Meunangkeun hasil maksimal tina LibreOffice Writer nganggo jalan pintas keyboard ieu

LibreOffice Writer

Sanaos leres yén Office, suite kantor Microsoft, paling populér nalika nyiptakeun, ngédit sareng ningali dokumén téks, spreadsheet, presentasi sareng jinis-jinis file sanésna, kaleresan aya anu langkung milih ngagunakeun perangkat lunak gratis, sareng dina pengertian ieu salah sahiji paket anu paling terkenal nyaéta LibreOffice.

Sareng, dina suite éta, LibreOffice Writer bakal janten gaganti Microsoft Word, populer di kalangan pangguna nalika nyiptakeun dokumén téks. Nanging, upami anjeun hoyong langkung gancang, sapertos program sanés, anjeun tiasa nganggo séri potong kompas keyboard, anu ngamungkinkeun anjeun ngalancarkeun prosés tina komputer Windows anjeun.

Ieu sadayana jalan pintas keyboard anu tiasa anjeun anggo ku LibreOffice Writer sareng fungsina

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, dina hal ieu hal anu sami kajadian sareng LibreOffice Writer sakumaha ogé seueur program anu sanés, sareng aya seueur kamungkinan pintasan keyboard gumantung kana naon anu anjeun hoyong pikahontal. Supados anjeun tiasa mendakan naon anu dipilari ku cara anu gampang, kami parantos diklasifikasikeun dina sababaraha katégori: dina hiji sisi aya anu penting sareng umum, teras kami bakal nunjukkeun anu berorientasi kana tombol fungsi (Fx), ogé anu khusus pikeun momen-momen anu tangtu.

LibreOffice
Tulisan anu aya hubunganana:
Janten anjeun tiasa ngaunduh sareng masang versi pangénggalna LibreOffice kanggo Windows gratis

Pintasan keyboard umum

Trabasan kibor Función
Ctrl + E Pilih sadayana
Ctrl+J Dibenerkeun
Ctrl + D. Garis handap
Ctrl + E Pokona
Ctrl + H. Panggihan tur Ganti
Ctrl + Shift + P Superscript
Ctrl + L. Berangkat kénca
Ctrl + R. Saluyukeun leres
Ctrl + Shift + B Langganan
Ctrl + Y. Malikkeun aksi terakhir
Ctrl + 0 (nol) Larapkeun gaya paragrap téks awak
CTRL+1 Larapkeun gaya Judul 1 alinea
CTRL+2 Larapkeun gaya Judul 2 alinea
CTRL+3 Larapkeun gaya Judul 3 alinea
CTRL+4 Larapkeun gaya Judul 4 alinea
CTRL+5 Larapkeun gaya Judul 5 alinea
Ctrl + plus key (+) Ngitung téks anu dipilih sareng nyalin hasilna kana clipboard.
Ctrl + hyphen (-) Naskah kawijaksanaan; pamisah kecap anu dihartoskeun ku pangguna.
Ctrl + Shift + hyphen (-) Hyphen teu tiasa dipisahkeun (henteu dianggo pikeun hyphenation)
Ctrl + tanda perkalian Ngajalankeun médan makro
Ctrl + Shift + Spasi Spasi henteu tiasa dibagi. Spasi-spasi éta henteu dianggo dina hyphenation sareng henteu dilegaan upami téksna tiasa diyakinkeun.
Shift + Enter Putus garis tanpa parobihan parobihan
Ctrl + Enter Putus halaman manual
Ctrl + Shift + Enter Putusan kolom dina téks multi-kolom
Alt + Lebetkeun Lebetkeun paragrap anu énggal, henteu jumlahna kana daptar. Éta henteu tiasa dianggo nalika kursor aya dina tungtung daptar.
Alt + Lebetkeun Lebetkeun paragrap anyar langsung sateuacan atanapi saatos bagian, atanapi sateuacan tabel.
Kénca panah Mindahkeun kursor kénca
Shift + Panah Kénca Mindahkeun kursor ka kénca ku milih téks
Ctrl + Panah Kénca Buka awal kecap
Ctrl + Shift + Panah Kénca Pilih kecap ku kecap ka kénca
Jamparing katuhu Mindahkeun kursor ka katuhu
Pergeseran + Panah Katuhu Mindahkeun kursor ka katuhu ku milih téks
Ctrl + Panah Katuhu Buka awal kecap salajengna
Ctrl + Shift + Panah Katuhu Pilih kecap ku kecap ka katuhu
Kajeun jamparing Mindahkeun kursor hiji garis nepi
Shift + Naék Panah Pilih jajaran
Ctrl + Panah Naék Mindahkeun kursor kana awal paragraf samemehna
Ctrl + Shift + Panah Luhur Pilih kana awal alinea. Tombol tombol salajengna manjangkeun pilihan ka awal paragraf samemehna.
Panah handap Mindahkeun kursor ka hiji garis
Pergeseran + Panah Turun Pilih jajaran ka handap
Ctrl + Panah Turun Mindahkeun kursor kana awal paragraf salajengna.
Ctrl + Shift + Panah Turun Pilih dugi ka akhir alinea. Tombol tombol salajengna manjangan pamilihan dugi ka akhir paragraf salajengna
mimiti Buka awal garis
Bumi + Pergeseran Buka teras pilih kana awal garis
ahir Buka tungtung garis
Tungtung + Pergeseran Buka teras pilih kana tungtung garis
Ctrl + Bumi Buka awal dokumén
Ctrl + Home + Shift Buka awal dokumén nganggo pilihan
Ctrl + Tungtung Buka tungtung dokumén
Ctrl + Tungtung + Shift Buka tungtung dokumén nganggo pilihan
Ctrl + Halaman Up Mindahkeun kursor antara téks sareng judulna
Ctrl + Halaman Turun Mindahkeun kursor antara téks sareng footer
Ins Aktipkeun atanapi pareuman modeu sisipan
PageUp Kaca layar nepi
Ngalihkeun + Halaman Up Kaca layar nepi sareng pilihan
PageDown Kaca layar handap
Shift + Halaman Turun Kaca layar ka handap kalayan pilihan
Ctrl + Del Ngahapus téks kana tungtung kecap
Ctrl + Backspace Ngahapus téks dugi ka awal kecap
Dina daptar: hapus paragrap kosong di payun paragrap ayeuna
Ctrl + Del + Shift Hapus téks dugi ka akhir kalimat
Ctrl + Shift + Backspace Hapus téks dugi ka awal kalimat
Ctrl + Tab Nalika ngalengkepan kecap sacara otomatis: Usul salajengna
Ctrl + Shift + Tab Nalika ngalengkepan kecap sacara otomatis: Usul sateuacanna
Ctrl + Alt + Shift + V Nempelkeun eusi clipboard salaku téks biasa.
Ctrl + Shift + F10 Kalayan kombinasi ieu anjeun tiasa gancang dok sareng muka konci sababaraha jandéla, kalebet Browser sareng Gaya.

