkeun Anjeun cara ngajawab masalah Windows nalika teu tiasa nyambung ka printer. Salaku tambahan, kami bakal masihan anjeun sababaraha tip pikeun nyegah masalah ieu kaulang deui di hareup.

Pariksa yén éta disambungkeun ka komputer tur diaktipkeun

Printer AirPrint

Hal kahiji urang kudu ngalakukeun, sakumaha absurd sakumaha sigana, nyaeta pariksa lamun printer disambungkeun ka komputer urang ngaliwatan port USB. Urang ogé kedah pariksa yén printer gaduh kabel disambungkeun. Sanaos henteu biasa, sigana, salami padamelan urang, éta tiasa diputus.

Lamun printer nyambung via Wi-Fi ka komputer urang, urang kudu ngahurungkeun printer tur pariksa yen eta bener disambungkeun ka router urang.

jenis ieu printer ngagunakeun router pikeun nyambung ka sadaya alat anu gaduh kamampuan nyitak, naha éta komputer, tablet, sélulér...

ngonpigurasikeun printer nirkabel

Printer ieu nunjukkeun inpormasi ieu dina layar utama ngaliwatan anteneu atawa segitiga inverted. Upami teu aya sambungan, X beureum bakal ditingalikeun dina anteneu, nunjukkeun yén éta henteu tiasa nyambung ka router.

Si kami geus anyar robah router dina sarta kami geus teu inget printer nu, geus waktuna pikeun ngakses setelan printer tur pakait sareng router deui.

Balikan deui printer sareng komputer

Solusi sejen, rada absurd, nyaeta balikan deui printer. Sapertos alat sistem operasi naon waé, éta henteu pernah nyeri pikeun ngamimitian deui atanapi mareuman, antosan sababaraha detik sareng hurungkeun deui supados komputer ti mana urang badé nyitak yén aya alat anu disambungkeun.

Urang ogé kedah balikan deui komputer ti mana urang hoyong nyitak. Rebooting bakal ngahapus program naon waé anu kabuka dina mémori, janten upami salah sahiji ieu nyababkeun masalah sambungan, masalahna dibereskeun.

Pasang parangkat lunak produsén

Perbarui driver sareng HP Support Assistant

Khususna, Kuring geus pernah geus di ni'mat install software nu produsén printer kami nawiskeun kami.

Alesan utama pikeun henteu ngalakukeun éta nyaéta Windows, nyalira, sanggupe sampurna ngakuan printer tur masang panggerak pakait.

Saterusna, éta sanggup ngidinan urang milih duanana jenis kertas dimana urang hoyong nyitak salaku kualitas dokumen anu urang hoyong nyitak.

Sanajan kitu, sakapeung eta bisa eureun gawé sakumaha eta tuh na maksa urang install software produsén urang.

Parangkat lunak anu ditawarkeun ku produsén printer eta pinuh ku aplikasi gunana kanggo ngagaleuh kartrij, nyitak poto, nyitak témplat...

Sajaba ti éta, tambahkeun sababaraha léngkah tambahan nu maksakeun urang nyandak leuwih lila pikeun ngirim dokumén ka printer.

Upami printer anjeun henteu hoyong nyitak sareng dokumen citak leungit dina komputer anjeun, anjeun kedah nyobian install software produsén urang.

Ngabersihan antrian print

miceun antrian cetak

Al ngabersihan antrian print, urang ngaleungitkeun sagala dokumén anu aya dina antrian pikeun percetakan, boh tina komputer urang sareng ti printer tanpa kedah mareuman anu terakhir.

Prosés ieu ngan bisa dilakukeun ngaliwatan garis paréntah Windows, ngakses ngaliwatan ajakan paréntah, executing eta dina modeu administrator.

Upami urang henteu muka garis paréntah kalayan idin administrator, urang moal boga idin pikeun mupus sadaya padamelan citak anu ditangguhkeun dina komputer urang.

Pikeun ngakses garis paréntah, urang ngetik CMD dina kotak search. Dina hasil munggaran dipintonkeun, Komando Ajakan,-klik katuhu tur pilih Ngaéksekusi salaku kuncén.

Salajengna, urang nulis garis handap.

  • net eureun spooler
    • Paréntah ieu ngabekukeun sadaya padamelan citak.
  • net mimiti spooler
    • Kalawan paréntah ieu, urang reactivate antrian print.

Pasang deui printer

Upami printer tos jalan saé dugi ka ayeuna, sigana salah sahiji aplikasi anu nembe anjeun pasang ngaganggu operasi supir printer.

Pikeun ngaleungitkeun hal ieu, anu pangsaéna anu urang tiasa laksanakeun nyaéta cabut printer tur install deui. Pikeun mupus printer dina Windows 10, urang kedah nuturkeun léngkah ieu:

Kumaha mupus printer dina Windows

Pupus printer Windows

  • Kami aksés ka Pilihan konfigurasi Windows (urang tiasa ngalakukeun éta ngaliwatan potong kompas keyboard konci Windows + i).
  • Teras, pencét dina Alat.
  • Salajengna, dina kolom kénca, pencét dina Cetak sareng scanner.
  • Ayeuna, dina kolom katuhu, klik dina printer tur pilih Cabut alat.

Kumaha carana masang printer dina Windows

Pasang Windows printer

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta Hurungkeun printer tur sambungkeun ka komputer urang ngaliwatan port USB. Sacara otomatis, Windows bakal ngakuan printer sareng mimitian masang sadaya panggerak anu dipikabutuh pikeun jalanna.

Leres, perusahaan damel ngalangkungan a Wi-Fi, urang kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun ka anjeun di handap ieu:

  • Kalayan printer hurung, urang ngaksés éta Pilihan konfigurasi Windows (Windows Key + i) tur ngakses bagian Alat.
  • Dina kolom kénca, pencét dina Printer sareng scanner.
  • Ayeuna, urang angkat ka kolom di sisi katuhu, dimana urang kedah klik Tambahkeun printer atawa scanner.
  • Otomatis alat bakal ngakuan printer nu disambungkeun ka jaringan urang. Pikeun masang éta, klik dina Tambihkeun alat.

Kontak produsén

Upami salah sahiji metodeu anu ku kuring parantos nunjukkeun ka anjeun dina tulisan ieu ngabéréskeun masalah anu dipasihkeun ku komputer anjeun sareng printer, anjeun kedah ngaksés éta bagian FAQ (FAQ pikeun akronim na dina basa Inggris) dimana Anjeun meureun bakal manggihan solusi.

Kontak administrator sistem Anjeun

Upami anjeun ngalaman masalah di tempat damel, anjeun henteu kedah nyobian solusi, sabab, paling dipikaresep, alesan kunaon printer nu teu hayang komunikasi sareng PC urang Éta alatan masalah sareng konfigurasi IP printer, masalah idin, masalah jaringan atanapi server…

Salaku pangguna jaringan perusahaan, Anjeun moal boga idin diperlukeun pikeun nyieun modifikasi anu dipikabutuh pikeun printer pikeun berpungsi leres.

Tugas administrator sistem nyaéta pikeun ngajantenkeun sadayana leres sareng ngajawab sagala masalah nu gaduh komputer sareng alat nu disambungkeun ka jaringan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.