Édisi Windows 10 langkung jero: kumaha bédana Halaman Utama, Pro, Perusahaan, sareng Pendidikan?

Windows 10

Nalika ngeunaan milih sistem operasi, Windows mangrupikeun salah sahiji anu paling dipilih ku penduduk sadunya. Dina pengertian ieu, hal anu pangpayunna dipilih nyaéta vérsi, sabab sanaos kanyataanna Windows 10 anu paling seueur dianggo ayeuna, masih aya jalma anu peryogi vérsi anu sanés kusabab sababaraha alesan, sareng dina unggal vérsi aya sababaraha édisi.

Khususna, dina Windows 10, sanaos Microsoft tanggung jawab nyiptakeun sababaraha variasi régional atanapi versi khusus, umumna vérsi dibagi kana opat: édisi Bumi, Pro, Perusahaan sareng Pendidikan. Ngeunaan pamaké swasta, éta sering pisan ragu antara milih versi Home atanapi Pro tina Windows 10, janten pikaresepeun pikeun terang bedana antara aranjeunna sadayana.

Windows 10 Home, Pro, Enterprise, atanapi Atikan? Ieu anu ngabédakeunana.

Sakumaha anu kami sebatkeun, dina hal ieu diantara anu opat éta ngabentuk édisi paling populér tina sistem operasi Windows 10, tah biasana aya mamang penting anu tangtu nalika mutuskeun hiji atanapi anu sanés.

Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon bedana antara Windows 10 Home sareng Windows 10 Pro?

Beda utama antara unggal édisi Windows 10

Sakumaha urang disebatkeun, sanaos leres éta aya sababaraha bédana antara unggal édisiKabeneranna nyaéta dina sababaraha kali pangguna anu nganggo versi Home tina sistem operasi gaduh langkung ti cukup. Nanging, dina kaayaan anu tangtu panginten diperbarui. Salajengna urang mairan sababaraha bédana anu paling signifikan nalika milih hiji édisi atanapi anu sanés:

  • Mémori RAM maksimum: Éta henteu kedah janten masalah pikeun kaseueuran pangguna swasta, tapi dina sababaraha kasus, sapertos perusahaan atanapi server, éta tiasa janten. Dina vérsi Asal Windows 10, maksimal 128 GB RAM tiasa dianggo, sedengkeun dina édisi Pro, Perusahaan sareng Pendidikan batasna nyaéta 2 TB RAM, dina sadaya kasus nyarios 64 bit édisi.
  • BitLocker sareng alat propésional- Kamampuh ngagunakeun enkripsi disk BitLocker, ogé sababaraha alat Windows propésional sapertos Hyper-V, perlindungan data perusahaan, gabung domain atanapi ngaropea kustomisasi, diwatesan pikeun pangguna dina édisi Pro, Perusahaan sareng Pendidikan, teu kaasup pangguna vérsi Utama.
  • Jauh jauh: Ieu mangrupikeun fungsi pikeun tiasa nyambung jarak jauh tina hiji komputer kana komputer anu sanés ngalangkungan jaringan. Sanaos leres yén henteu sanaos édisi anjeun bakal tiasa nyambung kana komputer anu sanés, upami anjeun pangguna pikeun versi Home, anjeun moal kéngingkeun koneksi anu lebet tina komputer sanés, atanapi panggunaan aplikasi jauh.
  • Microsoft Edge sareng Cortana: Bagian sanés anu tiasa pikaresepeun ngalangkungan panggunaan Edge, browser Microsoft, sareng Cortana, asistén virtual. Dua fungsi sistem ieu kalebet dina sadaya édisi, kecuali pikeun Windows 10 LTSB (Perusahaan), édisi anu henteu kalebet pembaruan biasa sapertos kitu ogé.

Program pangaturan Windows 10

Windows Remote Desktop (RDP)
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana ngaktipkeun aksés desktop jauh (RDP) dina Windows 10

Babandingan tabel antara fungsi unggal édisi

Sakumaha urang disebatkeun, bédana utama antara édisi Windows 10 anu tiasa ngajantenkeun pangguna milih hiji vérsi atanapi anu sanés parantos dibahas. Nanging, upami anjeun hoyong sababaraha detil langkung jero, ieu mangrupikeun bédana anu paling spésifik antara unggal vérsi:

édisi imah keur perusahaan pendidikan
Jenis lisénsi OEM, Éceran OEM, Ritel, Jilid Jilid Jilid
Édisi N? Si Si Si Si
RAM maksimum 128GB (64-bit) 2 TB (64-bit) 2 TB (64-bit) 2 TB (64-bit)
Telemetri Dasar Dasar Aman Aman
Cortana Si Si Leres, kecuali LTSB Si
Énkripsi pakakas Si Si Si Si
sisi Si Si Leres, kecuali LTSB Si
Sababaraha basa Si Si Si Si
Dukungan mobile Si Si Si Si
Jalur virtual Si Si Si Si
Windows Hello Si Si Si Si
Windows sorotan Si Si Si Si
Jauh jauh Hungkul konsumén Si Si Si
Aplikasi jauh Hungkul konsumén Si Si Si
Subsistem Windows pikeun Linux Si Si Si Si
Hyper-V teu Si Si Si
BitLocker teu Si Si Si
Pembaruan anu ditunda teu Si Si Si
Kamungkinan ngagabung kana domain teu Si Si Si
Perlindungan data bisnis teu Si Si Si
Windows Apdet pikeun Usaha teu Si Si Si
AppLocker teu teu Si Si
Hansip Kapercayaan teu teu Si Si
Windows pikeun Pindah teu teu Si Si
Édisi LTSB teu teu Si teu
Kamungkinan pikeun ningkatkeun ka Pro Si teu teu Si
Kamampuh ningkatkeun ka Perusahaan teu Si teu teu
Kamampuh ningkatkeun ka Pendidikan Si teu teu teu
PC Windows
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ningali vérsi Windows anu dipasang dina komputer

Kalayan sadayana ieu, kedah dicatet yén kaseueuran pangguna di bumi bakal gaduh langkung ti cukup ku versi Home Windows 10. Ngan dina sababaraha kasus khusus, pembaharuan pikeun édisi anu langkung luhur diperyogikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.