Pintasan keyboard dumasar kana tombol fungsi (Fx)

Trabasan kibor Función
F2 Bar Formula
Ctrl + F2 Lebetkeun sawah
F3 Téks ngeusian otomatis
Ctrl + F3 Édit téks otomatis
Pergeseran + F4 Pilih pigura salajengna
Ctrl + Shift + F4 Buka pandangan sumber data
F5 Aktipkeun / nonaktipkeun Browser
Pergeseran + F5 Mindahkeun kursor kana posisi anu aya nalika dokumén terakhir disimpen sateuacan ditutup.
Ctrl + Shift + F5 Browser diaktipkeun, buka nomer halaman
F7 Éja cek
Ctrl + F7 Sinonim
F8 Modeu penyuluhan
Ctrl + F8 Aktipkeun atanapi nganonaktipkeun panyiri lapangan
Pergeseran + F8 Modeu pamilihan tambahan
Ctrl + Shift + F8 Modeu pilihan blok
F9 Widang pembaruan
Ctrl + F9 Tembongkeun sawah
Pergeseran + F9 Itung méja
Ctrl + Shift + F9 Perbarui kolom input sareng daptar
Ctrl + F10 Aktipkeun / nonaktipkeun karakter non-printable
F11 Tembongkeun atanapi nyumputkeun jandela Gaya
Pergeseran + F11 Nyiptakeun gaya
Ctrl + F11 Masihan fokus kana kotak Larapkeun Gaya
Ctrl + Shift + F11 Gaya Anyarkeun
F12 Aktipkeun panomeran
Ctrl + F12 Lebetkeun atanapi éditan tabel
Pergeseran + F12 Aktipkeun pélor
Ctrl + Shift + F12 Pareuman panomeran / pélor
Microsoft Office 365 Installer
Tulisan anu aya hubunganana:
Dupi abdi tiasa masang LibreOffice sareng Microsoft Office dina komputer anu sami?

Pintasan keyboard ngan ukur pikeun waktos anu khusus

Tungtungna, aya sababaraha pintasan keyboard anu ngan ukur diterapkeun dina kaayaan anu tangtu. Khususna, aya sababaraha anu ngan ukur tiasa dianggo nalika ngédit téks, alinea sareng judul, anu sanésna ditujukeun pikeun ngédit tabel, sareng tungtungna anu sanésna kanggo gambar sareng pigura.

Pintasan keyboard pikeun judul sareng alinea

Trabasan kibor Función
Ctrl + Alt + Panah Panah Mindahkeun paragrap aktif atanapi paragrap anu dipilih dugi ka hiji paragrap.
Ctrl + Alt + Panah Turun Pindahkeun, tina paragrap anu ayeuna atanapi anu dipilih, hiji paragraf turun.
tab Judul dina format "Judul X" (X = 1-9) dipindahkeun ka handap dina hiji tingkat dina strukturna.
Shift + Tab Judul dina format "Judul X" (X = 2-10) dipindahkeun dugi ka hiji tingkat dina strukturna.
Ctrl + Tab Dina awal judul: nyelapkeun tab. Gumantung kana manajer jandela anu dianggo, anjeun tiasa nganggo Alt + Tab tibatan.
Pikeun ngarobih tingkat judul nganggo keyboard, anjeun kedah nempatkeun kursor di payun judul sateuacan mencét tombol na.

Pintasan keyboard unik pikeun tabel

Trabasan kibor Función
Ctrl + E Upami sél ayeuna kosong: Pilih sadayana tabel. Upami teu kitu: Pilih eusi sél anu ayeuna; upami anjeun ngaktipkeun paréntah ieu deui, éta milih sadayana tabel.
Ctrl + Bumi Upami sél ayeuna kosong: Luncat kana awal méja. Upami teu kitu: Éta luncat sareng pencét anu munggaran pikeun mimiti sél ayeuna, kalayan anu kadua, kana awal tabel anu ayeuna sareng anu katilu, kana awal dokumén.
Ctrl + Tungtung Upami sél ayeuna kosong: Luncat kana tungtung méja. Upami sanésna: éta luncat ku pers kahiji kana tungtung sél ayeuna, kalayan anu kadua, kana tungtung tabel anu ayeuna sareng anu katilu, kana tungtung dokumén.
Ctrl + Tab Lebetkeun tab (ngan dina tabel) Gumantung kana Window Manager anu dianggo, dimungkinkeun pikeun nganggo Alt + Tab.
Alt + Panah navigasi Ningkatkeun / ngirangan kolom / baris dina wates sél katuhu / handap
Tanggal Alt + Shift + Navigasi Ningkatkeun / ngirangan kolom / baris di wates sél kénca / luhur
Alt + Ctrl + Panah navigasi Sarua jeung Alt, tapi ngan sél aktip anu dirobah
Ctrl + Alt + Shift + Navigasi panah Sarua jeung Alt, tapi ngan sél aktip anu dirobah
Ctrl + Shift + Tab Ngaleungitkeun panyalindungan sél tina sadaya tabel anu dipilih. Upami kursor aya di mana waé dina dokumén, nyaéta, upami teu aya tabel anu dipilih, éta ngahapus panyalindungan sél dina sadaya tabel.
Shift + Ctrl + Del Upami henteu aya sél anu kapilih lengkep, téks antara kursor sareng tungtung kalimat ayeuna dihapus. Upami kursor aya dina tungtung sél sareng teu aya sél anu kapilih lengkep, eusi sél salajengna bakal dihapus.
Upami sél sadayana henteu dipilih sareng kursor aya dina tungtung méja, alinéa anu nuturkeun tabel bakal dihapus, kecuali éta paragraf terakhir dina dokumén.
Upami hiji atanapi langkung sél dipilih, sadaya jajar anu kalebet dina pilihan bakal dihapus. Upami sadayana atanapi sadayana baris dipilih, sadayana tabel bakal lungsur.
Tulisan anu aya hubunganana:
Alternatif gratis anu pangsaéna pikeun Microsoft Office

Jalan pintas keyboard pikeun pigura, gambar, objék sareng multimédia

Trabasan kibor Función
Esc Kursor aya dina jero pigura sareng teu aya téks anu dipilih: Kabur milih pigura.
Pigura dipilih: Kabur ngaluarkeun kursor tina pigura.
F2, Enter atanapi tombol naon waé anu ngahasilkeun karakter dina layar Upami pigura dipilih: pasang kursor dina tungtung téks dina pigura. Upami anjeun mencét tombol naon waé anu ngahasilkeun karakter dina layar sareng dokuménna dina modeu éditan, karakter éta bakal ditambihan kana téks.
Alt + Panah navigasi Mindahkeun obyék.
Alt + Ctrl + Panah navigasi Ngarobih ukuran ku ngagulung wates katuhu / handap.
Alt + Ctrl + Panah navigasi Ngarobih ukuran ku cara ngagerakkeun sisi kénca / luhur.
Ctrl + Tab Pilih jangkar obyék (dina modeu Edit Points).

sumber: LibreOffice


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.